Bolesti po hysterektómii

31. máj 2021

Som tyždeň po tejto operácii . Operovana som bola cez brucho. Jazva sa hoji celkom fajn, len mam problemy pri stolici, veľke bolesti, nafukovanie. Po vyprazdeneni sa uľavi. Mali ste to niektorá? Ako dlho trvaju bolesti po operácii? Bola so prepustena pred 2 dňami z nemocnici, že mi všetko vysvetli moj lekar a ten je odo dnes na PN.

klokanka007
31. máj 2021

Ahoj. Ja som absolvovala hysterektomiu pred vyše rokom. Tiež cez brucho, pri sekcii... Mala som podobné problémy, neskutočnú bolesť čriev, nafukovanie, stolica otras... To najhoršie bolo asi 2-3 týždne, brala som Algifen lebo to bolo neznesiteľné. Postupne sa to zlepšovalo každým týždňom, mesiacom.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. jún 2021

@klokanka007 Och ďakujem pekne za odpoveď. Tie boesti pri vyprazdňovani su fakt brutal, ale to asi ma tak byť. mam pocit, akokeby sa mi trhali vnutorne stehy.Asi všetko chce svoj čas na zahojenie.Už som sa bala , aby to nebola nejaka nepriechodnosť čriev.

klokanka007
1. jún 2021

Ja som pri vyprázdňovaní mala pocit akoby ma rezali vnútri tie prvé dni, týždne.
Treba veľa piť, ovocie, zeleninu jesť, aby si mala dosť vlákniny a nemala zápchu.

galioska
1. jún 2021

Probiotiká ráno na lacno si dávaj plus zinok je na obnovenie čriev.

autor
1. jún 2021

Probiotika beriem, aj ovocie, celozrne vyrobky, ľahke jedla, nie je to o zapche, ale asi to šitie vnutorne tak boli.

galioska
1. jún 2021

Probiotiká niesu len na zápchu, celkovo rýchlejší regeneráciu a treba fakt kvalitné a silné, tie lacnejšie jemnejšie tak nezaberú a nie všetko je dobre jesť po zásahoch, operáciách ..úľava príde o týždeň dva, možno mesiac..

autor
1. jún 2021

@galioska Beriem gynimum dual protect, je to na travenie a zaroveň na ženske problemy. Dnes som tyždeň po operácii.Ďakujem za rady.