Bolesť hlavy pri menzese: Čo pomôže?
Baby poraďte mi čo robiť pri bolesti hlavy počas menzesu. Voľne predajné lieky nefungujú vôbec, gynekologička mi dala algifénové kvapky, najprv zaberali a teraz mi bolesť utlmia na 3 hodiny, ale stále ju niekde cítim a potom bodavá bolesť v spánku, krčnej chrbtici a lopatke, s ktorou neviem fungovať. Skončí menzes, skončia bolesti. Nikdy som niečo také nemala, len posledný rok, mám 44 rokov.
ahoj, mám to isté. Záchvat migrény kedy nič ani algifen, novalgin nič nepomáha. Okrem toho ma bolí hlava tak 3x do mesiaca z toho jeden je migrénový záchvat práve keď mám menštruáciu.
Bola som min.týždeň u neurológa, dal mi na záchvaty lieky - nalgesin na bežnú bolesť a potom sumatriptán na záchvat. Bohužiaľ hormonálna migréna je bežná vec a treba hľadať riešenie. Neuro na poslal ešte na 2 vyšetrenia a podozrenie na tetániu. Nemyslím si, že ju mám lebo nemám príznaky, ale uvidíme.
Každopádne treba riešiť. aj HAK môže vraj pomôcť, ale nemám skúsenosti
tak si daj predpisat triptany, ja nechapem ako som bez toho mohla zit tolke roky
to ti zaberie urcite
@mari2310 chod na neurologiu alebo si pytaj bud triptany- predpise aj vseobecny lekar alebo indometacinove cipky, mne nic ine nezabera
@mari2310 pred a počas menzesu telo stráca veľa minerálov a vitamínov. Užívaj pravidelne magnézium s B6, melasu a dopĺňaj elektrolyty. Pred menzesom si dopraj kúpele s Epsomskou soľou, uvoľňujú stuhnuté a napäté svalstvo čo je príčinou bolestí chrbtice a hlavy Pred spánkom si daj šálku kamilkového čaju. Obmedz sladké, kávu, bielu múku... a pridaj do stravy viac alkalických potravín.
Podla vsetkeho hormonalna migrena, mne bezne lieky nepomahaju. Ja to mam diagnostikovane neurologom, mam 43 a mavam migrenu pred MS a pocas ovulacie. Predpisany najskor rizatriptan, ten po case prestal ucinkovat, teraz eletriptan. Velmi som vdacna za tieto lieky 🙂

@mari2310 ani flektor nepomaha? Ja som maximalna migrenička a väčšinou ma to chytá par dni pred ms, zatial zaberá flektor, ale tiež to nie je 100%
Choď k neurologovi predpíše ti silnejšie lieky.. niekedy aj čipky predpisuje keď su mega silné záchvaty
A ak je to od krčnej, skus cvičit jogu, ja som si na migrenu kupila taku chladiacu čapicu