icon

Bolesť a hnačky pri menštruácii

20. máj 2025

Dobre rano, som mlade dievca (este zatial nemam 18) a mala som vzdy bolestivu Ms. No vymeskala mi vo februari a v marci na 2 mesiacw a nasledne ked som ju dostala tak som mala este vacsiw bolesti a aj hnacky, pocas a aj po. Tento mesiac to bolo este horsie, teraz mam 3 dni po a mam stale hnacky, nemozem ist ani do skoly a skola ma problem ked vynechavame vyucovanie (aj ked je to zo zdrav dovodov). Chcela by som sa spytat ci mi neviete poradit aky by som mohla mat problem. Chystam sa ku gynekologovi prvykrat lenze sa bojim a nechcem ist k muzovi. zevraj ma inam nezoberu kvoli obvodu, je to pravda? No uplne som vystresovana a chcela by som riesit tento problem a aspon nejak aa vyhnut stresu. Dakujem za vsetky rady 🙂

pribinak
20. máj 2025

Ku gyn. môžeš ísť hocikde, aj na druhy koniec Slovenska
Je to len o tom či daná ambulancia prijíma nove klientky

vivien234
20. máj 2025

Môžeš si vybrať či chlap alebo žena, ale v prvom rade musíš pozrieť či berú pacientky. Jednoznačne choď na prehliadku a aj preventívne potom každý rok takto máš väčšiu istotu , že si v poriadku.

anjelicek26
20. máj 2025

Urcite behni na preventivku, na toto by ti dobre mohol pomoct buscopan, uvolnuje krce... u mna to boli zrasty pri podobnom probleme, ale tak uvidis... vzdy ako sa hybala maternica, hybali sa aj creva, cista krasa...ale tak ja som mala ako dieta vyberany slepak, len koho by to v tom veku napadlo... Ako baby hore pisu lekara si vyberies, ale z mojej skusenosti su chlapi ako gynekologovia tiez fajn...

autor
20. máj 2025
@vivien234

Môžeš si vybrať či chlap alebo žena, ale v prvom rade musíš pozrieť či berú pacientky. Jednoznačne choď na prehliadku a aj preventívne potom každý rok takto máš väčšiu istotu , že si v poriadku.

@vivien234 no mama mi vybavila jej gynekologa na zajtra a som v dost velkom strese

autor
20. máj 2025
@anjelicek26

Urcite behni na preventivku, na toto by ti dobre mohol pomoct buscopan, uvolnuje krce... u mna to boli zrasty pri podobnom probleme, ale tak uvidis... vzdy ako sa hybala maternica, hybali sa aj creva, cista krasa...ale tak ja som mala ako dieta vyberany slepak, len koho by to v tom veku napadlo... Ako baby hore pisu lekara si vyberies, ale z mojej skusenosti su chlapi ako gynekologovia tiez fajn...

@anjelicek26 nechapem preco mam problemy aj po ms, ja som v podstate odrovnana na plus minus 12 dni

vivien234
20. máj 2025

Nemusíš sa báť.. Ber to tak ze je to len lekár a ide o tvoje zdravie.. Tiez som stresovala prvýkrát a bála sa veľmi lebo je to niečo nové a nepríjemné keďže cudzí človek ale ozaj ber to tak že je to vyšetrenie a ma ti pomôcť dozvedieť sa viac o tebe a o tvojom stave. 🙂

anjelicek26
20. máj 2025

Uvidis u lekar... su take perly ako endometrioza a to aj v mladom veku, ale tak to snad nie... kamaratke operovali dceru ked mala 12, uplne nefunkcna pred po MS... teraz berie tabletky a MS ani nemava... kazdopadne tie lieky typu Buscopan na uvolnenie krcov urcite kup, je to velka pomoc...a bat sa nemas coho, takto sa predsa fungovat neda, spravne? Lekar je tu na to, aby ti pomohol.

autor
20. máj 2025
@anjelicek26

Uvidis u lekar... su take perly ako endometrioza a to aj v mladom veku, ale tak to snad nie... kamaratke operovali dceru ked mala 12, uplne nefunkcna pred po MS... teraz berie tabletky a MS ani nemava... kazdopadne tie lieky typu Buscopan na uvolnenie krcov urcite kup, je to velka pomoc...a bat sa nemas coho, takto sa predsa fungovat neda, spravne? Lekar je tu na to, aby ti pomohol.

@anjelicek26 krce by mi ani tak nevadili mna hlavne obmedzuju tie hnacky lebo nemozem ist ani do skoly ani na brigadu a dost mi tie hnacky v tomto ohlade skodia