Bolesti hlavy z krčnej chrbtice: ako sa prejavujú?
Ako by ste popísali bolesti hlavy ktoré idú z krčnej chrbtice? Ja mám takú tlakovú ,,bolesť,, hlavy raz na spánku, na čele, temene, pri nose, vždy na pravej strane hlavy...strieda sa to, nie je to taká bolesť na tabletku skôr tlak ktorý trvá s prestávkami aj celý deň, noc je dobrá a cez deň stále niekde...cítim že niesom uvoľnená v krku, pleciach, plus veľa stresu, úzkosť z toho všetkého. Fyzioterapie ma čaká o týždeň. Ďakujem za skusenosti
Ty si presne ako ja..je to masaker..mna aj medzi lopatkami boli..ja som si musela nasadit flector,lebo ta bolest je hrozna..tiez mam buduci tyzden fyzio,tak sa spolieham ,ze ma da do kopy..a to chodim pravidelne k fyzio od kedy som bola pri chiropraktikovi,tak mam takeho problemy nie a nie to dat naspat...ja mam normalne aj strpnutu tvar...rozmyslam,ze nasadim si aj guajacuran a magnezium vyssiu davku...
Ty si presne ako ja..je to masaker..mna aj medzi lopatkami boli..ja som si musela nasadit flector,lebo ta bolest je hrozna..tiez mam buduci tyzden fyzio,tak sa spolieham ,ze ma da do kopy..a to chodim pravidelne k fyzio od kedy som bola pri chiropraktikovi,tak mam takeho problemy nie a nie to dat naspat...ja mam normalne aj strpnutu tvar...rozmyslam,ze nasadim si aj guajacuran a magnezium vyssiu davku...
@alenamihal to vyzera na tetaniu
@certi neviem nič o tetanii, na základe čoho si to myslíte?
ja mam v prvom rade popritom aj bolest krcnej chrbtice.
boli ma teda vzadu krk, vacsinou an jednej strane a cast aj spodna cast zahlavia na tej bolavej strane. niekedy trosku pobolieva aj druha strana, ale ta menej.
toto, čo opisuješ nie je bolesť z krčnej. Ja ju mám a určite mi takto nemigruje až k nosu. Je to skôr tupá bolesť v celej hlave. Keď ju mám, mám stuhnutý aj krk a aj v záhlaví, presne ako písala @majamat. Nepomáhajú ani lieky, hlava ma bolí aj 5 dní, pravidelne uvoľnujem a masírujem krčnú, robím si reflexnú masáž v záhlaví a keď sa mi konečne uvoľní krk, bolesť ustúpi. A teda bez tabletky ani nezaspím, jednoducho bolí bez prestania.
@certi nie je to tetania,lebo riesim piriformis a neurologicka mi urobila test a bol negativny..jasne,ze ma chcela poslat do nemocnice,lebo niekedy krv moze ukazat negativ a v nemocnici robia inaksie odbery na tetaniu... ja si myslim,ze je to skor svalovy problem..aj na pohotovosti mi to povedala neurologicka...
boli ma teda vzadu krk, vacsinou an jednej strane a cast aj spodna cast zahlavia na tej bolavej strane. niekedy trosku pobolieva aj druha strana, ale ta menej.
@majamat mňa bolia plecia zle sa mi stojí, a keď sedím a opriem sa tlak sa zvacsi
@certi mne netrpne nič iba tie tlaky v hlave, čo som čítala tak tetania na mňa veľmi nesedí asi, či?
toto, čo opisuješ nie je bolesť z krčnej. Ja ju mám a určite mi takto nemigruje až k nosu. Je to skôr tupá bolesť v celej hlave. Keď ju mám, mám stuhnutý aj krk a aj v záhlaví, presne ako písala @majamat. Nepomáhajú ani lieky, hlava ma bolí aj 5 dní, pravidelne uvoľnujem a masírujem krčnú, robím si reflexnú masáž v záhlaví a keď sa mi konečne uvoľní krk, bolesť ustúpi. A teda bez tabletky ani nezaspím, jednoducho bolí bez prestania.
