Antifosfolipidový syndróm
Ahojte žienky, chcela by som sa spýtať či je tu niekto kto má ANTYFOSFOLIPIDOVY SYNDROM a v prvom tehotenstve prekonal HELP syndrom. Zaujímalo by ma či ste sa pokúšali o druhé tehotenstvo a ako to dopadlo. Ja mám diagnozu APS a v prvom tehu prekonaný Help syndrom. Chceli by sme s manželom ešte jedno dieťa ale hematologička vraví že je to na moje riziko. Neviem sa rozhodnúťči do toho ísť alebo nie
@nike8 ano brala som ho v oboch uspesnych tehotenstvach 🙂 bez neho a bez prednisonu som 4 krat potratila...teraz uz mi beha doma 2 rocny chlapcek a 4 mesacna dcerka 🙂 s imunoglobulinom su vsak tiez dobre vysledky. Dolezite je spravne nacasovanie liecby. jE POTREBNE ZACAT UZ PRED PLANOVANYCH TEHU. dRZIM PALCE.
Ahojte. Tak bohuzial aj ja patrim do skupiny s antifospolipidovym syndromom. V sucasnosti som v 11 tyzdni a beriem anopiryn a prednison, ale iba tie najnizsie hodnoty. Mohli by ste mi poradit, ake hodnoty tohto syndromu su uz vysoke? Moje hodnoty boli S B2GLY 33,03 U/ml. Budem rada, ak sa najde niekto, kto mi poradi. Dakujem 🙂
Ahojte, potrebujem pomoct. Na reprodukcnej imunologii mi urcili diagnozu - antifosfolipidovy syndrom. (anti-annexin V = 83) a hned nasadili prednison, anopyrin a clexane. Hodnoty sa po 8 tyzdnoch normalizovali na 15. Medzitum som bola u hematologycky a ta bola nehnevana, ze preco som to zacala hned brat, ako mi mohli na zaklade jedneho vysetrenia (ktore mohlo byt falosne pozitivne) urcit taku diagnozu. Podla hematologiackych odberov som vraj uplne v poriadku a mala by som brat maximalne kyselinu listovu. Takze teraz som medzi dvoma doktorkami a neviem co robit. Ked som volala imunologicke ohladom hemato vysledkov, ci mozem vysadit lieky, tak povedala, ze v ziadnom pripade, lebo sa mi to moze vratit. Tak teraz babo rad. 😒
Ahojte zienky. Poradite mi? Mam zdraveho synceka,kt.sa narodil pred 3 rokmi. Odvtedy som 2x spontanne potratila-naposledy v aprili toho roku. Dnes mi vsak tehu test ukazal,ze som tehotna zase-mozno tak 2.tyzden. Mam obavy,ze co ak mam ten antifosfolipidovy syndrom alebo lepive dosticky. Niekde som citala,ze s pribudajucim vekom je vacsia pravdepodobnost ,ze mozem mat tieto syndromy ,uz nie som najmladsia. Rano som odhodlana vypytat sa z prace a letiet na odber krvi na hemato. Myslite,ze nie je neskoro,ak uz mi tehu test potvrdil tehotenstvo?
Nikdy nie je neskoro. Aspon budes mat istotu, ze si urobila vsetko, co sa dalo. Drzim palce!
ahojte,
neviete mi prosim poradit, co znamenaju tieto hodnoty a ake vysetrenia si mam urobit, aby som hodnoty znizila? doktorka sa vyjadruje velmi vseobecne, som z nej zmatena.
CD3+ IFN-g v 9/2016 = 42,5; 11/2016 = 46,10; 12/2016 = 40,20; 1/2017 = 34,60; 3/2017 40,60; 4/2017 = 34,7
CD3+TNF-a 56,2 59,20 50,9 43 47,2 49,5
CD4+IFN-g 43,5 49,4 42,8 39,6 41,4 38,2
CD4+TNF-a 59,4 64,2 51,5 46,1 52,8 55,3
Este k tomu mam zevraj pozitivny lupus antikoagulans. Ani neviem co to poriadne znamena.
Mam nasadeny medrol, teraz ho beriem v davke 12g. Ani tak vsak hodnoty velmi neklesaju...Doktorka chce z toho dovodu Medrol na isty cas vysadit, a neskor na jesen zase zacat uzivat. Ibaze sa bojim, ze ked mi nezabral teraz, preco by mal zabrat neskor? Mate niektora podobne skusenosti? Dakujem za akukolvek radu.
