Clostilbegyt a Duphaston
mile snazilky,ked vam mozem odporucit,tak neberte ten clost.,vytvaraju sa vam folikuly,ale mozu obsahovat vela vajicok a mozte mat aj viac pocetne tehotenstvo a deticky nemusia byt v poriadku.ja som sa zacala venovat Billingsovej metode a aj teplotu som si merala.teraz to uz poznam,tak sa nemusim sledovat.ako prve zistite,ci je vas partner v poriadku.ja som urobila tiez chybu.brala som clost,potom duphaston a nakoniec som skoncila na laparoskopii.vsetko sa mi vajickami,co sa mi tvorili upchalo.keby mal niekto nejake otazky,rada odpoviem.
Ahojte, doktor mi predpísal Duphaston (od 16DC) a Clostilbegyt (od 3 DC). Clostyl-u je v balení 10 tabl. Predpísal mi 1 tab. denne s tým, že mám prísť 11-13 deň cyklu na kontrolu. Po prečítaní príbalového letáčiku som zostala zneistená, pretože tam píšu, že Clostil sa má užívať 5 dní. (každých 12 hodín 1 tab) Neviem teraz, či mám vybrať všetkých 10 tabliet a potom ísť na kontrolu alebo brať len tých 5 a potom ísť ten 11-13ty deň na kontrolu. Nemali ste niektorá rovnako naordinované tieto tabletky?
@ivanka0603
ahoj ak Ti doktor predpísal Clostil iba 1 tbl denne tak Ti 5 tbl zostane do dalsieho cyklu. Aj ja som to tak mala mne zostal dufik aj clostil na dalsi cyklus... ale kvoli vytvorenej cyste teraz neuzivam nic.
drzim palec
@zuzka56
ďakujem za radu 🙂 aj som si myslela, že to asi tak bude, len som zostala nejaká zaskočená z toho počtu tabl. v balení....Ta cysta sa ti vytvorila z toho clostilu? Lebo aj mne doktor spomínal, že s tým opatrne, že to má dosť nežiadúcich účinkov a jedným z nich sú aj tieto cysty. že niekomu sa vytvoria a niekomu nie. Ja idem budúci týždeň na kontrolu, tak som zvedavá, čo mi doktor povie. Aj ja držím palce aj tebe aj ostatným dievčatám, nech je nás na týchto fórach o zdravotných problémom čoraz menej a čoraz viac na fórach o tehuľkovaní a detičkách
@ivanka0603
Mne sa cysta vytvorila hned v prvom cykle s clostilom, mam pco tak preto moje telo takto reaguje... Teraz nechce prist ms, v piatok idem do centra nech na mna dr mrkne, dnes som 43DC
Ahojte. Užívala som prvý mesiac 1tbl clotilbegytu, od 5 -9 dc, mám pco a nenarastol mi žiadny folikul, proste nič... Druhý mesiac mam užívať dve tabletky, aká je šanca, že sa niečo udeje? Ako vy reagujete na clostilbegyt???? Dakujem za každu reakciu...
@dhabaida
Ja vytváram protilátky na spermie, takze doktor odporucil IUI. Uz ked nas chcel objednat do centra zistil, ze sa mi nevytvoril folikul. Pred tym som chodila asi 4 mesiace po sebe na kontrolu a vzdy tam bol, az na tento posledny. Naordinoval Clostil-tiez 1 tbl, ako tebe a Duphaston. Buducu stredu idem na kontrolu, tak uvidim, ci to pomohlo
@ivanka0603
dnes som sa dozvedela, ze aj moje telo vytvara protilatky na spermosky, takze este skusime posledny cyklus s clostilom, ak to nevyjde, idem aj ja na prve IUI.
