Čo pomáha na úpravu menštruačného cyklu?
Ahojte , čo vám pomohlo na úpravu menzesu ?
Hocikedy mimomenstruačne krvacam. Napr len tak 5 dni … slabučko.
Áno samozrejme to bolo riešené u dr 🙂
Minuly rok má trápili cysty tak sa krvácanie teoreticky dalo pochopit , no nemám uz ani cysty. Žiadna cysta žiadny myom, hormony ukážkové. Gynekológ spokojny ale lieky na úpravu mi nedal. Bez HAK som už 2 roky. Čo vám naozaj pomohlo?
( Kľudne môže byt aj niečo na predpis. )
( už asi 2,3 mesiac po sebe to mám , mám momentálne naozaj stresujúce obdobie ale neviem teda či by to mohlo byt len stresom 🙂 ) ďakujem za rady
mne pomohlo piť alchemilkový čaj.. po pôrode som mala nepravidelný cyklus, aj 50 dňové cykly, bez ovu a teraz sa to zlepšuje a je dokonca aj pravidelná..
pred pôrodom som brala progesterón, aj duphaston
@sajmonka_1216 ahoj a ako ho berieš, piješ ten čaj prosím?
Tiež som po dvoch pôrodoch a cyklus je tak 55 dni.
Piť čaj na začiatku ako často ako dlho?
Dakujem🙂
@alison11 ja práveže neviem ani povedať .. povedala by som že mám klasicky cyklus , menštruujem cca 7 dni a dosť silno nakoľko som anemicka vždy som mala silný menzes ale ten týždeň čo má byt ovulácia , mne začne krvácanie cca 5 dňové buď silne alebo jemne . O duphastone som počula , že vraj viacerým pomohol
@sajmonka_1216 a ten progesteron vam predpísal gynekológ alebo bez predpisu ? A ten duphaston sa ako používa ? Ďakujem
@sarahka skus gynex, Mastodynon, alchemilku, myo inositol
@sajmonka_1216 takže nejakých 15 dní od začiatku menštruácie?
Ci na aké číslo sa ti podarilo dostať s týmto čajom.
Dakujem
@mareka49 nie, 1dc je prvý deň cyklu, čiže 1. deň menštruácie 🙂 do ovuácie, pootm sa už nemá piť..
momentálne mám už asi 5 mesiacov 35 denný cyklus
@sajmonka_1216 áno, viem.
Myslela som, že či uz pekne cítiš ovuláciu, tak prestaneš piť po x dňoch, či to je 12, 15, 17..dní pitia čaju?
Dobrý deň nikdy mi nic nepomáhalo dlhé roky som sa stym trápila nakoniec mi odporučil doktor bilinkove tablety PMX ktoré mi ako jedine pomohli sú z tých drahších ale je to balenie na 3 mesiace vrelo odporúčam berie sa tableta denne týždeň pred MS sa berú dve + do toho používam pupalkovy olej tablety a mam krásnu pleť aj počas Ms a nemam tak silne bolesti

@sarahka Mávaš krátke či dlhé cykly? Ako nepravidelné máš? Mne Duphaston pomohol na nepravidelnú ms od gyn. po vysadenísom mávala 33-35dc ale pred ním dlhšie po pôrodoch sa to ustálilo do 35dc prišla teraz už ako som v premenopauze sa to upravilo na 28-30dc.a a j ms je slabšia a trvá do 4-5dní miesto 5-7dní