Ahojte prosim o urgent radu...dnes som bola na imunologii pre vysledky a zistili mi zvysene intracelularne cytokiny CD3+ TNFa 46.7 a norma je 12-44 . Potom CD4+TNFa 55.7 a norma je 12-44. Nemam moc informacii co to je co to pre mna znamena. Viete poradit nejake kvalitne clanky? Blbe je ze som uz v stimulacii na IVF a neviem co mam robit. Imuno som si dala robit len tak do poctu kedze minuly rok to bolo v norme a dnes ma to prekvapilo.
@melmel78 Ahoj,obidve hodnoty znamenaju,ze vytvaras protilatky voci spermiam. Urcite by som to skonzultovala s doktorkou, ku ktorej chodis. Aj mne vyskocili tieto hodnoty,robili mi kontrolne vysetrenie a samo sa mi to upravilo na normalne hodnoty. Urcite by som si pytala vyjadrenie aj od imunologicky.
@melmel78 ahoj, ja mam ten isty problem, hodnoty som rozpisala v predoslom prispevku. Imunologicka mi nasadila Medrol, ktory zial na mna neposobi a hodnoty sa mi nim neznizuju. Vcera som bola na konzultacii, nasadila mi infuzie intralipidov. Tak som zvedava. Tak ako hovori vcielockamaja, su to protilatky, ktore bojuju proti spermiam, proti zarodku... Ja som asi kvoli tomu dvakrat potratila v prvych 10tyzdoch. :( A nepredpisala ti imunologicka kortikoidy?
@vcielockamaja
@kagaj ahojte dakujem za rady....dnes som bola za mojou gynekologickou a potvrdila ze su to protilatky voci embryu a spermiam. Navyse mi vysiel Reumatoidny faktor co som pred tym nemala. Ani protilatky som pred rokom nemala. Velmi som z toho smutna lebo tiez som pri 2.IVF prisla o babo v 19tt. Prve nevyslo, KET nevysiel a teraz toto tretie IVF vyzera ze sa stopne alebo maximalne odoberu zrele foliky a zamrazia. Liecba vraj trva 6tyzdnov Medrol berem tiez od dnes a to mi dala 20mg na 2 tyzdne a potom postupne znizovat davku po 2 tyzdnoch. Mam 39 rokov prec ziadne deti tak ma to trapi o to viac. Ak mate nejaku skusenost co vam zabralo aj z vitaminov ocenim kazdu radu.
@melmel78 Nebud smutna,je lepsie ked ti ivf stopnu a vyliecia ta ako keby si mala podstupit dalsie kolo a dopadlo by to rovnako.Nevesaj hlavu, nikde nie je napisane, ze aj prirodzene sa to moze podarit.Ja som toho prikladom,podstupila som 2x UIU,2x IVF a ani vajicka sa mi neoplodnili. Poposielali ma na rozne vysetrenia, az pri poslednom mi konecne zistili,kde je problem.Mam hematologicky problem, antifosfolipidovy syndrom, mam papier,ze spontanne neotehotniem a podarilo sa,o babo som sice prisla, pretoze som este nemala liecbu. Dva a pol roka sa trapime roznymi vysetreniami,zakrokmi a takto to nakoniec dopadlo. Urcite netreba zufat, vsetko treba preliecit a potom smelo do toho a hlavne treba byt v psychickej pohode. 🙂
@melmel78 Jedine co Ti mozem poradit, vyskusali sme to aj my a asi to pomohlo, pri styku sme dva mesiace pouzivali ochranu,citala som,ze telo zabuda na imunitu,ked s nou neprichadza do styku. Uz ked sme sa nechranili,tak sme si nedavali pozor len v case ovulacie. Sama som nam to naordinovala, teda doktor google 😂 a ked som sla na kontrolne vysetrenie,vysledky som mala upravene,v norme.
@melmel78 Pozri si diskusiu reprodukcna imunologia tu na konikovi.Pokial viem tak zvysene cytokyny neznamenaju protilatky voci spermiam, ale je to ina imunitna odpoved.A je tiez dolezite, kto ti robi vysetrenie na reprodukcnu imunologiu, na SK kompletne vysetrenie robi jedine Dzurillova v NT a teraz vraj zacina take robit aj nejaka doktorka v Presove, ale viac ti povedia baby tam.
