icon

Červené fľaky po mimomaternicovom tehotenstve

liebeivetka
23. apr 2017

Caute baby, potrebovala by som radu, popripadne vediet ci ste to mala niektora ako ja lebo neviem ci navsivit lekara alebo robim len zbytocnu paniku.
Momentalne som 7 tyzdnov od operacie mimomaternicoveho tehotenstva a vsetko je v poriadku, nemam ziadne komplikacie len asi pred tyzdnom ma zacali strasne boliet prsia... bradavky mam cervene a vystupene (inac normalne ich mavam vpadnute) a naliate ako ked je zena tehotna... ale to ja niesom. Spraviil sa mi okolo dvorvov take cevene fliacky a bodky akoby nejake malinke vyrazky a prisia naozaj dost bolia. Neviem ci s tym ist na kozne alebo za gynekologom ci to moze mat nieco s hormonmi alebo ci to nejako suvisi s operaciou vazne neviem... Dakujem

Strana
z2
alilka
23. apr 2017

@liebeivetka ahoj..Ja som skoro 4tyzdne po mimomaternicovom a to na tých dvorchov som mala aj ja. Asi 2tyzdne do zadu..vyzeralo to akoby nejaký exem alebo potnicky potom to zmuzlo..😁 ale nikdy som si to nespájala s mimomaternicovym..Až teraz keď to píšeš..😁 ako dlho po zákroku si dostala ms?Ja ju ešte vždy nemám..A po som len 2dni spinila. Ako dlho ti kázali čakať aby si znova mohla otehotniet?😉

liebeivetka
autor
23. apr 2017

@alilka a aj ta boleli? Ja som ms dostala úplne presne na 29 den ako mávam normálne. V nemocnici mi kazali čakať 3 mesiace a gynekológ pol roka. Rozhodla som sa, ze počkám tych 5 mesiacov a idem nato. Ale to len koli tomu, ze som bola rezana a to sa vraj dlhšie hojí ako laparoskopicky. Ináč by som uz sla do toho možno aj po tych 3och 🙂 ale neuveriteľne sa bojím lebo jeden potrat som mala pred rokom a teraz toto :(

alilka
23. apr 2017

@liebeivetka mňa boleli ešte z tehotenstva vtedy..No mne dr povedala že nemusíme vobec čakať že sa môžme snažiť hneď 😁 tak neviem. Ale mne robili laparku,ale kyret nie. Tebe aj kyrat robili?Krvácala si po operácii?Ja nič len 2dni som spinila .Aj vajcovod ti vzali?Viem si predstaviť že sa bojíš. Aj ja. Ja som už mala 4 potraty a teraz ešte mimomaternicove..A dieťa nemám žiadne..Mne zistili problém s krvou .😕😕

liebeivetka
autor
23. apr 2017

Ani ja nemam deti :( robili mi aj kyretaz, mala som v maternici este zvyšky placenty. V den ked ma operovali som začínala uz 10ty týždeň. Ja som plodik mala na vajecniku ale zachranili mi ho, aj vajcovod. Ale ci bude funkčný to neviem lebo vraj bol strašne opuchnuty uz. Po operacii som krvacala tiez asi len tak dva dni. Ten tvoj problém s krvou sa da riešiť? Lebo aj mna poslali na hematologiu. Okrem toho aj endokrinologia a genetika. Aj ty si bola?

zlte_kuriatko
23. apr 2017

@liebeivetka aj ja som po mimo. Ja som tuez chcela aby mi zachranili vajcovod ale dr mi vravela,ze to sa uz tak nerobi kebo potom sa zvykne opakovat mimoternicove. Tebe nic take nevraveli?tiez mi go mohli zachranit 😠

liebeivetka
autor
23. apr 2017

@zlte_kuriatko nie nic také nevraveli. Ale u mna to bolo asi ine lebo ja som to nemala vo vajcovode ale na vajecniku co je vraj dost zriedkavé ze sa to uhniezdi tam. Tam sa mi to opuzdrilo do cisty a to mi vyrezali z vajecnika a vajecnik ostal. Tebe koľko povedali, ze máš čakať?

