Chlamýdie a ureaplazma - rôzne výsledky z rôznych laboratórií

lenka_555
15. jún 2015

Ahojte, citala som tu uz zopar diskusii o chlamydiach a ureaplazme a otehotneni ale chcela by som sa spytat ci mate niekto skusenosti ze mal negativny nalez a potom pozitivny hoci nezmenil partnera a partner je verny? ide o to ze nam zistili pred rokom ureaplazmu, brali sme tyzden antibiotika a nasledna kontrola po menstruacii bola negativna. partner bol na kontrolnom vysetreni u urologa a vsetko vyslo v poriadku negativne. a teraz ked som bola na preventivke ale mala som take palenie po styku tak vysli pozitivne testy na chlamydie. nechapem. s partnerom sme si urcite verni a uz dlho sme spolu. neviem kde by sme to chytili. doktor tvrdil ze hoci sme mali uz dobry vysledok mohlo to byt aj tym ze oni uz s tym laboratoriom, kde nam predtym robili testy predtym nespolupracuju lebo im vychadzaloo vela negativnych vysledkov a preto zmenili. je to mozne? stretli ste sa s tym? dakujem za kazdu odpoved. bojim sa ze ak bol ten vysledok minuly rok falosne negativny tak tie chlamydie uz mame dlhodobo a moze nam to znizit sancu na otehotnenie 😒

mnamko
15. jún 2015

Ak mozem poradit najprv sa preliecte na chlamydie lebo mi sme mali a potratila som a potom som mala mimomaternicove a az potom nam zistili chlamydie ktore mi toto zapricinili

absurdum
15. jún 2015

o takom pripade som este nepocula, ale vsak si dajte teda spravit este jeden test. ale viem, ze je mozne napr., ked muzovi zistuju ureu alebo chlamydie z mocu, tam moze byt vysledok negativny, ale zo steru pozitivny. tak isto u zeny. inak vsak, nic to nemeni na situacii, ze odniekadial ste to schytat museli a toto sa prenasa vylucne sexom.

zajkka
15. jún 2015

@lenka_555 kde ste to mohli nachytať?

lenka_555
autor
15. jún 2015

urcite to chceme preliecit uz sme zacali s liecou. len sa bojim ze to mozme mat uz dlhodobo kedze sa to prenasa hlavne sexom. mozno aj pat rokov len sme nemali ziadne priznaky. teda ja som mala obcas to palenie po styku ale to asi len posledny rok. poton nam zistili ureaplazmu tu sme preliecili. vysledky negativne a teraz pre zmenu chlamydie? no nechapen.

absurdum
15. jún 2015

@lenka_555 a ked vam robili testy na ureu, robili vam zaroven s tym aj testy na chlamydie a mykoplazmu? a bolo to zo steru ci mocu?

lenka_555
autor
15. jún 2015

robili a boli negativne. partnerovi robili este testy aj tri mesiace potom aj zo steru aj z mocu a vsetko mu vyslo ok

absurdum
15. jún 2015

no, davas velmi malo informacii, alebo ja som nechapava 😉 . moznosti su take: zistili vam ureu a chlamydie, co ste si liecili, jednemu z vas ale nespravili vysetrenie po lieceni. takze ostal nadalej pozitivny a preniesol to spatne. pochopila som, ze tvojmu partnerovi test opakovali, ale neviem, ci aj tebe. dalej sa mi nezda ta dlzka uzivania atb. na tieto veci sa beru min. mesiac, niektori s tym dokonca bojuju roky. cize ste podla mna prelieceni neboli. ; alebo jednemu z vas zopakovali test iba z mocu, ak je koncetracia tychto bakterii nizsia, test z mocu moze byt negativny. v zasade treba robit zo steru pre uplnu istotu.; alebo ste boli vylieceni a jeden z vas to do vztahu opat priniesol. neviem o ziadnych inych moznostiach, sorry.

lenka_555
autor
15. jún 2015

no zistili nam ureu minuly rok to sme sa preliecili, aspon sme si to myselli...je pravda ze antibiotika sme mali len na tyzden. Potom sme boli na kontrole obaja asi o mesiac a vysledky boli ok. partner bol okrem toho este aj na dalsej kontrole asi o tri mesiace, robili mu kontrolu aj zo steru aj z mocu a vysledky boli negativne. aj na ureu aj na chlamydie. Vraveli sme to tomuto môjmu novému doktorovi a vraj to mohlo byt aj tym laboratóriom, lebo oni s nimi uz nespolupracuju, vraj sa im zdalo podozrive ze bolo vela negatívnych vysledkov. No neviem, toto mi povedali. Za ten rok odkedy boli vysledky negativne to urcite nemohol nikto z nas dovztahu preniest. jedine ze by sme to uz mali predtým a vysledky to nezachytili. ale citala som ze sa to moze chytit aj inak ako pohl. stykom aj ked len vynimocne. no neviem. uz je to asi jedno. hadam to preliecime kedze teraz uz nam dali tabletky na 21 dni.

