Análna trhlina na konečniku
Dobrý deň,
Prosim o radu... Asi 5 rokov dozadu som si našla. 1x stopu krvi na papieri. Odvtedy som bola na gastro 2x. Ú dvoch nezávislých lekárov.
V oboch prípadoch mi bola určená diagnóza análna trhlina. V druhom prípade som absolvovala aj rektoskopiu, aby vylúčili nieco závažnejšie. Lekári ma odbili s tým, že upravte si stravu a zahojí sa to. Pôrod mi moju komplikáciu zhoršil. Lenže aj keď. Stravu dodrziavam nezahojilo sa.
Skôr by som povedala ze problém s kvapkou krvi sa mi stáva častejšie. Keď som povedala ze mam strach z vážnejšieho ochorenia napr. Rakoviny. Aby. To neprerastlo, nebojte sa bola odpoveď lekára. Moja otázka znie, zienky ktoré ste tým prešli. Akú kliniku odporúčate? A aký Spôsob liečby ( chirurgicky alebo ambulantný)?? Čítala som ze je možnosť operácie a aj dilatacie a capikov v pohodlí domova. Operácii sa nebránim a nebojím sa. Skôr mi ide o to aby som už s tým prestala. Trápiť ďakujem za rady
@mataapata8 ahoj môžem vedieť trhlinu cítiš každý deň počas stolice?
@keisha1980 dobry den, prosim Vas pomohlo nieco?
@kvetinka_andrejka ahoj a co si si davala na trhlinu ako dlho ja mam od oktobra a nejde sa zahojit hoci prvy doktor tvrdil ze sa zahojila ale citila som bolesti tak som isla kinemu a ten povedal ze mam na 2 cm
@mataapata8 to bolo tak dávno ale pamätám si proktis m ale krém a vždy keď na mňa šiel kŕč tak som mala uvoľniť všetko ako počas pôrodu a rozdychať. Nejaké studené obklady mi pomáhali. Odvtedy nič sa nestalo ani hemoroidy. A to mám za sebou druhý pôrod odvtedy, prácu v kancelárii. Neviem či som šťastena ale fakt po mesiaci bolo dobre.
Spomenula som si že čapíky som dostala k tomu anusir
@keisha1980 dobrý deň...bola som u lekara v Prahe aj v Žiline a na doporucenie som si objednala dilatator...v baleni 2ks vacsi a menší.....pouzivala som s vazelinou....3xdenne po 15 min. ....zaciatky boli bolestive velmi ale ulava prichadzala pomerne skoro....trhlina sa zahojila.
@keisha1980 dobrý deň...bola som u lekara v Prahe aj v Žiline a na doporucenie som si objednala dilatator...v baleni 2ks vacsi a menší.....pouzivala som s vazelinou....3xdenne po 15 min. ....zaciatky boli bolestive velmi ale ulava prichadzala pomerne skoro....trhlina sa zahojila.
@dalinaa vazelinu z lekárne?? Ďakujem za odpoveď.
@dalinaa dobrý deň prajem ja mám taktiež zistené trhliny po pôrode a taktiež mi boli odporúčané diktátory, trhlinou som trpela rok kým sa odhodlala ísť na kolonoskopiu kde mi ich potvrdili, dilátatori som používala 4 mesiace v kuse každý deň a konečník bol zapojený...avšak nakoľko som už nemala žiadne problémy tak som ich pomaly prestala používať pretože z dlhodobého hľadiska to tiež není ok a ja som si myslela že už som z toho vonku avsak po 2 týždňoch som tam kde som bola 🥹preto sa vás pýtam ako dlho ste ich použivala keďže mne asi tie 4m nestačili aj keď sa zdalo že už je to úplne v poriadku😭😭😭
@dalinaa dobrý deň prajem ja mám taktiež zistené trhliny po pôrode a taktiež mi boli odporúčané diktátory, trhlinou som trpela rok kým sa odhodlala ísť na kolonoskopiu kde mi ich potvrdili, dilátatori som používala 4 mesiace v kuse každý deň a konečník bol zapojený...avšak nakoľko som už nemala žiadne problémy tak som ich pomaly prestala používať pretože z dlhodobého hľadiska to tiež není ok a ja som si myslela že už som z toho vonku avsak po 2 týždňoch som tam kde som bola 🥹preto sa vás pýtam ako dlho ste ich použivala keďže mne asi tie 4m nestačili aj keď sa zdalo že už je to úplne v poriadku😭😭😭
@barbora7776 ako náhle som dilatator prestala použivat konečník sa zas stiahol a kolobeh sa opakuje 🥹ale nemôžem na ňom fungovať donekonečna predsa
@barbora7776 ja som davala 3xdenne na 15min. .....1x sa problémy vratili asi po roku a druhý krát uz sa nevrátili a je to 8rokov
@barbora7776 ja som davala 3xdenne na 15min. .....1x sa problémy vratili asi po roku a druhý krát uz sa nevrátili a je to 8rokov
@dalinaa a môžem sa spýtať ako dlho ste ho používala ?závidím vám lebo ja neviem ako s tohto von keď nestačili 4mesiace dennodenneho používania
@dalinaa a môžem sa spýtať ako dlho ste ho používala ?závidím vám lebo ja neviem ako s tohto von keď nestačili 4mesiace dennodenneho používania
@barbora7776 pomerne rýchlo boli citit zlepsenie ...presne si nepamätám ale asi 1-2mesiace....ale predtym ešte sa mi vytvoril aj polyp a ten museli odstrániť operacne

@mataapata8 a ako to liecis? Bolesti máš každý deň alebo ako