Antibiotiká a mykóza

bety19
19. apr 2023

Ahojte, prosím o radu. Mám angínu a začala som užívať zinnat, cca po 2 dňoch ATB sa mi objavila mykóza tam dole.. NIkdy som predtým toto nemala. Prosím čo odporúčate.. Natieram sa masťou canesten... už je to kúsok lepšie... Vymizne to samo po dobraní ATB? Čítala som že antibiotika to môžu spôsobiť..... Zaviedla som už aj užívanie probiotik...

andreagartnerova
19. apr 2023

Mala som to isté, Canesten pomohol len treba natierať a určite užívať probiotiká. Potom to samo prešlo

mima172
19. apr 2023

@bety19 S antibiotikami si mala od začiatku brať kvalitné probiotiká. Už vzniknutú mykozu už teraz doplnením probiotík nevyliecis, treba liečiť aj tú. Ja odporúčam Canesten 1tbl + masť alebo Jenamazol na trojdňovú aplikáciu. Po doužívaní probio aj na vkladanie na obnovu mikroflóry.

54tinka54
19. apr 2023

@bety19 presne tak, už vzniknutá mykóza len tak sama od seba nezmizne. Neviem či ti bude stačiť len natierať, asi bude treba aj aplikáciu dovnútra. Buď nejaká vkladacia tableta (napr canesten combi) alebo aj krém jenamazol dobre zaberá.

bety19
autor
19. apr 2023

Ďakujem pekne tak ešte zbehnem do lekárne... Zatiaľ som ju nikdy nemala pri braní ATB .. ale ako vravím aj tá masť mi dosť už pomohla... a lepší sa to..ale ako vravíte možno to chce čípok ešte.