Bolestivý pohlavný styk v jednej polohe

rebecca789
6. dec 2021

Dobrý deň, nevedela som kam sa mám obrátiť. V jednej polohe, konkrétne je to odzadu na štyroch, má boli podbruško a niekedy si cítim aj kríže. Podbruško má hneď prestane bolieť ale tie kríže si cítim ešte nejakú chvíľu. Ale v ostatných polohách má pohlavný styk vôbec neboli. Myslíte si že to môže niečo znamenať alebo robíme niečo zle? Ďakujem za každý názor.

majulino
6. dec 2021

Nerobte tu polohu, aky je problém, ci partner vyzaduje?

enusamt
6. dec 2021

To si nahodou super pripad.. Nie ako ja, co ma to boli pri vsetkych, len pri 1 - 2 nie 😀🙈

kylie1983
6. dec 2021

Na gynekológii si bola? Môže to byt cysta, zápal, pripadne nieco ine.

ailiba
6. dec 2021

@rebecca789 podľa mňa môžeš mať otocenu maternicu dozadu, vtedy to býva. Aj ja som to mala, jedna liečiteľka mi ju masazou otočila a odvtedy ten problém nemám.

annamaria4
6. dec 2021

nemyslim si, ze nieco robite zle, ale tak nie kazda poloha je kazdemu prijemna. tak proste to skuste trosku pozmenit, alebo tuto polohu vynechat.

humajnicek
6. dec 2021

Nemyslím, že je to niečo zlé alebo vážne. Sú ženy, ktorým niektoré polohy jednoducho nevyhovujú, je to bolestivé - lebo krčok. Môže to byť napríklad spôsobené aj tým, že máš dostať svoje dni, vtedy je to také citlivejšie.

lindous
6. dec 2021

Podľa mňa je to normálne alebo teda spôsobené tým, že pri polohe zo zadu je vnik často hlbší a partner ti naráža na krčok ...vynechajte ju alebo skús pri nej nebyť na 4, ale ľahnúť si na brucho ...no aj tak by som to radšej pri prehliadke u gynekológa spomenula ...

zuzanaam
6. dec 2021

@ailiba a to sa dá? Tiež mám otočenú maternicu a súhlasím, že to môže byť príčinou spomínaných bolestí.

nikpa
6. dec 2021

@rebecca789 toto je poloha kedy dokáže vniknúť veľmi hlboko a to môže byť bolestivé. Čo mi pri sexe nevyhovuje, duplom spôsobuje bolesť, neprakrizujeme. Myslím, že je to úplne normálne, že nie všetko je vždy príjemné obom partnerom.

nelca0510
6. dec 2021

@zuzanaam podľa mňa @ailibaba píše sprostosti. Veď niekdy si stáva, že po pôrode zostane pretocena,nemôže liečiteľká otočiť maternicu len za pomoci byliniek a nejakých cakier. To sa rozum.

rebecca789
autor
6. dec 2021

@majulino nevyžaduje to veď skúsili sme dvakrát a potom už dosť povedali sme si že radšej nie 🙂 ale aj tak som sa chcela pre istotu opýtať

rebecca789
autor
6. dec 2021

@kylie1983 veru mesiac dozadu som bola kvôli svrbeniu. Dal mi vkladať do pošvy a krém a prešlo to.

rebecca789
autor
6. dec 2021

@ailiba ako zistím či ju mám otočenú?

rebecca789
autor
6. dec 2021

Ďakujem vám za každý názor ! Určite som pokojnejšia..keďže nemám ničoho príznaky plánujem ísť na gyndu po novom roku 🙂 tak uvidíme. Spomeniem to.

basska_b
6. dec 2021

@rebecca789 Gynekológ ti povie. Ona je len dozadu naklonená, nie je to nič zle alebo tak. Mne raz povedal, že ju mam dopredu a raz že dozadu, som sa smiala, že nejako sa tam hýbe 😂 raz pozeral tým sonom zospodu a raz cez brucho

derdia
6. dec 2021

@ailiba no tak aloze otocit amternicu masazou takto som estev zivote nepocula. Gynekologti to potvrdil, ze ju mas uztak ako ma byt? 😂😂😂🤦‍♀️🙆‍♀️Prepaaac ale nechce sa mi verit zetoto sa da

ailiba
6. dec 2021

@derdia bolo to viac masázi a dá sa to, fakt... Málokto to ale vie robiť a je to dosť bolestive. V každom prípade mne to pomohlo. Aj ms som prestala mat bolestivu. Mne predtým hovorila, lekárka, že mám maternicu otocenu dozadu. Ale nehovorím, že to musí byť vždy problém. Ma to veľa žien a nemajú pritom nijaké problémy, ale väčšinou bolestivý sex odzadu to naznačuje. Keď však nie je iný problém, tak to netreba riešiť.

