Čaj pre trojmesačné dieťa

adrika1989
13. jún 2017

Ahojte.
Nas maly ma 3 mesiace a uz vyse mesiaca nekaka sam od seba. Musime mu davat cipok aby sa konecne vykakal. Uz nepomaha ani rektalna rurka. Vytiahneme rurku a je uplne cista 😦.
Doktorka mi dnes na poradni poradila kamilkovy caj..ale nema to alergeny??
Maly ma pupocny pruh...
Nemali ste prosim niekto podobny problem?
Prdkat prdka ale nic mu nejde von.
Poradte mi prosim ako by som mu mohla pomoct.
Dakujem

lubina
13. jún 2017

@adrika1989 nasa mala tiez problem ako aj tvoj syncek, ja som v lekarni kupila detsky cajik a ten som jej davala, ale velmi to nepomohlo, kedze cajik pit velmi nechcela, az ked sme zaviedli prikrmy, tak sa to trosku upravilo

bienennest
13. jún 2017

@adrika1989 Ahoj, deticky vraj mozu mat stolicu aj kazdych 13 dni.. avsak ja si myslim, ze ked mal doteraz pravidelnu tak treba to skonzultovat s lekarom. Moj syn mal raz tiez zapchu a dostal po 8 dnoch od lekara taky detsky klystir.. velmi mu to pomohlo. Skus ho poprosit nech to da aj tvojmu syncekovi nech sa mu ulavy.

Este k prevencii, aby sa mu to neopakovalo. Kojis alebo davas flasku? Pri flaskovych detoch sa moze skusit aj davat proiotikum, skus sa informovat u lekara alebo v lekarni. Feniklovy caj je tiez dobry na travenie, ale nemal by sa davat pravidelne. Kamilkovy caj je urcite dobry na travenie ale neviem ci sa moze uz u takych deticiek.

adrika1989
autor
13. jún 2017

@bienennest ... kojim a obcas mu davam z flasticky ten feniklovy cajik.
Som uz z toho nervozna.. chudak tlaci tlaci ale len prdka...nic mu nejde von

bienennest
13. jún 2017

@adrika1989 u nas to bolo tak isto..ako som uz spominala u nas pomohol ten klystir..aj moj syncek tlacil o dusu a bol strasne nespokojny...ked sa to robi len naozaj prilezitostne nieje to skodlive..

ukulela
13. jún 2017

@adrika1989 ja som kojila a maylkandil kazdych 10dni ... len preporovnanie.
kamilkovy caj skus,nemal by skodit, a ja by som zaradila aj probiotika. kamoska davala popri UM prave preto,lebo maleho vzdypo nom pohlo.
cipok ako casto davate? skus upravit aj tvoju stravu,ked len kojis.

ilaryja
13. jún 2017

@adrika1989 tak moj od narodenia kakal každých 21 dni...Moja lekarka mi vysvetlila že je to v pohode pokial maleho neboli bruško,,,alebo ho nema nafuknute....Boli sme s tým aj na pohotovosti,,,lebo mne sa to nevidelo,,,a ta lekarka bolo z toho hotova....Po 21 dnoch Vam kaka tak s tým som sa nestretla ešte,,,,max 13 dni,,,dali rurku a cista,,,a potom aj cipok ale malý sa vykakal predsa len po tých 21 dnoch🙂) a robievala som mu kamilkový cajik ale len takí slabulinky už v porodnici ked som bola tak mu ho tam davali,,,aj anizovo feniklový som robievala,,,a neskor som robila matovýý ale tiež len slabý odvar...Malemu som davala po lýžickach .....,,skus mu bruško pravidelne masirovat......DRZMIM PRSTEKY

majdus
14. jún 2017

Mohla by si zjest susene slivky alebo nieco, z coho by ho prehnalo, mozno melon vodovy. Ak ho kojis dost a ma dost tekutin, tak ja by som to skusila. Nas prvy syn mal problem, ze raz nekakal tri dni a veru tlacil a mal velmi tvrdu stolicu, preto mu to neslo.

maja2233
14. jún 2017

@adrika1989 dobry den, moj syncek (2,5mes) ma tiez problem so stolicou a dr.povedala ze kym jo brusko neboli je to ok,ale myslim si ze ok to urcite nie. Nam zabera ze asi 3x-4x masirujem brusko pupikom, kazdy den dostava na lizicke probiotika (bio gaia su najlepsie zo vsetkych dostupnych co som mu dala) a este v lekarnach je taky gel -easy lax sa to vola ( v lekarni dr max sa to da zohnat urcite) a to okamzite zaberie a je to menej "drasticke" ako cipok ci ta rurka. Ja vas presne chapem co prezivate pri drobcekovi ked ma taketo problemy, tak skuste mozno vam to pomoze. My uz teraz mame pekne pravidelnu stolicu. Ps: a potom ho este drzte vo vertikalnej polohe,resp.aj v takej pokrcenej ako keby bol na wc, tym mu umoznite prirodzenou polohou sa vyprazdnit a nebude musiet tolko tlacit. 🙂 Drzime palceky 🙂

adrika1989
autor
14. jún 2017

Dakujem vam za vsetky odpovede.
Skysim teda ten kamilkovy caj.

Dalai problem je ten ze ma pupocny pruh a brusko ma prelepene. Kvoli tomu mu to tak neviem pomasirovat 😏.

Uz treti den jem susene slivky ale zatial ziadna zmena.

majdus
15. jún 2017

Este mi napadla jedna super vec, kt. nam dost pomahala. Aj nas druhy syn mal herniu. Nosit ho v satke, manduke. Tym sa mu masiruje brusko a v spravnej polohe posuva potravu nizsie. Skus este toto. 🙂 Nemozem povedat, ze by sme mavali problemy s kakanim, ale ked urcite neslo, toto velmi pomahalo. 🙂 Drzim palce!