zlte_kuriatko
23. apr 2017

@liebeivetka ja som bola cca po mesiaci u svojej dr na kontrole a ta mi povedala ze hned 😊 akurat ze mi ovuloval pravy vajecnik a zabrali mi pravy vajcovod takze aj tak nic z toho.potom mi robila ultrazvuk..ze aby som aj ja vedela kedy vlastne ktory mesiac sa snazit poriadne

liebeivetka
autor
23. apr 2017

@zlte_kuriatko mne moj lekár po prepustení z nemocnice len odkontroloval ci mam hcg na nule a že pol roka by som nemala otehotnieť a uz ziadna kontrola potom, nič....

liebeivetka
autor
23. apr 2017

@zlte_kuriatko A oprovana si bola ako laparoskopicky?

zlte_kuriatko
23. apr 2017

@liebeivetka to asi preto ze si mala aj kyretaz. A ked sa zacnete snazit skus vtedy ked ti bude ovulovat ten neporuseny vajecnik. Ja mam fakt zlatu dr mne to pekne vysvetlila. A dr v nemocnici sa na mna porazili ako na operove telo bez hlavy..ani keby som tam nebola dost neochotne odpovedali na otazky

zlte_kuriatko
23. apr 2017

@liebeivetka ano.aj ty?

liebeivetka
autor
23. apr 2017

@zlte_kuriatko ja som si v nemocnici strašné veci prežila... Len ako budem vedieť kedy ovuluje ktorý vajecnik? Ja som nebola laparo, mna rezali ako ked robia cisarak :(

zlte_kuriatko
23. apr 2017

@liebeivetka noo tak to preto tak dlho musis cakat so snazenim. No mala by si ist na gyndu a dr ti povie. Ja som bola v marci a ovuloval mi pravy v aprili teda lavy a tak ze sa to strieda. Takze mam tak zafixovane ze kazdy parny mesiac mam ovulku

zlte_kuriatko
23. apr 2017

@liebeivetka
@liebeivetka a ten vajcovod pri tom operovanom vajecniku mas uplne ze v poriadku? Nic ti s nim nerobili?

liebeivetka
autor
23. apr 2017

@zlte_kuriatko povedali len ze mi vajecnik zachranili, ze plod odrezali a to bolo všetko. Len neviem ci ten vajecnik bude tak funkčný lebo vraj bol velmi opuchnuty. Operovali na poobede a lekar povedal, ze ak by to neboli spravili cez noc by uz bol praskol... Este hovorili, ze uz som mala vyliatu krv v brušnej dutine ale neviem z čoho ked este nebol prasknuty.

zlte_kuriatko
23. apr 2017

@liebeivetka ja uz som tiez mala krv v brusnej dutine,ze 400ml mi vytiahli. Tiez som nemala asi naplno prasknuty,ja si myslim,ze ako sa tkanivo zacalo narusat a praskat tak pamaly vytekalo odtial. Teba aj bolelo brucho?mna hej,ale ked ma prijali do nemocnice z toho stresu ma aj prestalo. Ale bola som uz asi akutny pripad lebo mali ma operovat na druhy den no chodili ma sestricky kontrolovat kazdu hodinu ci som ok a ci mi to nahodou neprasklo. No mne dr vravela ze to tkanivo po mimomaternicom je narusene preto radsej vybera vsetko..lenze ty nemas este deti mozno aj preto ti ho chceli zachranit

liebeivetka
autor
23. apr 2017

@zlte_kuriatko no nemám :( a ty? Mna operovali tiež hneď na druhý deň. Ale rezali ma len preto lebo v prešovskej nemocnici to vie operovať len jeden jediný doktor a ten nemal službu a mna trebalo spraviť.. Tak co ti poviem... To co stvaraju v tej nemocnici je na zaplakanie...

liebeivetka
autor
23. apr 2017

@zlte_kuriatko len jeden to vie operovať laparoskopicky tak som to myslela....

