icon

Bolesť hlavy pri menzese: Čo pomôže?

mari2310
Dnes o 10:28

Baby poraďte mi čo robiť pri bolesti hlavy počas menzesu. Voľne predajné lieky nefungujú vôbec, gynekologička mi dala algifénové kvapky, najprv zaberali a teraz mi bolesť utlmia na 3 hodiny, ale stále ju niekde cítim a potom bodavá bolesť v spánku, krčnej chrbtici a lopatke, s ktorou neviem fungovať. Skončí menzes, skončia bolesti. Nikdy som niečo také nemala, len posledný rok, mám 44 rokov.

anonym_abbc07
Dnes o 10:52

@mari2310 ani flektor nepomaha? Ja som maximalna migrenička a väčšinou ma to chytá par dni pred ms, zatial zaberá flektor, ale tiež to nie je 100%

Choď k neurologovi predpíše ti silnejšie lieky.. niekedy aj čipky predpisuje keď su mega silné záchvaty

A ak je to od krčnej, skus cvičit jogu, ja som si na migrenu kupila taku chladiacu čapicu

anonym_2206bb
Dnes o 11:04

ahoj, mám to isté. Záchvat migrény kedy nič ani algifen, novalgin nič nepomáha. Okrem toho ma bolí hlava tak 3x do mesiaca z toho jeden je migrénový záchvat práve keď mám menštruáciu.
Bola som min.týždeň u neurológa, dal mi na záchvaty lieky - nalgesin na bežnú bolesť a potom sumatriptán na záchvat. Bohužiaľ hormonálna migréna je bežná vec a treba hľadať riešenie. Neuro na poslal ešte na 2 vyšetrenia a podozrenie na tetániu. Nemyslím si, že ju mám lebo nemám príznaky, ale uvidíme.
Každopádne treba riešiť. aj HAK môže vraj pomôcť, ale nemám skúsenosti

anonym_a31d9b
Dnes o 11:05

tak si daj predpisat triptany, ja nechapem ako som bez toho mohla zit tolke roky
to ti zaberie urcite

anonym_27a762
Dnes o 11:06

@mari2310 chod na neurologiu alebo si pytaj bud triptany- predpise aj vseobecny lekar alebo indometacinove cipky, mne nic ine nezabera

anonym_6cf9f1
Dnes o 12:04

@mari2310 pred a počas menzesu telo stráca veľa minerálov a vitamínov. Užívaj pravidelne magnézium s B6, melasu a dopĺňaj elektrolyty. Pred menzesom si dopraj kúpele s Epsomskou soľou, uvoľňujú stuhnuté a napäté svalstvo čo je príčinou bolestí chrbtice a hlavy Pred spánkom si daj šálku kamilkového čaju. Obmedz sladké, kávu, bielu múku... a pridaj do stravy viac alkalických potravín.

anonym_7bccb1
Dnes o 12:48

Podla vsetkeho hormonalna migrena, mne bezne lieky nepomahaju. Ja to mam diagnostikovane neurologom, mam 43 a mavam migrenu pred MS a pocas ovulacie. Predpisany najskor rizatriptan, ten po case prestal ucinkovat, teraz eletriptan. Velmi som vdacna za tieto lieky 🙂