Časté krvácanie po sexe a mimo cyklu
Ahojte, užívam niekoľko rokov antikoncepciu a už pomaly rok, mi pretrvávajú problémy s krvácaním.. Keď som to začala riešiť, tak som myslela že mi moja antikoncepcia len nevyhovuje a zamení za inú, ale vraj to byt príčina nemôže, tak mi spravila klasickú kultiváciu, onkologický ster a test na chlamýdie a všetko som mala negatívne..Čo sa týka toho krvácania pri sexe, tak to nieje len take jemné špinenie, mechanicky spôsobené, ale niekedy to vyzerá ako keby som vyzabijala 5 člennú rodinu 😅 Užívam teraz ascorutin ale žiadna zmena nenastala a posielala ma na konizaciu, že mi to určite pomôže, lebo inak nevie čo so mnou .. ale tým si niesom istá, nakoľko som čítala tu rôzne diskusie, tak baby nanu išli vzhľadom k tomu že mali nejaké zlé výsledky.. ale tým že som ja vraj v poriadku, nechcem podstúpiť takýto zákrok, hlavne z dôvodu 2tyzdnovej prace neschopnosti .. Tak sa chcem spýtať, či ste neboli náhodou niekto v podobnej situácii alebo ako inak by som to ešte mohla riešiť .. Gynekologička mi dala poslednú možnosť, aby som užívala mesiac gynnella capsule s koloidnym striebrom, ale kedze sú to viac-menej len probiotiká, nedávam tomu veľké šance, aj keď budem dúfať
..Ďakujem za rady 🙂
To znie ako krvacajuca ektopia krcka maternice. Mala som to tiez, dlho som sa s tym trapila.
1. riesenie: poleptanie striebrom. Robi to priamo gynekolog, je to rovnaky pocit ako ster, treba ale viac krat za sebou poleptat tie bunky (spravi sa jazva, ine tkanivo, ktore nekrvaca). Znie to brutal, ale je to v pohode.
2. riesenie - operacia. Mne to robili laserom. Prisla som rano, odisla poobede.
Kamarakta gynekologicka mi povedala, ze urcite potom ON a najma NIC nerobit, fakt NIC. Ako prve dni som ani len umyvacku neobsluzila 😀 Potom postupne samozrejme ano, som zacala trosku nieco robit. Ide najma o dvihanie veci a tak. Ta kamoska ma vystrasila prikaldom jednej zeny, co sa im tam 3x vratila, lebo doma ju cakali tri deti, bolesti clovek nema, "nic mu nie je", tak vsetko robila akoby sa nechumelilo. No a zacala krvacat a vratila sa do nemocnice a este dalsie 2 razy si nedala povedat...
Moja skusenost - mala som ist na tu OP skor, usetrila by som si kopu nervov a slipovych vloziek a spinavych plachiet 😀
To bolo pred detmi, naozaj to na otehotnenie ani tehotensvo ani porod u mna vplyv nemalo.
Mozno tyzden PN by stacil, neviem. Ale urcite sa treba setrit!
@ichbinich Gynekologička tvrdí že mám asi len citlivejšiu sliznicu, ale keďže predtým som s tým problém nikdy nemala, nechápem ako sa to mohlo tak zničoho nič stať 😅 .. 2 roky mám súčasného priateľa, pred tým som nikdy podobne problémy nemala a chudák si to všetko odnesie, aj keby idem natu konizaciu, tých 6 týždňom bez sexu by mi bolo ľúto.. ale tak ide o zdravie a ak to ma naozaj pomôcť tak pôjdem do toho no … Ale stále čakám na zázrak, že tak ako to prišlo, to aj samé odíde 😅
@sofi126
No prvy gynekolog mi len menil antiku... Az potom gynekologicka mi stavila spravnu diagnozu. A po istom case mi to proste natolko liezlo na nervy, ze som na tu operaciu sla. Spytaj sa jej priamo na to poleptanie, co si o tom mysli, ci to spravi.
Podla mna to nejprejde len tak same. Su casy, ked je to lepsie, a potom zase horsie. Ale ja som tym trpela par rokov a nepreslo to same, bohuzial.
