Bezúspešné snažilkovanie a ureaplazma, mykoplazma
Ahoj,..chcela by som pridať svoju skúsenosť so snažilkovaním. Asi pred 3/4 rokom sme sa tiež s priateľom rozhodli, že chceme bábetko. Snažili sme sa každé plodné dni,každú ovulku. Minulý mesiac som sa objednala k lekárke a povedala jej, že sa nám nejako nedarí. Chodila som pravidelne na preventívne prehliadky a mala som všetko v poriadku. Priateľ už deti má, takže nemal byť problém u neho.Pani doktorka mi urobila nejaké testy, povedala že urobíme na všetko čo môže spôsobovať že sa nám nedarí. Dnes som si bola pre výsledky a čakalo ma nemilé prekvapenie. Mám pozitívne testy na ureoplasmu a mykoplasmu. Sú vírusy, ktoré spôsobuju sterilitu a neplodnosť. Povedala, že bežne sa takéto vyšetrenia nedávajú robiť a baktérie môžem mať v sebe od prvého pohlavného styku. Jediné príznaky čo som mala, boli občasné zápaly močových ciest ale nepredpokladala som,že to môže spôsobovať takýto vírus. Na liečbu som dostala aj ja,aj partner antibiotiká na 20dní+vaginálne čípky aby som mala lactobacili. Teraz ma čaká oboznámenie partnera č nás čaká a dúfať, že obom sa podarí dodržať postup liečby. Baby chcem Vás len upozorniť, keď sa začínate snažiť dajte si radšej najprv urobiť testy aby ste potom neboli zbytočne smutné, že sa nedarí. Dočítala som sa, že babám sa po doliečení podarilo na prvý šup otehotnieť. Dúfam,že aspoň niekomu moja skúsenosť pomôže a skôr ako vám to spôsobí nemalé problémi, budete sa už liečiť.
@bubulacka ahoj a co potom to uz bolo ok? Ja som brala uz prvu davku ATB no stale to mam, zajtra idem po dlasie, a zaciname s druhymi :( Tiez sa bojim toho ze sa mi to vrati. Aj ked nechapem ako to je mozne, ked sa raz preliecia obaja a stery potvrdia u oboch partnerov ze je nalez negativny nechapem ako sa to objavi znova :/ ved vsetci mi tvrdia ze 90% sa to prenasa pohlavnym stykom, tym padom to znamena ze si to musela chytit niekde na kupalisku,kupeloch saune a podobne.... Inak aj ja som to takto musela chytit pretoze za cely zivot som mala iba jedneho partnera a to manzela a on mal nechraneni styk jedine so mnou... takze pohlavnym stykom sme to nemali od koho dostat jedine takto v kupeloch alebo co... porazi ma z toho, lebo ani babo sa nam nedari asi kvoli tomu a uz 3 mesiace sa ani snazit nemozeme kedze som na ATB...som ani nevedela ze taketo svinstvo existuje :/
@sany944 no u nas tiez otras, na mna sa všetci pozerajú tak, ze partner ma podvádza, lebo ja viem ze ja nepodvadzam... On mal predomnou viac partneriek, ale mne problémy začali tak pred 3 rokmi... Predtým nic. Preliecili sme sa, teraz nepociťujem nejake príznaky, ale preventívne sa chcem ist dat otestovať pred letom, ze ci naaahodou. Je to svinstvo, ja som mávala bolesti pri styku, bola som u 3 lekárov a nikto nic. Az potom jeden mi spravil na toto test a zistilo sa, ze mam urea a myco... Dnešné zdravotníctvo stoji za ........
@bubulacka akoze moja mama tiez zabila ze ma manzel podviedol :D ale som sa len smiala, pretoze dam za neho ruku do ohna....A podla mna to fakt clovek lahko chyti v bazenoch, som povedala ze odteraz ked sa pojdeme niekde kupat si budem davat tie vazelinove tampony co neprepustia vodu, lebo uz to svinstvo nechcem nikdy dostat. A inak ja mam problemy so zapalmi uz aspon 5 rokov kazde 3 mesiace take bolesti ze dovi...minimalne tyzden kym mi to ustane a potom zas a stale dookola. Stary gynekolog to 5 rokov neriesil len mi predpisal masticky a tabletky na vkladanie....az som sa nasrala a zmenila ho. A tento novy hned ako prve urobil stery a hned nato prisiel, myslela som ze toho stareho zastrelim!!!Teraz co mam len problemy a uz davno som mohla byt tehotna :/ je to hroza, fakt!! Ja sa bojim tych ATB zas, bolo mi znich zle cele 3 tyzdne a teraz zas....Joj snad sa toho zbavime:/
@sany944 no nam bolo tiez riadne zle, nam dal extra konsku dávku, najprv 2x200 po dobu 10 dni - to uz som nevládala, tak potom este 20 neviem kolko dni 1x200, povedal ze radšej teraz poriadne silná liečba, nech to tu pliagu zničí a bude pokoj. A mam pocit ze to zabralo. Predtým sme dostali len na 10 dni a prd z toho. Prajem skore uzdravenie.
sany944 ahoj no tak už sme s priateľom preliečení, ale dnes sme boli na spermiograme a teda výsledky neboli dobre ☹ tak Ti držím palce aby sa Vám čoskoro zadarilo,ja si idem pohľadať inú skupinu s takým problémom ako máme.
