icon

Alpa na vaginálnu infekciu

30. jún 2023

Skúšali ste? 😃 Ja už sa dlho neviem zbaviť infekcie, skusala som všetko mozne, samozrejme som bola aj u gynekológa, bohužiaľ všetko mi pomôže len na chvíľu a potom sa to vráti. Tento tip som na našla na internete a celkom mi to davalo zmysel, predsa alkohol pomôže aj na hrdlo... Bolo však odporučené len "polievat" zvonku alebo urobiť sedací kúpeľ tak som skúsila a hneď to uľavilo od palenia, úplný zázrak, aj keď na začiatku to bolo celkom nepríjemné 👍 myslíte že by sa tým dal urobiť aj výplach vagíny alebo je to nevhodné? Či pomáha to aj takto zvonku?
Alebo poznáte niečo iné čo vám pomohlo?

Strana
z2
nikpa
30. jún 2023

Ja len keď si natriem ruky s Alpu keď niečo s ňou robím tak ďalších 20min mi horia. Neviem si predstaviť, že by som si ju na ,,ňu,, vyliala, au 🤭😄 si hrdinka, že si to zvládla 😅 aspoň že to pomohlo ale ten výplach prosím ťa už neskúšaj.

autor
30. jún 2023

@nevenka to s tým olejčekom som už tiež počula, ale to by sa teda malo poriadne riedit, nie nakvapkat cisty olej

autor
30. jún 2023

@nikpa áno najprv to bol šok, potom som to zriedila s vodou 1:1 a už sa to dalo vydržať 😃Vieš čo, naozaj to zatiaľ pomohlo, od toho preplachu ziadne stipanie, palenie, nepríjemné pocity. Skúsim ešte večer zopakovať (tiež radšej len zvonka) a u uvidím ako to vypali.
Inak samozrejme že nie je ideálne dávať alkohol tam dole, ale baby asi nepochopili že ja mám problém ktorý chcem riešiť a nerobím to len tak každý deň. Slivovicu piť tiež nie je zdravé, ale keď bolí hrdlo tak pomôže 👍

mikadooo
30. jún 2023

Nie, ani za nič. Dať alpu na sliznice je masaker. Zničíš si výstelku, nerob to. Treba sa poradiť s gyn, plus vysadiť sladké, pomáha proti kvasinkám. Možno brať nejaké lieky na imunitu, ak sa to stále vracia.

autor
30. jún 2023

@mikadooo pravda, v mojom prípade už treba aj stravu riešiť😔 imunita to isté. Samozrejme dopĺňať probiotiká, per os aj tam dole v tabletkach

nikpa
30. jún 2023

Inak ja som čítala, že tea tree olej je na toto dobrý ale tiež zriadený. Skôr by som skúsila to ako Alpu, tá je veľmi agresívna.

rebrambora
30. jún 2023

Na pohlavne organy len to, co je na ne urcene.
Este ked su citlive... OMG
Zmen lekara, ak.ta nevie zbavit ochorenia.

autor
30. jún 2023

@nikpa to momentálne doma nemám ale skúsim zohnať 👍 áno, alpa je sila, ale o to ide, vyhubiť všetko čo tam nemá byť. Je to taky experiment, tiež som to nikdy nepocula ale slecne od ktorej to mam to pomohlo, uvidime.

magnoliaa
30. jún 2023

Autorka, ak výplach, tak určite Rosalgin 😊

larisa
30. jún 2023

To nemyslíš vážne s tou alpou veď to nevydržis veľmi ťa to tam bude páliť. Skôr ako ju použiješ skús sa s nej napiť. Uvidíš ako to bude bolieť.

autor
30. jún 2023

@magnoliaa rosalgin aj mnoho ďalších mám vyskusanych...:( Preto hľadám radikalnejsie riesenia

anjelicek26
30. jún 2023

Radikalne riesenie to bude, cele si to este viac rozdrazdis a padnes bolestou...

autor
30. jún 2023

Dobre uz sa asi odhlasujem, ak to náhodou prezijem hodim vam sem update 😃🤞

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
30. jún 2023
https://www.youtube.com/watch?v=Vn2zBAGulLk

ešte raz prikladám zdroj z ktoreho to mam, niektore nevideli 🙂

nikpa
30. jún 2023

No len tá alpa vyhubi aj to čo tam byť má 🙈 ale tak snáď dosiahnes vytúženy efekt na konci

petronellla87
30. jún 2023

Au😀😀😂

77daniela77
30. jún 2023

Ja som niekde citala ze si tam zvyknu pchat jogurt kvoli mliecnej mikroflore.....ale alpu ledva na kockovy cukor a zjest(davala mi starka ked som bola chora).....

thereisabear
30. jún 2023

@nevenka vôbec nie. Asi dvakrát som núdzovo použila a pomohlo. Dala som na tampón kokosový olej a na to kvapla asi 2 kvapky.

viestta
30. jún 2023

lenze nevyhubis len to co tam nema byt, ale aj to co tam byt ma. Myslis, ze preco su po ATB take caste vaginalne mykozy? Pretoze ATB znicili aj tie prospesne lktobacily, ktore chrania sliznce pred premnozenim tych patologickych. Ked si chachanu oplachnes dezinfekciou, tak ta si nevybera, nici vsetko zaradom. Aby si o par dni na tom nebola este horsie ako teraz.

zuzi0911
30. jún 2023

Začni jest aj probiotika,vluuc cukor na nejaky čas mne pomáhala fungicidin masť...ale poznám to zúfalstvo..raz som si doslova sadla do octu,natrela sa smotanou (tiez internet poradil) 🙏

nikaeli
30. jún 2023

ako si sa liečila doteraz? okrem voľne predajných výplachov? ja našťastie netrpím mykózami, ale túto zimu som na 2x brala ATB kvôli dýchacím cestám a na 2x som schytala mykózu. Liečila som to lokálne predpísanými čípkami, no dr. mi povedal, že ak sa to ešte zopakuje, predpíše mi aj niečo orálne na mykózu zvnútra.

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
marca12
30. jún 2023

No neviem. Never vsetkemu,co je na nete. Ved tam je tolko hluposti,len aby ludi ohlupli. Aj ked chapem,ze uz si zufala a ochotna vyskusat cokolvek. S mykozami nemam skusenosti. No raz som po antibiotikach mala palenie tam dolu a vtedy som mala doma len dubovu koru,tak v nej som si robila sedaci kupel a pomohlo.

Strana
z2