Ja viem, ze pre chlapa je 6 tyzdnov bez sexu katastrofa, ale vsak nieco viete poriesit aj inak, rucne-strucne napriklad 😀
@janetinka27 No musím sa priznať, že neviem .. ako prebieha toto vyšetrenie ? Keďže mi vždy robila viac vyšetrení, tak som vždy volala kvôli výsledkom a od toho sa odvíjalo čo bolo ďalej
Ahoj. Prosím ťa, to krvácanie máš po každom styku? Posledné 2mes sa to deje aj mne. Ale nie vždy. Nie je to ale nejaké silné krvácanie ako ty opisujes to svoje. Iba raz som mala take silnejsie ale to bolo 2dni po skonceni menzesu,po sexe. U dr som s tym nebola ale idem o 2tyzdne na preventívnu a chcem aby mi spravil tie stety za priplatok,tie rozsirene. K dr si s tym isla po akom case? Aj bolesti mas? Lebo ja nie, vôbec,iba obcas to krvacanie,niekedy iba spinenie slabucke,nikedy na 2-3 utretia cervene slabe krvacanie. Dakujem za odpoved
@justify Nemavala som po každom, ale teraz je to už určite častejšie ako pred tým .. prvý krát som išla, keď sa mi to stalo len pár krát a vtedy som mala e-coli, preliecilo sa a myslela som že to bola príčina, potom sa mi to nestávalo asi 2 mesiace tak som to ani neriešila a znova som mala občas tento problém a aktívne to možno riešim 3 mesiace, lebo čakanie na výsledky, čakanie na termín atd, tak sa to vlečie .. ale bolesti nemám vôbec žiadne. Ani by som nevedela že krvacam, len keď je svetlo tak sa to nedá nevšimnúť 😅 .. Ja neviem či su este nejaké vyšetrenia mimo tých čo som absolvovala, lebo tiež som ochotná si aj priplatiť hocikoľko len aby som vedela úplnú príčinu, prečo sa to deje .. najhoršie je, že vraj som zdravá, ale toto zdravé nieje
@ichbinich Určite sa spytam, ďakujem ti 🙂 ..Nevedela som že je aj take niečo, zatiaľ mi to nenavrhla..uvidím za mesiac že teda čo ďalej s tým .. Lebo aj mna to už veľmi trápi, posledných dva krát sme už ani nepokračovali zatu krv, som sa nevedela udržať, este som sa aj rozplakala že čo som za ženu 😅 .. Ale tak žiaľ neviem to ovplyvniť
@sofi126 ja som to doteraz nestudovala co to moze byt,az tvoj prispevok ma dal do pozoru. Ja viem len o rozšírených stetoch pri preventívnej, ale este som si ich nikdy robit nedala, nebol dovod,no teraz po tomto krvacani nad tym uvazujem. A uz zacinam mat mensi strach ked tu citam o vselijakych zakrokoch
@justify Hej, môže to byt aj niečo vážne aj nejaká banalita .. mne keď povedala že mi ide robiť test na chlamýdie tak ma skoro vykotilo zo stoličky a týždeň som bola v kŕčoch že čo keď to mám, aj keď som nikdy nežila nejak promiskuitne, mohol to mat aj stály priateľ a ani o tom nemusel vedieť, keďže sa to neprejaví hneď.. ale tak aspoň tieto obavy boli zbytočne 😅 .. Ale dobre robíš, čím skôr to budeš riešiť tým lepšie, síce ja tiež neviem ešte prečo to je, ale aspoň viem že to zase nieje nič take vážne ako rakovina krčka napríklad
@sofi126 no som zvedava co mi povie moj dr. Hoc uz teraz sa bojim ako ma sprdne ze som neprisla skor 🙄 ale tak vies ako to chodi, kym cloveka nieco neboli, dr odklada. Teraz idem len kvoli tomu,ze mam mat preventívku, takže asi by som to zas odkladala. Drzim ti palce,nech sa tvoj problem vyriesi k tvojej spokojnosti a si zdrava ✊
vysku sliznice vidi na sone. ale ak ti robila sono, tak by ti to povedala. zena moze mat napriklad prilis vysoku sliznicu a pri styku potom krvaca. ale moze to byt aj citlivy krcok, ranka na krcku atd.
@janetinka27 Myslím že mi ho aj robila, aj keď som chodila len na preventívky, ako bežnú súčasť vyšetrenia..tak keby je zle, to asi postrehnem a povedala by .. a čo sa týka ranky, tak to by bolo normálne vidieť ak sa pozrie nie ? Moc sa do týchto veci nevyznám, ale skôr som si myslela že tu musí byt nejaký zápal, čo neodhalili tieto vyšetrenia..ale poradili ste mi a najbližšie keď pôjdem, budem sa vedieť viac povypytovat na tieto konkrétne veci a pripadne ešte skúsiť nejaké doplnkové testy, čo by možno odhalili ešte niečo

@sofi126 ja som mala vysledky dobre a mala som tiez co ty krvacanie po sexe aice nie nejake masivne ale take normalne. Pomohlo mi to