@sany944 ahoj nam sa podarilo hned po prvej davke vyliecit. Ale stale sa nedari ☹ boli sme aj v reprod.centre ma vysetreni a muzovi zistili, ze ma velmi zly spg.... drzim palce nech sa cim skor vyliecite. My teraz papame vitaminy a kupila som dvd s cvikmi p. Mojzivej. Pevne verim, ze sa nam to podari. Daj potom vediet ako ste dopadli po dalsich atb. No moj muz sa tiez bal toho steru ale podstupil to. No tak akus pod hrozbou, ze nic nebude kym nebude zdravy. Ja som mala tiez taku podmienku 🙂 a isiel. Ale samozrejme mu to nepovedz tak drsno. Musis to uhrat na smutne steniatko 🙂 drzim palceky nexh ste coskoro fit 🙂
@sany944 ja som sa dnes dozvedela ze stera na ureu su pozitivne ☹ no mohli sme sa s manzelom skoro 2 roky snazit otehotniet... z mesiaca na mesiac dalsie a dalsie sklamanie... dopovali sme sa obaja vitaminmi, cajikmi, ja hormonmi.... slak aby trafil tu ureaplazmu a to sme nemali ziadne priznaky. Sama som to navrhla mojej Dr nech mi vezme na to ster. Aj som sa celkom potesila ze konecne sme prisli v com moze byt problem. No uvidime po prelieceni
@janderka este len zajtra zaciname, lebo si chcem dat myko aj ureo vysetrit serologicky z krvi, tak aby to liecba nejak neovplyvnila, zacneme aj zajtra. Jedna holka mi poradila aj betadin supp k tomu, super napad, predidem mykoze, inak by som ju dostala na 100% 😜...aj vam drzim palce, nech sa rychlo uzdravite a vsetko pojde ako ma😊
@wewika1 myslela som, ci mas nejake priznaky na ureu a myko, alebo Ti len Dr. robil stery len kvoli bezupesnemu snazeniu? Tak to by sme mali skoncit liecbu rovnako 🙂 daj potom vediet ako ste na tom v snazilkovani, ked sa zadari. Citala som o tom dost vela diskusii hlavne na ceskom konikovi, a celkom to povzbudi, ked baby pisu, ze po prelieceni sa zadarilo na 1., 2. alebo 3. krat.
@janderka prepac, nepochopila som...praveze uplne asymptomaticke, vobec nic...buduci tyzden mam laparku a ked sa to dozvedel moj gyn, tak sa zlakol, ze nieco zanedbal a ze rychlo rychlo treba spravit ureo a myko a dnes mi volal, ze su pozitivne a ze ci nechcem laparku odlozit. Ale uz som sa na to tak nejak psychicky pripravila...znie to mozno divne, ale som rada, ze sa nieco naslo. Lebo ked sme sa snazili a kazdy mesiac bezuspesne a clovek si stale myslel, ze je vsetko vporiadku, bol to zufaly pocit...ale to asi poznas...isto to dame a stretneme sa v januarovkach😉
@sisinger tak po druhých ATB sme sa toho zbavili a dúfam že sa už nikdy nevráti, takže sa môžeme začať konečne naplno snažiť. Na konci mesiaca ide aj môj manžel do CAR na spermiogram tak dúfam že bude mať dobrý....ale mne zas zistil Dr. že mi vôbec neprebieha ovulácia takže začnem pchať do seba hormóny na podoru ovulácie ale až v júly, lebo ma vystrašil že pri tých liekoch nemôžem mať fyzickú aktivitu a môžem mať závraty a skončiť až v nemocnici.... tak nechcem riskovať lebo v júny ideme do Egypta, aby som si nezničila dovolenku a najlepšie keby sme sa odtiaľ vrátili traja :D
Kúpila som si aj gynex možno zaberie a nebude treba ďalšie lieky, robili ti aj hormonálny profil? Lebo môj Dr. mi ho zatiaľ nerobil :(
@janderka Ahoj, tak my ju už nemáme, ale dúfam že sa to nevráti, vy ste ako na tom, už máte isto ATB dobraté že? Držím palce. Ja som manžela objednala teraz na spermiogram nech som si istá že u neho problém nie je. nakúpila som vitamíny, Dr. mi predpísal Gynex a beriem aj Duphaston an úpravu cyklu a zistil mi že mám anovulačné cykly, takže pôjdem brať asi hormény na vyvovalanie ovulácie a dúfam že sa nám konečne podarí, a nenájde sa zas ďalší problém, ak ani tieto lieky nezaberú som rozhodnutá ísť do CAR nech ma tam oni vyšetria podriadne...My sa zatiaľ snažíme len 10 mesiacov, ale už som z toho tiež na prášky. Držím palčeky, aby ste sa preliečili čo najskôr a podarilo sa baby 🙂
@sany944 tak to som rada, ze uz ste ok. Muzickovi nasad caj s kotvicnika je to vraj super bomba na potenciu 😉 tak nech ma dobre vysledky. Inak mozno by si mohla skusit inofolik a nasad si vela vitaminu C. My zatial nevieme ci sa podarilo za par dni mam dostat. My sme boli v CAR a ja som uplne ok. Ale teda moj drahy mal blbe vysledky ale teraz papa vela vitaminov a pije ten cajik tak verim ze sa spermiogram zlapsi a my sa dockame vytuzeneho babatka. Aj Vam prajem skory uspech 😉 hlavne bud v pohode a ver ze to pride. Inu moznost nepripustaj.
