icon

Biely jogurt pri mykóze

24. apr 2025

Skúšala niektorá z vás na mykozu používať biely jogurt? Myslim na potieranie miest. Ak áno, zabralo vám to alebo ste museli prejsť na liečbu liekmi? Plus, máte nejake overené domáce liečby na túto hnusobu?

Strana
z2
saxana000
25. apr 2025

Tu nejde len o kremy na lokalnu aplikaciu.treba sa zamysliet komplexne pokial sa vracia vzdy po MS ake menstruacne pomocky pouzivas ake spodne pradlo akeho tvaru akeho materialu v com ho peries na akej teplote a ci aj zehlis..potom strava a dalsich xy faktorov..ja som mala take obdobie ze mi stacilo vyskusat rifle v obchode a problem bol doma..
Kompletne preliecit lokalne aj vnutorne seba aj partnera liekom na predpis.nie rychlozachranou z lekarne. Hlavne nic nenatierat dnu ani okolo..max sedace kupele a naparky.

selenka7
25. apr 2025
@kika2079

Jogurt aj bez cukru obsahuje veľa mliečnych cukrov takže nič moc mne pomohli probioticke čipky .

@kika2079 a to je praveze blbost, v jogurte je vacsina sacharidov sfermentovanych na kyselinu mliecnu.

kika2079
25. apr 2025
@selenka7

@kika2079 a to je praveze blbost, v jogurte je vacsina sacharidov sfermentovanych na kyselinu mliecnu.

@selenka7 správne väčšina nie všetok stále tam ostane dist cukru vo forme laktózy. V skratke nie je to dobrá voľba na boj s mykozou v sliznici. Pri trávení áno sú tam totiž iné baktérie a enzýmy.

selenka7
25. apr 2025
@kika2079

@selenka7 správne väčšina nie všetok stále tam ostane dist cukru vo forme laktózy. V skratke nie je to dobrá voľba na boj s mykozou v sliznici. Pri trávení áno sú tam totiž iné baktérie a enzýmy.

@kika2079 co je podla Teba dost? V mlieku je obsah laktozy do 5%, v jogurte je znacna cast fermentovana, odporucam precitat napr. toto: https://digilib.k.utb.cz/bitstream/handle/10563..., cim starsi jogurt, tym stale menej laktozy.

vivien234
19. máj 2025

Len toto nie. Týmto si to len zhoršíš..jwat ho je vhodné kvôli črevnej mikroflóre a tráveniu čistý biely jogurt s probiotikmi... Na mykozu odporúčam rosalgin výplach a clotrimazol tablety alebo jenamazol krém je tiež vhodný.

Strana
z2