Čo mám očakávať od hysterektómie?

14. máj 2021

ČAka ma o týždeň, Čo mam očakavať od tejto operácie? Ake ste mali problemy, kvoli ktorym ste to podstupili? Ako prebiehala predoperačna priprava, obdobie tesne po operácii, čo sa tyka bolesti, doba PN, liečenie?Dnes som bola za lekarom, tak mi povedal, že mi nič nepovie, aby som sa nebala. ja sa prave bojim toho, že idem do neznáma, keď budem na to pripravena a budem vedieť, čo sa bude diať, tak ten strach dokažem ovladnuť.

allie458
14. máj 2021

Neviem bohuzial z vlastnej skusenosti ale mamina to mala pred asi 10timi rokmi kvoli problemom s krckom maternice (ktory mala neuspesne 2x operovany). Jediny dlhodoby problem bola skorsia menopauza, mala navaly tepla potenia nespavost ale postupne sa to ukludnilo. Inak nemala ziadne problemy ani teraz nema, robila cviky na panvove dno co pomaha spevnit svaly aby neboli problemy s unikom mocu a podobne. Bohuzial neviem viac o konkretnej operacii snad niekto lepsie poradi 🙂

lucia851
14. máj 2021

Mňa to čaká tiež. V júni si mam volať o termín.

janinah
14. máj 2021

Tlieskam lekárovi,vážne....všetko potrebné sa dozvieš včas ,ked to bud epotrebné,dovtedy sa celkom zbytočne vystresuješ informáciami,ktoré sa ťa ani nemusia týkať,každé pracovisko má svoje špecifiká.Ja na oper.sále pracujem a sama som bola tento týžden na operácii,dopredu som si googlila len niečo o diéte a napokon ani dáka extra nebola potrebná.Ako pacientke mi všetko potrebné povedali.Veľmi ti odporúčam nerieš to,netreba.