icon

Bolesť konečníka a hemoroidy: Riešenie a skúsenosti

19. feb 2024

Dobrý den,

Už 2 dni ma trápi bolesť konečníka a nafukovanie.. neviem sa poriadne vyprázdniť a dnes ked som si to po sprche odfotila tak pozerám že pravdepodobne hemoroid..no je tam niečo čo by nemalo byť..vypuknute ..stretol sa s tým uz niekto? Prípadne ako ste to riešili? Mam sedavu prácu a nedokážem ležať na chrbte ani sedieť viac než hodinu..a neviem co budem zajtra robiť..vadi mi to aj pri chôdzi..
Lekára určite navštívim ale obávam sa uz všetkého..

tamvtme
•
19. feb 2024

Ako prvu pomoc si kup v.lekarni capiky a mast na hemoroidy a sprav aj sedacie kupele a uvidis ci sa to zlepsi

petulka2021
•
19. feb 2024

Kúp si maste alebo capiky na to ako bolo vyššie povedané, pokial tam nie sú komplikácie, vie sa to vyhojiť masťami

autor
•
19. feb 2024

@tamvtme ano to uz mam napisane na zajtra a lanove semienka..celkovo prijimam malo vlakniny a mam problém s tvrdým bruchom od malička..musim viac vlakninu a kefir..ach jaj

egonsk
•
19. feb 2024

ak je to velke ako fazula a bolestive na dotyk a modrofialove, tak cim skor smer chirurgia a na pockanie ti to napravia - prepichnu, alebo prerezu. Je to takmer bezbolestne a ulava je okamzita. Vonkajsi zapaleny hemeroid je velmi bolestivy a masticky nan neucinkuju uz v takom stave.

hanaxxx
•
19. feb 2024

Ak je to to, co hovori egonsk, tak ti to za par dni prejde aj same, len by si sa mala snazit co najmenej sediet. A kup si valovicove kvapky HEM, pomahaju k pravidelnemu vyprazdnovaniu aj predchadzaju hemoroidom.

autor
•
19. feb 2024

@hanaxxx bolestivé to je na dotyk ale nema to az taku podobu teda myslim si. V administratíve sa snažiť nesediet je vyzva :( ach jaj

hanaxxx
•
19. feb 2024

Existuju take kruhove vankuse, ale predpokladam, ze kolegovia by mali sproste otazky...

janinah
•
19. feb 2024

Asi niet dg ,o ktorej by sa tu popísalo viac...takže kukni archív.

autor
•
21. feb 2024

@egonsk už ma to takmer nebolí vôbec ale ten útvar je stále. Je nutné napriek tomu absolvovať chirurg.zakrok?:(

egonsk
•
22. feb 2024

je to na tebe. Ja som to riesil hned ako sa mi to stalo a nevedel som do coho idem, bolo to vyslovene na pockanie a takmer bezbolestne (umrtvil pred zakrokom) a tu ulavu si pamatam cele roky az dodnes 🙂