@sany944 my este pokracujeme v liecbe dnes berieme 11. den. Liecbu mame na 20 dni, takze uz sme za polovicou. Ja len dufam ze zaberie, lebo sme v zahranici a na kontrolny ster pojdem az v july... Skus brat inofolic 2x denne 3 mesiace. Ked sa do leta nepodari potom nech Vas riesia v Car.
@sisinger inofolic my lekar naordinoval uz davnejsie, teraz beriem uz asi 4 balenie a kombinujem to s tym gynexom :D ten kotvicnik som pocula, aj nejake kvapky som nasla, ale kupim mu ten caj, aspon nebude mat pocit ze do neho stale nieco pcham :D dnes bol kupovat vitaminy a uz som pocula tie reci ze on do seba nic nebude pchat, ako zjedol poctivo ale ofrflat musel 🙂
Ak by mal spermiogram zly, tak aspon nebude frflat lebo bude vidiet ze mu to treba a snad mu aj v CAR pri vysledkoch povedia co mu pomoze.
Jasnacka nepripustam inu moznost ako to ze sa nam skoro podari, verim inofolicu a gynexu, ze urobia zazrak!!! Len sa musim vyliecit lebo mam chripku nech zacnem cvicit a chodit do prace nech sa odreagujem a myslim aj na ine veci 🙂
Aj vam drzim palceky, a verim ze mi coskoro napises ze si nasla // na teste 🙂
@janderka a to uz mate druhe balenie ATB ci este to prve?? Inofolic beriem asi 4. balenie ale iba 1x denne, ale uz mi spominal naposledy doktor ze ak nezaberie zvysime davku na 2 denne. Boze ved cloveku kym sa splni sen aj skrachuje :Dtolko penazi co ide do tych doplnkov a vitaminov, ale dufam ze to aspon stoji za to a pomoze nam to. Tak drzim palceky!!
@sany944 my sme hned dostali po 2 balenia doxyhexalu, berieme kazdych 12 hodin. Ty si mala ake davkovanie? Vies kolko sme uz my minuli na vitaminy, inofolic, gynex, folandrol, kotvicnik.... a nakoniec zistia tu potvoru bakteriu.... strateny cas a peniaze. Ale co uz ideme dalej a verime ze sa konecne zadari.
@janderka no ta moja potvora bola na doxyhexal rezistentna takze som najskor brala fromilid tiez 2O dní každých 20 hodín, to ureu zničilo ale pri kontrolnom stere našli zas mykoplazmu a ta bola zas rezistentna na fromilid aj doxyhexal a kedže som zrovna v tom čase mala zapal priedušiek a brala už ATB, neviem ako sa volali, no našťastie zrovna hentie som mohla brať aj na mykoplazmu, tak som pokračovala v braní - spolu tiež 20 dní každých 12 hodín. Ale viem že doxyhexal sú ešte silnejšie tak verím že vám zaberú. Nie je vám z nich zle, ja som to ťažko znášala, riadne tráviace problémy som mala. A u nás našťastie najkôr zistil baktériu a až potom som začala kupovať všetky tie doplnky. Len nechápem ako sme ju dostali, lebo manžel je môj prvý partner a on mal predo mnou asi len 2 ale nikdy nemal nechránený styk, takže podľa mňa som to musela dostať niekde na kupalisku, v saune alebo tak....čo je naprd lebo ju môžem kedykoľvek dostať zas...
@sany944 ja som sa uz pripravovala, ze mi bude po nich zle, ale nie je mi vobec nic... Asi sa len treba najest pred kazdou tabletkou a nebrat to na prazdny zaludok. Akurat ked som trochu na slnku, tak mam akoby mravcenie v rukach. Ale ked sa da tak na slnko ani nechodim. Esteze nieje leto 🙂 Inak nemam ziadne priznaky. A berieme aj probiotika, tak myslim ze aj tie dost pomahaju. My sme spolu uz 10 rokov, inych partnerov nemame, tiez nechapem kde sme to mohli chytit. Normalne budem mat strach ist na kupko ☹

@bubulacka podla mna ano, vsak aj viacere tu pisali ze brali ATB viackrat takze aj sterov muselo byt viac.