zlte_kuriatko
23. apr 2017

@liebeivetka ja mam jednu dceru. Hrozne tuzi po surodencovi..aj ja som bola vzdy tak nastavena ze chcem po sebe dve deti mat. Aj v tej pooperacnej izbe bola jedna pani po cisarskom furt jej nosili babatko..hrozne mi bolo tazko.

zlte_kuriatko
23. apr 2017

@liebeivetka
@liebeivetka no to tak mate naozaj odbornikov preboha..ved laparoskopia je lahka operacia..aspon ten dr sa tak tvaril,ze to nic nie je.

liebeivetka
autor
23. apr 2017

@zlte_kuriatko no ved. Ja som laparo mala robený žlčník a to sa neda porovnať s tym byt rezana. Este som sa zobudila aj so zavedenym katetrom. Aj ja by som chcela 2 deti ale najprv potrat, teraz toto... Snad sa dozijem aspon jedného...

alilka
23. apr 2017

@liebeivetka áno ja som bola aj na genetike, endokrinologii, imunológii, hematologii..No všade..Ano s krvou mi riešia tým že si picham každý deň fraxiparin do brucha už teraz počas snaženia a potom počas celého tehu až do konca šestonedelia..Tak snáď to pomôže 😊

alilka
23. apr 2017

@liebeivetka
@zlte_kuriatko baby aj ja som už mala krv v brušnej dutine a vajcovod ešte nebol prasknutý..Asi ti z niečoho je..To že ti zachránili vajcovod určite nieje preto že nemáš deti ale asi preto,že si to mala mimo neho..😉 a aj to že každý druhý mesiac mas ovu z iného vaječníka je blbosť..Nie vždy to tak musí fungovať..Si kuknut tému mimomaternicove tu na MK..A viem to aj z vlastnej skúsenosti..Ja som mala ovu prvy mesiac z ľavého vaječníka a ďalšie 2 mesiace za sebou z pravého..Na ten druhý som aj otehu ale bolo to to mimomaternicove..😊

zlte_kuriatko
23. apr 2017

@alilka no to si nemala ani napisat!!!☺ to terax sa uz ani na tu ovulaciu nemozem spoliehat. No ja mam take info od svojej dr!! Ale dala mi taku moznost ze ak sa nevude darat mam za nou zajst asi na 11dc uz nepamatam a ze mi presne povie ktory den ist nato

alilka
23. apr 2017

@zlte_kuriatko nooo žiaľ toto je moja reálna skúsenost..Ani mňa to vôbec neteší ale čo už..Budeme bojovať. 😁 Áno aj ja mám chodiť potom aby mi povedala kedy je ovu a hlavne či na tom správnom vajecniku. Ale zasa čítala som aj že zdravý vajecnik si vie pritiahnuť vajíčko z toho kde nieje vajcovod 😁 viac báb pisalo že aj tak otehotneli 😊😊

zlte_kuriatko
23. apr 2017

@liebeivetka a kolko mas rokov?ja 27. Neboj sa..stale sa to moze podarit preco by sa nie. A ako dlho sa snazite?my rok. Joj este som ti chcela napisat ze mne dr povedala ze ak sa nebude darit mam prist a ona mi presne povie kedy mame mat styk. Tebe to nepovedala?tusim na 11den cyklu ona ma skontroluje pozrie kedy presne bude ovulka

liebeivetka
autor
23. apr 2017

@alilka a okrem hematologie ti inde nezistili nič?

alilka
23. apr 2017

@liebeivetka nie ja som všetko ostatné mala v poriadku. Ja aj po gyn stránke som Okey,nikdy som nemala žiadne ztasty,myomi choroby nič..Vaječníky vajcovody maternica všetko v poriadku..

liebeivetka
autor
23. apr 2017

@zlte_kuriatko nie nic take mi nepovedal :( my sme sa snažili 2 roky ale potratila som. Potom o rok som znova otehotnela a bolo to mimo. Tiez mam 27

liebeivetka
autor
23. apr 2017

@alilka aj ja mam vraj všetko ok tak neviem prečo najprv potrat a teraz toto... Velmi sa bojím, ze by som to mala prežiť zas...

Strana
z2