Ako zvládať hormonálnu nerovnováhu a meškanie menštruácie?
Ahojte.. idem s problémom ktorý pretrváva asi už dlhšie ale teraz sa to zhoršuje.. zajtra navštívim kvôli tomu aj gynekológa , ale prv sa chcem opýtať vás , ktoré s tým máte alebo ste mali problém a riešili to.. 20 dní mi mešká menštruácia .. mám nepravidelný cyklus ale toto je najdlhšie meškanie odkedy menštruáciu mám.. pred dvoma rokmi som to riešila so svojim gynekológom ktorÿ mi povedal že mám vyšší mužský hormón akoby som mala mať preto mi navrhol antikoncepciu ale čo som čítala od žien tak to neodporúčajú ale aj moje okolie ma to od toho odhováralo preto som ju nevzala a dalej sa to neriešilo…. nadmerné ochlpenie , akné boli také začiatky no teraz sa to myslím otočilo o 300 stupňov a mám dojem že je to horsie.. vyrazky uz mam v okoli brady , hrudi a ramien.. neustály stres cize psychika taktiež slabšia , únava neskutočná i ked nema z coho byt.. taktiež búšenie srdca najmä vecer .. výkyvy nálad raz dobre raz zle , ochlpenie je taktiež uz o cosi horsie a menšia chut na sex .. s mužom sa snažíme o babatko a tak som z toho celého uz zúfalá .. čítala som ze pomáha alchemylka, pupalkovy olej a gynex výživový doplnok no predtym nez to začnem užívať chcem si to potvrdiť u svojho gynekológa ze je to ozaj Toto no príznaky mi naznačujú ze to je .. mali ste to niektorá tak isto ? Ako ste to riesili čo ste brali? A hlavne ak antikoncepciu ako to na vas vplývalo dakujem a prosim o zdržanie zbytočných komentárov .. som v štádiu kedy nemam na nic chut hlavne kvoli tomu a potrebujem trosku podpory 🥲😅
@stellarstar no čo som bola pred dvoma troma rokmi ked nie viac tak som mala vsetko ok
@dada1996 vtedy si mohla mat všetko ok dnes nemusí vieš?
@stellarstar mamka má problémy so štítnou žľazou a dlhodobo uziva lieky ale s menštruáciou nikdy nemala problem.. uvidim co mi povie gynekológ zajtra .. mal by hned spravit odber krvi ci?
@dada1996 hormóny na štítnu riesi viac endo, gyn tuším nemoze na všetky hormóny odobrať krv
@stellarstar ale tak robi hormonálny profil keby nenájde nic tak asi tak ma posle na endo aspon myslim no
@dada1996 ty potrebuješ tsh, ft3 a ft 4 a anti tpo a nie všetky sú v HP ak ti berie gyn krv
@stellarstar myslim ze ma bude posielat na endo tak vyšetria teda dufam , dakujem zatial 🙂
No ak budeš brať antikoncepciu, tak ani decko nebudeš mať , nechápem čo to je za gynekológ.
Priznaky by sedeli na polycystické vaječníky.
Gynex používa moja známa na cysty a tiež bolestivú menštruáciu- veľmi sa jej polepšilo, no užíva to dlhodobo. Lekár sa vraj čudoval, čo so sebou robí. Spomínané bylinky sú fajn, veľmi dobrý je aj čaj z levandule či myší chvost.
Stres sa dá znížiť meditáciou, počúvaním príjemnej hudby, či nejaká pohybová aktivita (úplne stačí aj prechádzka na čerstvom vzduchu), na stres pomáha magnezium (odporúčam tekuté) a taktiež aj persen z rastlinných výťažkov.
To búšenie srdca môže byť aj z nedostatku železa.
Na únavu je fajn doplniť vitamín B12 a tiež vitamín D.
Čo sa týka tej chuti na sex- skús doplniť zinok, priaznivo pôsobí na libido.
Držím palce, nech všetko dobre dopadne.❤️
Tak cysty to chvalabohu nie sú , ale ani tehotná žiaľ nie som .. sliznicu nemám vôbec zväčšenú akoby mala byť pred menštruáciou tak mi dal vyvolávačku a ak mi prídu budú mi robiť dve odbery na hormonálny obraz a uvidí sa potom 🤯

Mam pcos, vyšší mužský hormón a hirsutizmus príznaky ako ty plus mínus
Mne na cyklus gyn predpisoval Mastodynon a vďaka nej sa mi cyklus dal do ok ale ja si myslím ze gynex mu bude veľmi podobný
Máš aj štítnu ok?