@druzuz
@melmel78 Svojim sposobom mas pravdu, je to imunitna odpoved na zvysene protilatky voci spermiam a embryu, tak to vysvetlovala imunologicka mne. Tento problem sa lieci kortikoidmi a chranenim sexom aspon dva mesiace a potom sa sex odporuca len v case ovu. Na mna to zabralo, kortikoidy som nepotrebovala. Ja som bola u reprodukcnej imunologicky v imunovital u Mudr. Bergendiova, velmi dobra,mila doky, hlavne znala problematiky.
@vcielockamaja Ono to nie je celkom pravda, kedze mozes mat zvysene specificke protilatky voci Trofoblastu alebo spermiam cudzim alebo partnerovym a pritom spominane cytokyny vporiadku.My sme tiez boli u spominanej lekarky, ale ona konkretne protilatky voci trofoblastu nevysetruje.Takze to, ze cytokyny su vporiadku este neznamena, ze specificke protilatky su ok.To bol napriklad moj pripad.
@melmel78 ahoj. neboj sa, vsetko dobre dopadne, musime to zvladnut. 🙂
ja chodim do imunovital, dr. Bergendiovej. Mne konkretne povedala, ze mam brat vitamin D, C, kyselinu listovu, zinok, selen, omega mast.kyseliny. Mam drzat protizapalovu dietu (hlavne ziaden cukor a bielu muku). Mne vysla zvysena nejaka hodnota, ktora hovori o autoimunitnom ochoreni - lupus antikoagulant, co znamena, ze autoimunitne ochorenie este nemam, ale mam k nemu blizko a preto mi aj hodnoty cytokinov nechcu ist medrolom dolu. Tiez sme mali mat doteraz styk iba s kondomom...Tento tyzden mi predpisala infuzie intralipidov a ideme sa snazit. vkladam do toho velku nadej, lebo ja beriem medrol uz od oktobra v davkach najskor 20g, potom 16g, a teraz 12g....
@druzuz Moze byt, nevadim sa, ale mne protilatky voci Trofoblastu vysetrovala. Bola som tam teraz nedavno. My sme mali problem,ze ani pri IVF ISCI sa mi vajicka neoplodnili. A prave u nej mi bol zisteny iny problem, preco sa nedari. Preverila ma zo vsetkych stran, ako sa len da. Je pravda, ze kazda moze mat iny problem, ale vzdy je najdolezitejsie, aby sa nan prislo a dalo sa to do poriadku🙂
@vcielockamaja bergediova uz vysetruje protilatky voci trofoblastu? Pred rokom to este nemala, preto sa pytam.Su to specificke protilatok nie vseobecne voci embryu ale obalu embrya, ktorym sa uchytava do maternice.To som mala ja a ona vtedy take vysetrenia nerobila.Takze u nej vsetko bolo ok a v Nitre nasli problem. Ak to robia uz aj v BA, tak by to bolo fajn.
@kagaj
@vcielockamaja
@druzuz
Dnes som bola v Iscare ze co dalej a zial nestopli stimulku, hoci som s tym ratala na zaklade vysledkov. Pozrel ma, foliky tam boli asi cca 4ks ale pomaly rastu, tak natiahol stimulaciu este do pondelka. Potom bude odber. Ukazala som mu vysledky z Imunologie a ze doktorka odporuca preliecit, nakolko toto moze byt vaznou prekazkou pri IVF. On si to len pozrel, asi takym sposobom, ze vsak to ma az tak nezaujima. Opytal sa, ze ci uz beriem Medrol. Tak som mu povedala, ze ano zacala som v stredu. Povedal, ze to neni dobre, lebo brzdi rast sliznice a teraz pocas stimulacie sa mi to moc nehodi. Ja teda fakt neviem....imunologicka povedala ze brat . Stopnut vsak branie Medrolu nemozem zo dna na den, ked som zacala. Ci? Beriem 20mg 2 tyzdne, potom budem postupne znizovat. Po 6 tyzdnoch kontrola na imuno. Tie dva cytokiny co mi vysli vyssie, su vlastne embryotoxicke podla vyjadrenia imunologicky. Neviem, ci mi takato vysoka davka teda pocas stimulacie pomoze, alebo skor uskodi. Toto by som potrebovala vediet a tak som dnes pisala do Imunovitalu. Tam som zacala chodit k dr. Bergendiovej. Dufam, ze mi do zajtra niekto odpise, kedze uz nemam moc vela casu. Nerada by som sa dostala do situacie, ze sa mi rozhadze cele telo, len preto, ze niekomu je jedno co beriem a kolko toho beriem. Nemam vela casu, kvoli veku, cize nerada by som bola iba v pozicii pokus-omyl
@druzuz Ja som u nej bola teraz vo februari a vsetko mi vysetrila. Tak asi uz ano. Bola som u nej prvykrat. Predtym som u ziadnej reprodukcnej imunologicky nebola.
