icon

Ako zvládnuť 21 dní trvajúcu menštruáciu?

ninnnaaa
15. okt 2024

Dobrý deň, mám 24 a mám menštruáciu 21 dní. BOLA SOM PRI LEKAROVI, prepísal Norethristeron 16 deň menštruácie. Užívam a nepomohlo. Menštruácia bola pomerne slabá spočiatku a postupne zosilnievala potom som mala pocit, že končí a keď bola slabá, znova začala zosilnievat až napokon posledné 3 dní je naozaj silná -ako 2 deň cyklu.

U lekára mi dali urobiť aj tehotensky test - negatívny.

+ vysetroval ma klasicky a vraj som mala vysokú sliznicu maternice.

Prosím vás, nejaká skúsenosť? Lekárovi som dnes volala, nebol v ordinácii. Avšak, dlhodobo ignoruje moje problémy, aj keď som mlada žena. Nič mi nevysvetli. Na moju otázku čo môže byť príčinou zodpovedal len "hormony." Už naozaj neviem co dalej

katie253
15. okt 2024

@ninnnaaa zmeniť lekára, pronto

kiki68
15. okt 2024

Zmenit lekara, ak mas problem, tak vacsinou skusaju injekcie a tym to zastavit, druha moznost ked to inak nejde je kyretaz. To robia v pripade, ze to vobec inak nejde. Lebo tam predpokladaju uz zmeny tej sliznice a to je uz rizikove pre tu zenu. Neni normalne 21 dni mat menzes.

kaktusik007
15. okt 2024

zmen lekara. Toto treba riesit.

lynda888
15. okt 2024

@ninnnaaa a nie je možné, že si bola tehotná (nevedela si o tom), mala si biochemicke tehotenstvo a toto je vlastne spontánny potrat? Doktor túto alternatívu neprípustil? Pretože ja som toto presne ako píšem zažila. Krvalacala som cca 18 dní, nasadili sa nejaké lieky, ale stále to pokračovalo, cca po 24 dňoch mi musela pichnúť injekciu na zastavenie krvácania.

janetinka27
15. okt 2024

@ninnnaaa ahoj, ja som mavala taketo dlhe krvacania ako mlada, cca 21 rocna, 4 roky som uzivala norethisteron a duphaston na striedacku. Nezaberalo, krvacala som stale, hocikedy pocas cyklu.bolo to davno, moja gyn sono nemala a ani ma nikam neposlala a ja som netusila co mi je.
Neskor sa zistilo,ze mam vysoku sliznicu, uz v stave hyperplazie, dovodom boli anovulacne cykly a nedostatok progesteronu.
U mna problemy zacali, ked som viac nahle pribrala. Vysoka sliznica sa casto tyka zien s vysokym mnozstvom tuku, obeznych zien

ninnnaaa
autor
16. okt 2024

@ninnnaaa ahojte, upgrade: dnes som bola na vyšetrení, vraj je sliznica stále vysoká, vzali mi krv zajtra idem na predoperacne a na kyretaz. Avšak robili mi ešte jeden tehotenstky test ktorý vyšiel pozitívne, majú mi dat vedieť výsledok z krvi. Doktor mi nič nechce povedať čoho výsledkom by to mohlo byt. Ako je možné že vyšiel pozitívny test? Posledný nechránený styk bol 20.9

ninnnaaa
autor
16. okt 2024

@janetinka27 ja som tiež pribrala ale nemyslím, že nejak závratne. Mne váha často kolíše

ninnnaaa
autor
16. okt 2024

@janetinka27 ale verím, že to musí byť nepríjemné, myslím, že tiež bojujem s rovnakým problémom 🙂 uvidíme.. ako sa to riešilo? Mate deti?

janetinka27
16. okt 2024

@ninnnaaa ahoj, uvidis teda aky bude tvoj pripad, nebudem ta zbytocne zatazovat inou diagnozou, ked ty mas pozit.test. nech ti to dobre dopadne

ninnnaaa
autor
16. okt 2024

@lynda888 čím ďalej tým bližšie som k tejto hypoteze kedze dnes vyšiel pozitívny test tehotensky

lynda888
16. okt 2024

@ninnnaaa ale keď vyšiel pozitívny test, znamená to, že Hcg je vyššie (keďže predtým si mala negat test si pisala). A išla si už dnes aspoň k lekárovi opäť?
Keď je pozit test a krvacas, treba nasadiť určite progesteron, alebo niečo.

ninnnaaa
autor
16. okt 2024

@lynda888 bola som dnes, vyšiel pozitívny u lekára. Ten má ale poslal na kyretaz s tým ze mi ma dat vedieť výsledky hcg z krvi. Volali o 12 ja som nemohla, volala som o 13 oni už nedvíhali. Ale mala som aj krvne zrazeniny v menstruacnej krvi

lynda888
16. okt 2024

@ninnnaaa keď sa čistíš sama, tak ťa poslal na kyretáž? Veď asi keď krvácaš 21 dní ako si písala, tak ide o potrat. A lekar by mal dohliadnut, aby ti kleslo Hcg na 0 a skontrolovat potom, ci v maternici nič nezostalo. Čím ďalej tým sú mi zvlastnejsie praktiky tvojho lekára. Ale tak snáď vie co robí.
Ja nie som lekár, píšem len z vlastnej skúsenosti.

ninnnaaa
autor
16. okt 2024

@lynda888 áno, preto sa tej kyretazi vlastne aj bránim. Dal mi 21. deň norhetisteron len ja som ho ani nebrala lebo som zvažovala rôzne alternatívy toho, čo mi môže byť. Prišlo mi zvláštne zastaviť krvácanie pokiaľ išlo o čistenie maternice. Stále son to mala v podvedomí že to tak môže byt. Dnes je RP 25 deň, krvácam už malinko. Je to stále červená krv ale je toho málo. On je ozaj debilny. Dnes vyšiel pozitívny ten test a ani slovko o biochemickom potrate nepovedal