Bolesť pri sexe
Ahojte,
s priateľom sme spolu viac ako 2 roky, z toho necelý rok a pol mám také bolesti pri sexe, že každý jeden raz ho takmer okamžite prerušíme. Bolesť cítim už pri minimálnom vniknutí, a to dokonca napríklad aj pri zavádzaní tampónu. Pritom vlhká som pri sexe, resp. pri pokuse o sex dostatočne, mám na to chuť, no nikdy mi nepomohol napríklad ani pohár vína k tomu, aby som sa tej bolesti zbavila. Dokonca ani dva 0🙂 :(
Bola som u gynekológa xy krát, všetky testy boli OK, žiadne baktérie, kvasinky, endometrióza ani rakovina krčka maternice, nič. Žiadne iné komplikácie nemám (ani pri močení, ani bežnom fungovaní). Gynekológ mi povedal, že mi skrátka pomôcť nevie. Nakoniec ako možnú príčinu definoval, že pomerne veľa bicyklujem, a teda že to súvisi so sedením na sedle. V zime však nejazdím takmer vôbec, a hlavne jazdila som už keď sme sa s priateľom poznali, takže neviem či sa to dá považovať za objektívnu príčinu.
Je to už šialené nemať sex tak dlho a pritom byť mladí, bezdetní vo funkčnom vzťahu :( Ja už som si po pravde na to zvykla, no bola by som nerada ak by to tak malo byť navždy.
Máte prosím niektorá takúto skúsenosť? Ako ste sa z toho dostali, pokiaľ to nesúviselo s popísanými problémami?
Okrem skúseností by som tiež uvítala nejaký typ na dobrého gynekológa v BA - je jedno či je štátny či súkromný, ide mi skôr o to, aby to bol niekto, kto Vám dokázal pomôcť v nejakej podobnej situácii.
Veľmi pekne ďakujem za každú odpoveď 🙂
Skus si vygooglit vaginizmus, myslim ze by ta to mohlo nasmerovat k spravnej pomoci.
Bud je to vaginizmus alebo nas nejaku citlivu tu sliznicu- co viem tak to zeny mavaju, napr sa pri sexe aj natrhnu a pod.. Pomaha masirovanie, kyselina hyaluronova ( napr bionect alebo cicatridina)..
@satoshi nie je priatel na teba velky? Jeden moj ex bol velmi velky, museli sme kvoli tomu ukoncit vztah.

@satoshi hmm normalne by som odporucila mojho vo Viedni, on je taky , proste je to super odbornik a tiez neni ziadny puritan. U neho naozaj presne opisat, ze co boli a preco a kedy je uplne ok. Ale keby nahodou hovoris aj anglicky a vies vysvetlit ze co, tak je to Dr Harald Lass.