Bude ďalšie tehotenstvo po potrate rizikové?

billerova1234
9. júl 2015

ahojte. bohuzial vo februari som potratila. moja otazka je ze kebyze otehotniem, automaticky by som mala rizikove tehotenstvo? a je tu niekto kto sa stazoval na postup lekarov na RUVZ?

ludmilaka
9. júl 2015

@billerova1234 Ahoj, ja som mala mimomaternicové, vybrali vajcovod, potom som potratila v 14 tt, mala vysoký vek na tehu a nič z toho vraj nie je indikácia na rizikové. Pri ďalšom tehu mi doktor napísal, že pičas tehu krvácam a tak nám to prešlo. Na jedného dokiho som sa chcela sťažovať, ale stalo sa to, že z mojho záznamu zmizli 2 strany, kde bol popis ako som za nim chodila s krvácaním 2 mesiace a on to neriešil.. V hodine 12tej ma viezli na urgent s rozdrapeným vajcovodom a prekrvácanou brušnou dutinou... Ake podľa výpisu zo zdravotky si moje návštevy vykazoval. Nemala som však silu to riešiť, nedalo sa mi dlho chodiť. Akú skúsenosť chceš riešiť?

ali08
9. júl 2015

@billerova1234 možno bude závisieť v ktorom týždni si potratila,ak to bolo na začiatku tak určite riziková nebudes ale treba zvážiť aj prečo si potratila.sťahovanie sa na lekárov je ma dlhé lakte a určite aj veľa peňazí,oni sú zväčša dobre krytý.

ludmilaka
9. júl 2015

sorry za preklep, žiadny pičas ale počas....

bubinko1506
9. júl 2015

ja som potratila v 6tt po ivf, a nie je to indikacia na rizikove pri dalsom tehotenstve. asi zalezi naozaj na pricinach potratu a v ktorom tyzdni sa to stalo.

lilitela
9. júl 2015

@billerova1234 Nemyslim si, ze je to automaticky dovod na rizikove. Ja som sa stazovala na lekarov, ale neviem co je to RUZV. Sice nakoniec zo mna urobili klamara, ale nevadi, stazovala by som sa opät, ak by bol dovod.

kiki68
9. júl 2015

na zaciatku urcite budes rizikova, potom ak to bude ok tak prestanes byt. Oni to vacsinou pri druhom tehu uz nechcu riskovat zase nepotrebuju mat na seba zaloby a neviem co ze spravili chybu. Dorbe vedia,ze na MK si zenu davaju referencie a v ramci mesta, kraja tiez. Mne lekar povedal,ze radsej zo zaciatku na rizikove a lezat s duphastonom a potom po 14tt uz ok. Zalezi aj na pricinach potratu.

janulik19
9. júl 2015

@lilitela RUVZ je regionálny úrad verejného zdravotníctva, po starom hygiena 😉

janulik19
9. júl 2015

@billerova1234 skôr by som sa sťažovala na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou

miriam11
9. júl 2015

@billerova1234 ja som riesila nieco ( nebolo to nic s tehotenstvom) s uradom pre dohlad nad zdravot.starostlivosťou a tiez sa zahadne stratili dokumenty zo zdravot.karty.( neratali vsak s tym,ze sme vsetko cez znamu v nemocnici fotili). Kedze ten urad ma lekarov dobrych znamych, nevyriesis nic, je mi z toho zdravotnictva na grc. Len zbytocne si znicis nervy . Urad s lekarmi komunikuje, pokial sa poznajú, smola, nemas sancu. Moj nazor, cele je to len akoze. Obcas nieco vypláva na povrch, ale vacsinu veci si medzi sebou kamarátsky vybavia.

lilitela
11. júl 2015

@janulik19 Aha, som myslela, ze staznosti sa podavaju na urad pre dohlad na zdravotnou starostlivostou. No, nevyznam sa v tom tak dobre.