icon

Bezúspešné snažilkovanie a ureaplazma, mykoplazma

natasia1
31. júl 2013

Ahoj,..chcela by som pridať svoju skúsenosť so snažilkovaním. Asi pred 3/4 rokom sme sa tiež s priateľom rozhodli, že chceme bábetko. Snažili sme sa každé plodné dni,každú ovulku. Minulý mesiac som sa objednala k lekárke a povedala jej, že sa nám nejako nedarí. Chodila som pravidelne na preventívne prehliadky a mala som všetko v poriadku. Priateľ už deti má, takže nemal byť problém u neho.Pani doktorka mi urobila nejaké testy, povedala že urobíme na všetko čo môže spôsobovať že sa nám nedarí. Dnes som si bola pre výsledky a čakalo ma nemilé prekvapenie. Mám pozitívne testy na ureoplasmu a mykoplasmu. Sú vírusy, ktoré spôsobuju sterilitu a neplodnosť. Povedala, že bežne sa takéto vyšetrenia nedávajú robiť a baktérie môžem mať v sebe od prvého pohlavného styku. Jediné príznaky čo som mala, boli občasné zápaly močových ciest ale nepredpokladala som,že to môže spôsobovať takýto vírus. Na liečbu som dostala aj ja,aj partner antibiotiká na 20dní+vaginálne čípky aby som mala lactobacili. Teraz ma čaká oboznámenie partnera č nás čaká a dúfať, že obom sa podarí dodržať postup liečby. Baby chcem Vás len upozorniť, keď sa začínate snažiť dajte si radšej najprv urobiť testy aby ste potom neboli zbytočne smutné, že sa nedarí. Dočítala som sa, že babám sa po doliečení podarilo na prvý šup otehotnieť. Dúfam,že aspoň niekomu moja skúsenosť pomôže a skôr ako vám to spôsobí nemalé problémi, budete sa už liečiť.

katy31
11. feb 2016

@nataliaaa pri chlamýdiách určite nemôže byť, tie sa aj mechanicky vedia rozmožiť a nevyliečia sa... pri ureaplazmách počas liečby určite nie, ale kontrolné testy by sa mali robiť až po 5-6 týždňoch od dobratia antibiotík... takže tam styk len s ochranou, aby sa zabránilo prenosu nedobre vyliečeného partnera.... ak pretrvávajú dlhšie pozitívne výsledky, aj napriek liečbe, vtedy sa odporúča vynechať styk až do kontrolného steru....

juliailuj
11. feb 2016

@nataliaaa Ureoplazma? sex až keď bude negatívny výsledok u oboch🙂poctivo..je to ťažké ale treba vydržať...

nataliaaa
11. feb 2016

@juliailuj aj mne to bolo tak povedane,ze az po negativnych vysledkoch ale bolo tu spomenute ze pocas liecby sa nemoze a po liecbe do kontroly s ochranou...preto som sa pytala

juliailuj
11. feb 2016

No určite dodržať..ja som si to furt vrátila tak,že sme nevydržali:D ani guma nepomohla..:D doliečila som sa až keď som sa na sex vykašlala a sústredila sa na vyliečenie:D

nataliaaa
12. feb 2016

Ahojte. Takze doktor mi predpisal Doxyhexal na 20 dni. Mne slabsi a partnerovi silnejsi. Predpisal mi aj na vkladanie do posvy pocas liecby aj po liecbe,lebo ze tie ATB zabiju aj vsetko dobre. Po 6 tyzdnoch od dobratia ATB na kontrolu. Este mi povedal,ze Doxyhexal je na toto najlepsi,ze po inych ATB sa zvykne potvora vratit 😉 takze zahajujem liecbu bakterii! 🙂

laska07
12. feb 2016

@nataliaaa Ja mam predpisane presne co ty ale ja v takej istej davke ako partner nic slabsie lebo raz som uz tuto potvoru mala a koli nej som potratila v 5 tt.Mam aj dvoje cipky.Dufam ze sa toho zbavim raz a navzdy.
Drzim nam vsetkym palce.

liuliu
12. feb 2016

Ureaplazmy mam tiez a otehotnela som vzdy na prvy sup. A minule som citala taku studiu ze sa to zbytocne u nas zvelicuje , ma to skoro kazdy.

