icon

Ako zvládnuť operáciu hemoroidov laserom?

24. apr 2025

Pekný deň prajem
Chcela by som sa informovať.

Mám absolvovať oeráciu hemoroidov 4 stupňa laserom, myslím že tam spomínali aj nejaké polypy.
Úprimne mám z toho strach.
Čítam fóra aké majú problémy, bolesti po operácii a to ma pravdupovediac odrádza od toho celého. V nemocnici budem deň, dva, tam mi budú podávať niečo proti bolesti.

No doma mám malé dieťa, o ktoré sa musím starať a na vyplakávanie kvôli bolesti nebude čas.

Už sa s tými hemeroidmy nedá existovať a pociťujem tlak a bolesť (nevhodné jedlo=bolesť, arašidy a tvrdšie jedlo=bolesť a krvácanie pri toalete) aj bez operácie, tak niekde v hĺbke duše dúfam že po operácii to bude dobre už.

Nejaké tipy, triky aby bolesť bola miernejšia?

Ako ste to zvládali vy?

Ďakujem za odpovede

kitycat
24. apr 2025

Pri hemoroidoch 4.stupna sa uz teda bije na poplach, ako s tym dokazes existovat???
Budes si myslim v celkovej potom pobudni v nemocnici nech ti pekne davaju nieco na bolest, rana asi bude vacsia ked uz tak vysoky stupen a doma nech sa zariadi manzel/pribuzny lebo ty budes po bolestivom zakroku. Prve 2 dni su najhorsie, potom uz sa to da.

No a jedz zdravo, naco jes arasidy a ine nevhodne jedla? Hemoroidy sposobil asi aj porod, tak dodrzuj potom odporucania

To ze si terqz matka neznamena, ze nie si aj stale zena, ktora moze mat nejake horsie obdobie a potrebuje pomoct. Zvlast ak ide o tuto oblast

myladies
24. apr 2025

ja som úprimne zvedavá, ako s tým vieš existovať? to už máš dosť pokročilé štádium, musíš mať aj veľké bolesti.
každopádne, nechcem strašiť, ale otec bol na takejto operácii a pomohlo na chvíľu, po nejakom čase sa mu to vrátilo znovu.

autor
24. apr 2025
@kitycat

Pri hemoroidoch 4.stupna sa uz teda bije na poplach, ako s tym dokazes existovat???
Budes si myslim v celkovej potom pobudni v nemocnici nech ti pekne davaju nieco na bolest, rana asi bude vacsia ked uz tak vysoky stupen a doma nech sa zariadi manzel/pribuzny lebo ty budes po bolestivom zakroku. Prve 2 dni su najhorsie, potom uz sa to da.

No a jedz zdravo, naco jes arasidy a ine nevhodne jedla? Hemoroidy sposobil asi aj porod, tak dodrzuj potom odporucania

To ze si terqz matka neznamena, ze nie si aj stale zena, ktora moze mat nejake horsie obdobie a potrebuje pomoct. Zvlast ak ide o tuto oblast

@kitycat ďakujem za odpoveď. Som slobodná mamička takže sa spolieham hlavne na seba. Ak je doma mamina zo zahraničia tak mi pomáha ona. Preto viem ísť na operáciu lebo je momentálne doma a postráži mi malého.

Čo sa týka arašidov, nejem každý deň. Len sem tam a robí mi to šarapaťu.

autor
24. apr 2025
@myladies

ja som úprimne zvedavá, ako s tým vieš existovať? to už máš dosť pokročilé štádium, musíš mať aj veľké bolesti.
každopádne, nechcem strašiť, ale otec bol na takejto operácii a pomohlo na chvíľu, po nejakom čase sa mu to vrátilo znovu.

@myladies tak sú dni že je to ok a sú dni na nevydržanie, ktoré má dohnali k operácii.

tato_
24. apr 2025

Zasob sa kasovitymi jedlami ( vyzivy, krupice, ryzove kase ), vlhcenymi utierkami na hemeroidy ( hemoral ), sudokrem, mast z dubovej kory a budes potrebovat nieco co ti pomoze zriedit stolicu ( prehanadla, krusinovy caj, to uz musis mat odskusane co na teba funguje ) . Asi mesiac som musel pouzivat vlozky, rana bezne mokva. Neboj sa toho, pomoze ti to. Operacia je v uplnej anesteze ;)

autor
24. apr 2025
@tato_

Zasob sa kasovitymi jedlami ( vyzivy, krupice, ryzove kase ), vlhcenymi utierkami na hemeroidy ( hemoral ), sudokrem, mast z dubovej kory a budes potrebovat nieco co ti pomoze zriedit stolicu ( prehanadla, krusinovy caj, to uz musis mat odskusane co na teba funguje ) . Asi mesiac som musel pouzivat vlozky, rana bezne mokva. Neboj sa toho, pomoze ti to. Operacia je v uplnej anesteze ;)

@tato_ ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Ako ste to mali s bolesťou?

kitycat
24. apr 2025

Aj ked si slobodna mamicka, ak nie je otec dietata uplny kreten, tak nech pride a postara sa, ty budes rada ze si. Alwbo nech dojde mama na dlhsie alebo sesternica ci kamoska..bude ta boliet si aj prdnut.