@zuzka56 mne to zistili hned na zaciatku. My sme skusali asi pol roka a bez vysledku, tak som isla k doktorovi, ten porobil vysetrenia, zobrali mi krv a hned zistili protilatky. Potom este aj manzelov spermiogram nebol bohvieaky, tak mu naordinoval Folandrol. To nastastie zabralo- teda aspon vysledky mal lepsie. A uz ked sme boli s doktorom dohodnuti, ze pridem na poslednu kontrolu a objedna ma do CAR, tak zistil, ze ten mesiac som nemala ovulku. Tak nasadil Duphaston a ten Clostil, ze to by mi predpisali aj v CAR. Teraz v stredu sa mam prist ukazat a uvidime....snad uz len to CAR.
Ty chodis do ktoreho centra? Mne doktor odporucal Helios v Martine.
@ivanka0603
iscare Bratislava
Vždy ked tam prídem tak sa doktorka ponáhľa, dorába si skúšky atd majú vela pacientov ale ide im tusim len o business hneď podstúpiť ivf a platiť ako žeravá.
Som si povedala, ze skúsim ešte clostil a uvidíme co ďalej.
@zuzka56 čitala som už veľa fór a skúseností s rôznymi CAR, každému vyhovuje niečo iné. Jedny si pochvaľujú, druhý zas nadávaju....a tá asistovaná reprodukcia je fakt pekný biznis, keď som pozerala tie cenníky, tak som mala dosť. Ale človek je ochotný urobiť čokoľvek na ceste za vysnívaným cieľom. Aspoň u mňa je to tak. Aj keď by som bola nesmierne šťastná, keby sa nám podarilo hneď to IUI, keď už to nejde prirodzene. Nerozmýšľala si nad zmenou centra? Možno by to stálo za to 🙂
@ivanka0603
Zatial som nad zmenou nepremyslala, som tam len od decembra 2014.
@ivanka0603
Dnes som 47DC a ms stale nedorazila, je to divne lebo posledne 3 roky mam konecne pravidelny cyklus ale po dufiku a clostile ho mam uplne rozhodeny. Vraj mam tyzden pockat, ked ms nepride tak testovat.
@zuzka56
no ja by som testovala už teraz, 47 den je uz dost.....drzim palce, aby boli //
@ivanka0603
asi skusim testnut v pondelok ale velke nadeje si nerobim kedze som ziadny folik nemala len cysta narastla.
@zuzka56 citala som tu rozne skusenosti bab, clovek nikdy nevie, aj doktor sa moze pomylit. Potom daj vediet, budem drzat palce 😉
@ivanka0603
som sa testla a je negat. Ako som aj predpokladala.
@zuzka56 to mi je ľuto, fakt som držala palce. Ale neboj sa, ako hovorí môj manžel vždy s pozitívnym myslením, raz príde ten malý mrňúš 🙂 a bude to vtedy, keď to budeme najmenej čakať
@ivanka0603
Dakujeeeem za podporu si zlata 🙂
Jasne pride to vtedy ked to budeme najmenej čakať.
@zuzka56
Ahoj, tak dnes som bola na kontrole a tiež sa mi ako reakcia na Clostyl vytvorila cysta....takže paráda....o 10 dní zase kontrola
@ivanka0603
Ahoj, uhaa tak to neni dobre.... mne praskla ani neviem kedy akurat stale ta ms nechodi, stale nechodiii...
@ivanka0603
Potom daj vediet či ti povedal Dr. mne stále ms neprišla. Som zvedava aky další postup zvolí tvoj doki.
@zuzka56
jasné, potom sa ozvem.....dnes som mala také čudné tlaky v podbrušku, neviem, či to má niečo spoločné s ovulkou alebo s tou cystou....pred tým som také nič nepociťovala
@zuzka56
inak ešte som zabudla, že doki mi kázal že mám zase na 16ty DC nasadiť Duphaston, 2x1 na 10 dní, že aj on by mal pomôcť tej cyste prasknúť alebo sa vstrebať....aspoň také niečo vravel

@ketriink
dakujem 🙂 snad dalsi cyklus bude uspesnejsi....aj ja Tebe drzim palec nech vsetko dobre dopadne v stredu, potom sa pochval 🙂