nataliaaa
12. feb 2016

@liuliu to mi povedal doktor,ze to neni nic zvlastne ze to ma skoro kazdy len to nevieme

nataliaaa
12. feb 2016

@laska07 ze to podla kg sa dava tak uvidim ci zaberu 😉

katy31
12. feb 2016

@nataliaaa držím palce, pozor na mlieko pri užívaní, aj probiotiká, všetko toto môžeš s odstupom 2 hodiny od ATB. Držím palce.... áno, to je fakt, že Doxybene a Doxyhexal sú na toto najlepšie....

katy31
12. feb 2016

@liuliu to je síce fakt, ale niekomu robia problém a niekomu nie, spôsobujú neplodnosť , potraty a predčasné pôrody.... viem, že sú ženy, čo aj s tým donosili, otehotneli, porodili, ale každopádne sa to považuje za chlamýdiovú infekciu a ak niekomu spôsobuje problémy, liečiť to treba.....

laska07
12. feb 2016

@liuliu Ja som uz 2 x potratila.Urcite by som to s tou ureou uz neriskovala.Nech sa preliecime obaja a mozme sa zacat snazit.

palutaky
12. feb 2016

Baby dnes som zacala mam aj niejaky specialny plan uzivania stretli ste sa stym?!a co hovorite na probiotika?! Mate skusenosti?!

sono2
12. feb 2016

@nataliaaa čo ureoplazmy? No to veru nemá každý, treba to liečiť!
@katy31 chlamydie je úplne niečo iné ako ureaplazmy úplne rozdielna baktéria

katy31
12. feb 2016

@sono2 to ja viem, ale celé sa to poníma podľa MKCH ako chlamýdiové infekcie.....

katy31
12. feb 2016

@palutaky no máš to rozdelené na 3 týždne.....

palutaky
12. feb 2016

@katy31 no to aj vychadzalo a mas stym skusenosti?? Nestretla som sa este stym..ale predpokladam ze je to ucinne

nataliaaa
12. feb 2016

@sono2 jasne,ze to treba liecit ale ma to vela ludi a ani o tom nevedia. U mna to tiez zistili nahodou,ked som mala ist na operaciu zlcnika a vysli mi velmi zle vysledky z mocu tak ma poslali na urologiu a ze ureaplazmy...takze na operaciu som mohla zabudnut 😀 ale som rada,ze mi to zistili...

katy31
12. feb 2016

@palutaky áno, aj ja som brala doxybene alebo doxyhexal, čo je to isté čo sa týka účinných látok dva týždne každých 12 hodín 1 tabletku a mne dali aj na tretí týždeň, kedže som mala opakovane pozitívny ster... ale ja som k tomu dala wobenzym

bobo27
19. feb 2016

prosi vas mate niektora skusenosti s koloidnym striebrom? uzivali ste ho?

palutaky
25. feb 2016

Baby myslite ze budu potrebne kontrolne stery na mycoplazmy po atb?!😯
a mozme sa snazit hned alebo mame pockat?😉 Predca len atb skoro mesiac je dost.
dakujem za rady.😃

sonka97
25. feb 2016

Po dobratí atb. sa predpokladá, že je pacientka vyliečená.

palutaky
25. feb 2016

@sonka97 dakujem....tak hadam sa to konecne podari...

parvinka0001
26. feb 2016

Prosim vas nieje to kratko kedcmame brat len 7dni tabletky?

laska07
26. feb 2016

@palutaky Ahojky.Na toto som sa pytala svojej doktorky a vravela keby mi spravi ster hned po liecbe boli by vysledky negativne.Vraj ak by sme sa nevyliecili najskor by stery boli pozit.az po troch mesiacoch.A vraj sa mozme zacat hned po ATB snazit.

laska07
26. feb 2016

Dievcata a ako dlho sa snazite?My od septembra cca.Potom som sla na vysetrenie vo february a zistili nam ureoplazmu.Z dnesnym dnom este 10 dni budeme brat ATB.

palutaky
26. feb 2016

@laska07 ajoj.my sme tiez zacali september a v january stery a do 1.3 mam atb.mne zistili mycoplazmu. Tabletky katastrofa kazdy druhy den som total ko tazke su mi na zaludok..polovicka sa tiez neciti najlepsie ale to co bude ak sa to vsetko podari bude stat za to!!!

palutaky
26. feb 2016

@parvinka0001ahoj podla mna je to malo mne lekarka vracela ze 10 dni je hranica..ale tak neviem mozno to staci...

parvinka0001
26. feb 2016

tak asi doberieme viac...aj v lekarni povedali ze obaja mame vybrat kazdy svoju krabicku...

palutaky
29. feb 2016

Dievcence dnes posledne ATB.Kontrolny ster za tri mesiace presne ako ste pisali.a styk?! Mala som mycoplazmy.