@mnamko a mali ste po prelieceni problem s otehotnenim alebo sa vam podarilo rychlo?

absurdum
15. jún 2015

no mne to je jedno, je to tvoj vztah 😉 . len by si mala prijat realitu, ze toto je pohlavna choroba a inak ako sexom sa neprenasa. vacsina zien, co to preliecila, do par mesiacov otehotnela, takze sa nemusis bat. len budete musiet sexualne abstinovat po dobu liecenia. ja som dokonca otehotnela s ureou, ani som vtedy nevedela, ze som ju mala.. drzim palce, snad po prelieceni uz nebudete mat tieto problemy.

mnamko
15. jún 2015

@lenka_555 no mi sme sa liecili dlho lebo mi sme sa liecili cez infekcne a po dobrati atb.nam brali vzdy krv az po 3mesiacoch takze po mim.tehu po 4rokoch pocas liecby mohol byt sex len s kondomom

nestastna22
15. jún 2015

@lenka_555 ano je to mozne, ze pochybilo laboratorium,,,,,, nam sa nedari dlho otehotniest a pred vyse 2mi rokmi mi robili steri na ureu a mykoplazmi a vysli negativne. Pred tromi mesiacmi sa mi konecne podarilo dokopat priatela na spermiogram a tam mu zistili leukocytospermiu co i bolo vysvetlene ze je to spôsobene pravdepodobne ureou. Ked som dr vravela ze mi boli robene testy a vysli negativne a partnerom som si ista tak ako ty tam mi bolo povedane ze zalezi od laboratoria kedze sa stretli s tym ze niektore im vysli negativne aj ked tam urea bola. My sme dostali antibiotika na 21dni a o 3 tyzdne ideme na kontrolne stery.

absurdum
15. jún 2015

kocky, kocky, vidim, ze vam viac zalezi na tom, ci pochybila laborka, nez na tom, ze ten vas partner musel ureu a chlamydie aj niekde schytat. ale vsak ako myslite..

nestastna22
15. jún 2015

@absurdum asi nerozumies pointe : keby nepochybilo laboratorium pred 2mi rokmi tak uz sme mohli byt davno prelieceny ureu môzes mat aj 5rokov a vôbec o nej nemusis vediet cize ja netvrdim, ze partner to niekde neschytal ale kludne to mohol pred par rokmi ked sme spolu este neboli ale keby laboratorium nepochybilo tak sme ako som uz pisala mohli mat liecbu zasebou

absurdum
15. jún 2015

@nestastna22 ureu este pochopim, to ma fakt kopec ludi, ale aj tak by mal clovek popremyslat, od ktorej/ho to ma 😉 . ale chlamydie to je uz silna kava, to zas tolko ludi nema, tam musel clovek viest dost nezodpovedny sexualny zivot. tak neviem ako vy, ale keby som planovala dieta s clovekom, ktory toto ma, tak tato ups zivotna chybycka by ma dost zaujimala.

nestastna22
15. jún 2015

@absurdum ja som nepisala ze mame chlamydie pisala som o urei

absurdum
15. jún 2015

viem, reagujem na nazov temy. a ano, urea moze byt roky asymptomaticka bakteria, da sa na nu dojst az po rokoch, s tym suhlasim. tiez som na to dosla po x rokoch, ale aj tak som si dala dokopy, ktory "vsadestrkal" to na mna preniesol. na to som narazala.

tinka349
27. júl 2015

@lenka_555 y.
Ahoj,za kontrolne stery ste platili?

raja007
30. nov 2017

pozor, ureaplazma sa da uplne lahko chytit v horucich bazenoch. mne sa napr. podarilo v jaskynnom kupeli Parenica v Sklenych Tepliciach.
chodim s tym po lekaroch, komplikuje to x veci, aj IVF, je to pliaga.
je blbe, ze na toto nikto zeny nevaruje a podobne "liecive" zazraky sa zvesela propaguju.
kazdy jeden lekar ma pred horucimi bazenmi vyslovene varuje. skoda, ze som nevedela skor 😢

karkulka1
30. nov 2017

@raja007 samozrejme patrtner je určite svätý, to len tá hnusná Parenica za všetko môže 😉

katulienkaja
26. máj 2019

@lenka_555 ahoj lenka mám podobný problém ako sa vám podarilo nakoniec toho zbaviť?Ďakujem