@melmel78 Neviem presne akym sposobom riesia takyto problem pri stimulke,ale takyto pristup by sa ani mne nepacil.Je dobre,ze si sa obratila na iminologicku. Ja mam tiez skusenost s Iscare,tiez som tam chodila. Mozem sa spytat k akemu dokymu chodis? Chodila som k doktorke Tazberikovej a bola som s nou nadmieru spokojna. Precizna a svedomita doky,nedam na nu dopustit. Po nepodarenom pokuse hladala pricinu preco to nejde,ale rukami som presla vsetkymi doktormi,moja predchadzajuca doky bola tehu a nie vzdy bola v ordinacii. Svojim sposobom je to bizniz. Urcite sa nedaj,ked ma doktor z Iscare takyto podla mna nezodpovedny pristup. Bergendiova Ti dala liecbu lebo ju potrebujes a je pre Teba velmi dolezita a potom mozes podstupit dalsie IVF. Za seba Ti poviem,ked budem musiet este riesit IVF balim vsetky vysledky a idem do Brna.
@melmel78 no zial to su zlovenske centra, u ktorych je reproimuno skusenost v plienkach.Mozes mat neviem aku super sliznicu a embryo, pokial imunita nie je ok, je uplne zbytocne nieco vkladat, telo proti tomu bojuje.Moja kamoska mala protilatky ako som ja pisala a pri tych sa berie Medrol pred otehotnenim a az do 14teho tyzdna tehotenstva.V Brne absolvovala s medrolom cele umele oplodnenie a kedze vedeli,ako to zahrnut do liecby, nemali s tym problem.Vsak prinajhorsom ti mozu zmrazit embryjka a ked budes mat vysledky vporiadku, tak potom vlozia.Fakt napis do temy reprodukcna imunologia, tam ti baby urcite poradia, kedze tam riesia prave tieto veci.
@vcielockamaja
A mohla by si sa prosim pozriet do papierov, ci tam mas vo vysledkoch nieco, co sa vola mif trofoblast?
@druzuz Ja som Ti uz pisala ze mi to doktorka vysetrovala, Bola som u nej cca pred dvoma mesiacmi a viem o com sme sa rozpravali. To ze to tebe vtedy doky nevysetrovala tak ja za to nemozem a je mi to luto ☺
@vcielockamaja Ja som len chcela vediet, ci robi konkretne tento jeden parameter, ked budem potrebovat a nebudem moct ist do Nitry, tak si ho mozem dat urobit tu u Bergediovej prinajhorsom O nic ine mi neslo,ale ked mi to nechces pozriet, tak ok.Vsak prinajhorsom si tam mozem zavolat.drzim palce.
@druzuz Ale ja som Ti nepovedala,ze som to nepozrela, len som sa obhajila tym,ze aj predtym som Ti to vravela. Myslim si,ze urcite sa na doktorku mozes obratit. Ona mi zistovala preco sa mi neoplodnili oocyty pri IVF a sledovala vsetko co sa dalo. Ona mi zistila,ze mam hematologicky problem. Rada pomozem ked mozem,viem ako sa kazda jedna citi,sama tym prechadzam a som rada za kazdu radu a povzbudenie.
Ahojte, som v 19tt, a z odberov na reprodukčnej imunologii v 15tt mi vyšiel podľa dr mierne zvýšený anti-annexin V = 35, norma je do 25. Mám sa báť? Mali ste niektorá takýto problém?
Ahojte dievčatá,aj ja mám antifosf. syndróm.Ak viete niektorá odpovedať na moju otázku bola by som vdačná. Hematologička mi vie zistiť hodnoty NK bunky, ktoré spôsobujú potrat? Alebo nie? Ďakujem

@dorotka66 jej tak to som rada 😀 som si nevsimla datum gratulujem a zelam vam veeela zdravicka