@orangiiina ja cítim že mám tiež stuhnuty krk aj zahlavie , vždy keď sa ,,uvedomím, tak cítim že som úplne napnuta v pleciach aj krku, nejak podvedome sa tak akosi zatinam aj predkladám... A tabletka mi.tiez málokedy zaberie, skôr iba tak čiastočne...dobrý fyzioterapeut dokaze odhaliť kde je asi chyba?
mna bolieva vyslovene okolo krcnej chrbtice. niekedy len az tam hore pri tom zahlavi, inoedy aj nizsie, pripleciach, vyslvoene ale plecia ma nebolievaju. chrbtica je stuhnuta a bolest reaguje na pohyb.
stuhlost chrbtice mavam niekedy miernu, minimalnu, inokedy dost vyraznu a nemusi ma vzdy pri tom vlemi boliet,
niekedy sa to teda spaja aj s bolestou, casto mavam bolest, ktora sa da zvladnut, neberem hned lieky,a le zvycajne sama od seba neprejde. niekedy som napata, unavena z prace a ked sa uvolnim, uvolni sa aj bolest. no toto sa stava fakt minimalne.
vacsinous u take obdoia, ked bolieva viac/castejsie.
boli veru aj niekolko dni, aj po tbl sa to opakuje, ked tbl prestane ucinkovat.
no tbl beriem hlavne v pripade, ked zacinam citit, ze je ta bolest taka ostrejsia, bolest hlavy silnie. neviem to popisat. je to proste ina, intenzivnejsia a ostrejsia bolest. takato bolest vedie k vracaniu,a k si nedam lieky.
Ja to mám vždy keď dlhšie necvicim, všetko stuhnute až k lopatkam, hlava bolí na temene aj na spankoch. Aj moja babka toto mavala. Mám už asi 10 rokov jeden cvik od fyzioterapeutky, podla McKenzie, a ten keď poctivo cvičím, velmi pomáha práve na krcnu. Sed, nohy do pravého uhla, zadok dozadu, ramena dozadu a dolu, bradu zatlačit medzi lopatky či ako sa to nazývá, neviem to takto vysvetliť, ale skúsim vyguglit a môžeš skúsiť alebo sa porad s fyzio.
https://www.mckenziemetoda.cz/mckenzie-cviky-na...
Ten cvik 2 je perfektny, velmi účinný. Ostatne nepoznám. Bola som v Revitalise.
Zienky a riesite to s neurologom ,ci na vlastnu päst bud s fyzio,ale doma len cviky ???
Zienky a riesite to s neurologom ,ci na vlastnu päst bud s fyzio,ale doma len cviky ???
@alenamihal kedysi som chodila k reumatologovi a ten mi dal urobit len rtg chrbtice. nic ine. ze keby nieco, posle ma na neurologiu. no nejak som na tonetlacila a nikdy som nikde nebola.
tiez mam bolesti hlavy,migreny,zavrate,tlak pri koreni nosa...riesila som uz vsetko mozne...mam herniu v krcnej...ulavu len v lahu,alebo ked nasadim krc.golier a dam spevnovacie traky na chrbat...inak krcna ma boli minimalne...idem na konzultaciu s neurochirurgom, uz to riesim rok a pol a len horsie...po druhom vpichu ozonu zhorsenie😥😥😥
@alenamihal ja zatial len s fyzio a doma
Mne pomáha iba masáž vždy, keď nejdem dlhšie mam úplne stuhnuté svaly až hrčky plus doma cvicim na uvoľnenie.
Dobrý deň prajem, už ste s tým v poriadku? Ja mám to iste ale mne to extrémne vráža fo hlavy tá bolesť, ako keby za pravým uchom (trochu vyššie nad uchom) a tabletky mi nezaberajú vôbec
Dobrý deň prajem, už ste s tým v poriadku? Ja mám to iste ale mne to extrémne vráža fo hlavy tá bolesť, ako keby za pravým uchom (trochu vyššie nad uchom) a tabletky mi nezaberajú vôbec
@vikiiiiiiii33 práve dnes som bola u obvodného a pôjdem k fyzio myslí si že to moz byť z krčnej nakoľko má prehmatal a zdalo sa mu to dosť stuhnuté všetko, sama som zvedava
urcite je to z krcnej...mne pri hospitalizacii diagnostikovali aj tetaniu,nasadili AD, magnezko...prd pomohlo...isto to mam z poskodenej platnicky,ked mi v lahu priznaky zmiznu...ty mas mozno len stuhnute svaly a fyzio ti pomoze🙂
urcite je to z krcnej...mne pri hospitalizacii diagnostikovali aj tetaniu,nasadili AD, magnezko...prd pomohlo...isto to mam z poskodenej platnicky,ked mi v lahu priznaky zmiznu...ty mas mozno len stuhnute svaly a fyzio ti pomoze🙂
@sonkamirka akože doktor tiež do správy napísal že zvážiť AD ale nepovedal mi k tomu nič tak neviem čo si otom myslieť....