ailiba
6. dec 2021

@rebecca789 lekár ti to vie povedať. Ale pokiaľ nemáš bolestivu ms a nemáš problém s otehotnenim, tak to nerieš.

ailiba
6. dec 2021

@derdia len ma ešte napadlo, že najviac si rozdiel všimol môj muz😅. Teda, že mi už nevadí aj taka poloha. Aj celkovo menej bolestivá ms.

mar.80
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ailiba
6. dec 2021

@zuzanaam áno, robí to jedna pani na vychode. Masíruje sa 2. Až 5. Deň po ms po úplnom dokrvacani....niekedy masíruje aj hodinu, ak je treba. Veľa žien k nej chodí. Mnohé potom otehotneju (ide tam aj o prekrvenie maternice a niekedy sa embryjko nechytí, lebo je akoby "pokrcena")...v každom prípade na MS bolesti je to super.

ailiba
6. dec 2021

@mar.80 chodila som tam, viem o tom svoje a chodia tam viaceré. Hovorím o svojej skúsenosti...ale nikoho nasilu nepresviedčam. Kľudne si pozri aj na nete obrazky v akých polohách môže byť maternica. Je to vnútorný orgán a sval, tak ak žalúdok, tiež sa dá masírovať, prekrvit... A je to podľa TCM.

nelca0510
6. dec 2021

@ailiba takže chces povedať,že ti to potvrdil aj gynekológ? Musíš mať v karte,že bola obrátená dozadu a zrazu je vpredu. Take veci sa píšu. Ako si to vysvetlila svojmu gynekológovi?

ailiba
6. dec 2021

@nelca0510 mne to gynekológ len tak spomenul... Nemyslím, že by to písal, ale neviem, nestudovala som svoju kartu. Nechodím k nemu veľmi často a nemôžem povedať, že by ma vždy celú na totalku prezrel a porovnával výsledky z predchádzajúcim razom. Celkovo tomu lekári veľa pozornosti nevenujú. Ale pre mňa je podstatný výsledok.

mar.80
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kataka10
6. dec 2021

@rebecca789 ja mam presne tento isty problem. Mna aj pri ms dost bolieva kostrc, takze s cim to ma presne suvis - ci maternica alebo kostrc alebo celkovo prepojenie, neviem. Ale zistila som, ze ked si lahnem na brucho a podlozim sa perinou, tak sa to celkom da. Ale treba aby partner na to nevletel ako zbijacka, ale pomaly, aby si sa v tej polohe stihla uvolnit a "upratat". Kazdopadne v obdobi okolo ms sa tejto polohe vyhybaj. Krcok aj vsetko ostatne je vtedy velmi citlive.

ailiba
6. dec 2021

@mar.80 pravdaže sa dá otočiť... To, ze ty niečo nevieš, neznamená, že nikto iný... Viem veľmi dobre, že máme vnútorné organy, aj že sú uložené. Ale nechcem sa hádať, hovorím o mojej skúsenosti. Až taká naivná nie som, neboj sa. V každom prípade som spokojná s tým, ako to dopadlo. Kto vyskúšal, vie svoje a ťažko to vysvetliť niekomu, kto tomu nerozumie... Mimochodom ani ja nie som špecialista. Pre mňa je podstatný výsledok.

mar.80
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vevesh
6. dec 2021

@mar.80 ale oni jej nepretocili maternicu o 90 ci 180 stupnov ako srubku dookola😀😀😀😀 viem, ze maternica moze byt pravotociva a lavotociva a je to len o ohnuti, ktorym smerom je maternica ohnuta. Vacsina zien ju ma ako keby polmesiac smerom ku kostrci a par malo % ju ma naopak vypuklu. Viem si predstavit, ze z vypukliny ma teraz ohnutu do polmesiaca, ale ze by to slo tak lahko🤔🤔🤔🤔

mar.80
Autor odpoveď zmazal
Zobraz