No a k tym arasidom... ty mas 17 rokov ci co to je za odpoved? Kup si brokolice, ovocie, zeleninu, dobre maso a stravuj sa ako to tvoje dieta... na hajzliku nevysedavaj, chod ked ti treba. Uz teraz zacni s opatreniami nech mas makke 💩, nech sa po zakťroku neseknes a nemas zapchu, lebo tvrdy bobek to je zase nabeh na novy hemoroid.

A hlavne to treba tiesit skor ako vo 4 stadiu

kiki68
24. apr 2025

Prezila si po porode, prezijes aj toto . Daj to riesit a pozor na stravu

autor
24. apr 2025
@kitycat

Aj ked si slobodna mamicka, ak nie je otec dietata uplny kreten, tak nech pride a postara sa, ty budes rada ze si. Alwbo nech dojde mama na dlhsie alebo sesternica ci kamoska..bude ta boliet si aj prdnut.

No a k tym arasidom... ty mas 17 rokov ci co to je za odpoved? Kup si brokolice, ovocie, zeleninu, dobre maso a stravuj sa ako to tvoje dieta... na hajzliku nevysedavaj, chod ked ti treba. Uz teraz zacni s opatreniami nech mas makke 💩, nech sa po zakťroku neseknes a nemas zapchu, lebo tvrdy bobek to je zase nabeh na novy hemoroid.

A hlavne to treba tiesit skor ako vo 4 stadiu

@kitycat ex vidí malého raz ročne na 10min. Nemá záujem o osobné stretnutia.

Riešila som to krémami, čípkami, tabletkami. No stále sa to vracalo a stále horšie a horšie.

Malý má autizmus a má problém byť bezomňa tak som to potom odkladala a odkladala, kým som sa nedostala tam že jediné čo pomôže je operácia.

17 je odomňa veľmi ďaleko..
každý si ale dá niečo na čo má chuť.
A nedá si z toho kilá.

Tu nie sú podstatné arašidy, ale to že mi takého veci dráždia hemeroidy.

janinah
24. apr 2025

Tie bolesti su ozaj minimalne.ja som nepouzila ani jednu tbl analgetika.Uecite odporucam.Pi operacii som pila polevky.aby nebol problem so stolicou.ale dr.kazal jest vsetko.ja len preventivne som urobila tak.Na den operacie si zabezpec pestunku pre dieta.budeš oťapena z celkovej anestezie.V lokalnej an.si to nenechaj robit.

autor
24. apr 2025
@janinah

Tie bolesti su ozaj minimalne.ja som nepouzila ani jednu tbl analgetika.Uecite odporucam.Pi operacii som pila polevky.aby nebol problem so stolicou.ale dr.kazal jest vsetko.ja len preventivne som urobila tak.Na den operacie si zabezpec pestunku pre dieta.budeš oťapena z celkovej anestezie.V lokalnej an.si to nenechaj robit.

@janinah zajtra idem ráno na operáciu a v sobotu domov. Budú má uspávať. Aké štádium ste mala?

janinah
24. apr 2025

3_4

autor
24. apr 2025
@janinah

3_4

@janinah a vonkajšie či vnútorné ste mala?

maury
25. apr 2025

Manžel vonkajšie. A úplne v pohode ambulantný zákrok s umŕtvením. Asi aj mal šťastie na chirurga. O týždeň kontrola, po nejakej dobe ďalšia musel vynechať športovú činnosť, necítil sa komfortne. Ale po poslednej kontrole ok, dobre sa vzrástlo a neboli nutné ďalšie zákroky.

autor
26. apr 2025

Ja som už po operácii. Prvý deň hrôza a des a bez analgetík. Lekár ktorý má operoval bol na sále s iným pacientom, tak mi nenapísal do kartotéky akú liečbu mi môžu nasadiť, tak som čakala a čakala. Aby som nepovedala, dali mi paracetamol, a potom až večer keď skončil lekár operácie mi dali nejakú zmes liekov v stroji ktorý sa sám po 4 hodinách či ako dávkuje.
Dnes je to oveľa lepšie bolesť je ale miernejšia.
Najviac bolí ak vyjde (ešte) riedka stolica.