hned po zisteni diagnozy hernia v krcnej mi predpisali pregabalin-nieco ako AD...papala som a zdalo sa mi,ze fajn...po case vysadila a bolo mi rovnako...tak som ich dlho nejedla...po roku a pol som skusila ozon a zhorsilo mi to tlak v hlave a migreny😥idem ten pregabalin skusit zasa nasadit...
hned po zisteni diagnozy hernia v krcnej mi predpisali pregabalin-nieco ako AD...papala som a zdalo sa mi,ze fajn...po case vysadila a bolo mi rovnako...tak som ich dlho nejedla...po roku a pol som skusila ozon a zhorsilo mi to tlak v hlave a migreny😥idem ten pregabalin skusit zasa nasadit...
@sonkamirka a keď ste mali tie bolesti hlavy a migrény tak vám nebývalo zle od jedla? Lebo ja mám pocit že posledné dni mi je stále zle odkedy mám tie bolesti
@sonkamirka a keď ste mali tie bolesti hlavy a migrény tak vám nebývalo zle od jedla? Lebo ja mám pocit že posledné dni mi je stále zle odkedy mám tie bolesti
@vikiiiiiiii33 ale ano, nevolnost od zaludka a vracanie...aj teraz prave...lezim,az mi to ustane
@vikiiiiiiii33 ale ano, nevolnost od zaludka a vracanie...aj teraz prave...lezim,az mi to ustane
@sonkamirka sme na tom rovnako
@sonkamirka sme na tom rovnako
@vikiiiiiiii33 idem pozajtra na neurochirurgiu do ZA...dam vediet,co mi radia
@vikiiiiiiii33 idem pozajtra na neurochirurgiu do ZA...dam vediet,co mi radia
@sonkamirka ja idem zajtra na neurologiu, lebo to je už extrém ako ma tá hlava boli s krkom a ramenom
@sonkamirka ja idem zajtra na neurologiu, lebo to je už extrém ako ma tá hlava boli s krkom a ramenom
@vikiiiiiiii33 ahojte ako ? Ja mam to iste a skoro cele dni iba intenzita sa meni ale niekedy mam až pocit že mi vybuchne hlava od toho tlaku
@vikiiiiiiii33 ahojte ako ? Ja mam to iste a skoro cele dni iba intenzita sa meni ale niekedy mam až pocit že mi vybuchne hlava od toho tlaku
@samotak123 mňa hlavne boli za okom, mám pocit že mi pravé oko vypadne z toho tlaku. No neurologicka mi dokopy nič nepovedala a poslala ma k ortopédovi, idem k nemu takto o týždeň. Žiadne tabletky mi nezaberajú. S lampou si nahrievam chrbát, ale je to des. A na rehabilitácie musím ešte mesiac čakať
@samotak123 mňa hlavne boli za okom, mám pocit že mi pravé oko vypadne z toho tlaku. No neurologicka mi dokopy nič nepovedala a poslala ma k ortopédovi, idem k nemu takto o týždeň. Žiadne tabletky mi nezaberajú. S lampou si nahrievam chrbát, ale je to des. A na rehabilitácie musím ešte mesiac čakať
@vikiiiiiiii33 no ja uz sa bojim ze to dajaky nador je alebo co lebo hrozne tlaky do hlavy mam vavcsinou cele dni ale jedine co ma upokojuje je že sa menia miesta takze ztoho usudzujem že to bude nejakou stuhnutostou alebo zlym drzanim tela