Bolesti po odstránení vajcovodu počas ovulácie
Ahojte,
Som pol roka po akutnom odstraneni laveho vajcovodu kvoli MMT (s masivnym krvacanim do panvy, vajcodov praskol). Doteraz som mavala na striedacku obcasne bolesti, najma pred menzesom. Teraz sa blizi ovu a mne znovu vystreluju silne bolesti do krizov, aj smerom hore pod rebra. Mali ste niektora podobne bolesti? Ustupi to casom? Myslite, ze aj po tolkych mesiacoch sa mi tam mozu vytvarat zrasty?
@janetinka27 len lavy vajcovod. Vzala som lieky proti bolesti, lebo uz to zacalo byt velmi neprijemne, ale citim tlaky z toho miesta na lavej strane. Uz zacinam zvazovat, ci nejde o nieco ine - som aj nafuknuta a necely rok sa liecim na celiakiu a alergiu na vsetko mliecne. Zeby pankreas? Nikdy doteraz som to take silne nemala. Ako keby mi krcovito zvieralo to prazdne miesto pri lavom vajecniku
@ingelina ktovie, snad to nie je nic vaznejsie.ked odoberu organy, tak dalsie organy sa posunu a vyplnia prazdne miesto.moze to byt teda aj crevo abo co
@janetinka27 bola som uz aj na pohotovosti. Gyneko mi pichol Novalgin, nic tam nevidel. Poslali ma aj na chirurgiu, rtg - tiez nic specialne. Chceli si ma nechat v nemocnici, ale sla som radsej domov. No pocit krcovitosti sa mi stupnuje, som este viac nafuknuta a novalgin postupne prestava ucinkovat… zrejme ma zajtra caka perny den
@ingelina no teda, tak to sa u teba riadne rozbehlo.ako si spala do rana? Teraz sa ako citis?
Ja som mala presne to iste, uz je to 8 rokov, po operacii pri kazdej ovulacii z toho vajecnika, ktoremu "chybal vajcovod" ako keby mi niekto nozik vrazal na tej strane, raz som a tym bola aj na pohotovosti, ale na sono nic dr. nevidel, ze zrejme zrasty, tazko povedat. Brala som potom niekolko mesiacov gynex a pozvolna to preslo uplne.
@selenka7 dakujem za zdielanie skusenosti. A bolelo to nezavisle od cyklu? Som v nemocnici, urobili mi aj rtg aj sono brucha, nic nezistili. Na noc som si nedavala pichnut novalgin a zobudila som sa do neprijemnych bolesti v krizoch, do nohy, do ramena, resp. pichanie okolo srdca. aj na tom lavom mieste mierne nizsie od pupka. Lekar rano, ci to nie je z krizov. Netusim, ale potom by som nemala krcovitu bolest vlavo. Zjedla som nieco a nafuklo ma, dokonca su tie obcasne bolesti ostrejsie. Citim aj unavu. Neviem uz :(

@ingelina ahoj, odstranili ti aj vacnik alebo len vajcovod?
Ja som tiez presne pol roka po odstraneni komplet vsetkeho, aj maternice, vajickovodov, vajecnikov a posledne dva dni ma riadne bolelo na mieste praveho vajecnika. Doteraz od operacie ma nebolelo pol roka nic