icon

Antipsychotiká a tehotenstvo

poisonblu
28. nov 2011

Ahojte, dnes som bola u psychiatričky a naordinovala mi Sulpirid belupo 50 mg a Neurol 0,25. Diagnoza je: adaptačná porucha. Mám stres z práce, vnútorné napätie, proste šéf je príčinou. Ja som však bola rozhodnutá v decembri začať pracovať na bábätku, to mi samozrejme doktorka zatrhla. Momentálne som na PN, mám brať lieky a relaxovať a potom sa uvidí. Nechcem dlho čakať s tehotenstvom, nakoľko budem mať 30 a chcem ísť čo najskôr na MD, nech som už preč z tej firmy, v ktorej pracujem. A moja otázka: Keď otehotniem počas brania týchto liekov a hneď ako zistím, že som tehotná ich vysadím, tak hrozí niečo embryu? Niekde som čítala , že do 3tt ešte nie je embryo spojené s matkou a tak neprijíma žiadne látky z jej tela. Čo by ste mi poradili?

sisaha
28. nov 2011

@poisonblu ak ti doktorka zatial tehotenstvo neodporucila, tak by som sa nesnazila otehotniet. Netrufam si odhadnut ako vazne na tom si. Co by som vsak robila ja, by bolo ako prve, ze by som odisla zo zamestnania, ktore mi nevyhovuje a sposobuje problemy. Tam by si mozno mala zacat a postupne sa dopracujes aj k tomu dietatu..drzim palce

poisonblu
autor
28. nov 2011

@sisaha odist z prace nemozem, lebo manzel mi nedovoli :D proste nechce, aby som bola nezamestnana, tak to zatial riesim cez PN, ale ked chcem byt dlhodobo PN musim chodit k psychiatricke a tym padom jest lieky..lenze ja tie lieky nepotrebujem, ja som ok ked nie som v praci, proste doma klud, v praci stres....no asi pockam s tehu mesiac, vyberiem lieky co mi dala a uvidime...mozno ma v januari sef prepusti, lebo uz PN-kujem druhy krat dlhsie obdobie a my sme tam 2 baby, a ze uz bude potrebovat iba jednu, lebo robi nejake zmeny vo firme....

katushka16
29. nov 2011

@poisonblu ahoj,však keď si doma a si v pohode,tak tie tbl.neber,načo zbytočne🙂

poisonblu
autor
29. nov 2011

@katushka16 neviem sa rozhodnut....raz sa do prace budem musiet vratit, a co ak mi pomozu...ach jo...tento rok je cely na 2 veci...uz nech je koniec :D ale rozhodla som sa ich brat 2 tyzdne a uvidime..potom skusime babatko...

zvolsiinylogin
19. feb 2013

@poisonblu ahojki, ako si nakoniec to vsetko vyriesila? ja berem antypsychotika a tiez chcem dieta....

poisonblu
autor
19. feb 2013

@zvolsiinylogin nebrala som ich....

zvolsiinylogin
19. feb 2013

@poisonblu ja ich praveze berem stale....tak drzim palceky, nech sa dari

matussara
5. feb 2014

@poisonblu ahoj. a ako sa ti prejavovala tá adaptačná porucha? keď si lieky vôbec nebrala, stav sa ti upravil sám alebo si to nejako riešila so psychologom?

poisonblu
autor
5. feb 2014

@matussara no ja som mala problemy v praci, nervy a stres, prostre sef debil a tak...takze ked som ostala na pn, tak som nebrala lieky, lebo nebola pricina stresov..a chcela som co najskor otehotniet, tak som ich brat nemohla...

poisonblu
autor
5. feb 2014

@matussara prejavy: hnacky, busenie srdca..a inak nebrala som ich, vo februari som otehotnela, v marci dala vyooved, isla na pn az do porodu a maly ma teraz 15 mesiacov