icon

Čo pomáha na úpravu menštruačného cyklu?

sarahka
22. júl 2023

Ahojte , čo vám pomohlo na úpravu menzesu ?
Hocikedy mimomenstruačne krvacam. Napr len tak 5 dni … slabučko.
Áno samozrejme to bolo riešené u dr 🙂
Minuly rok má trápili cysty tak sa krvácanie teoreticky dalo pochopit , no nemám uz ani cysty. Žiadna cysta žiadny myom, hormony ukážkové. Gynekológ spokojny ale lieky na úpravu mi nedal. Bez HAK som už 2 roky. Čo vám naozaj pomohlo?
( Kľudne môže byt aj niečo na predpis. )
( už asi 2,3 mesiac po sebe to mám , mám momentálne naozaj stresujúce obdobie ale neviem teda či by to mohlo byt len stresom 🙂 ) ďakujem za rady

alison11
22. júl 2023

@sarahka Mávaš krátke či dlhé cykly? Ako nepravidelné máš? Mne Duphaston pomohol na nepravidelnú ms od gyn. po vysadenísom mávala 33-35dc ale pred ním dlhšie po pôrodoch sa to ustálilo do 35dc prišla teraz už ako som v premenopauze sa to upravilo na 28-30dc.a a j ms je slabšia a trvá do 4-5dní miesto 5-7dní

sajmonka_1216
22. júl 2023

mne pomohlo piť alchemilkový čaj.. po pôrode som mala nepravidelný cyklus, aj 50 dňové cykly, bez ovu a teraz sa to zlepšuje a je dokonca aj pravidelná..
pred pôrodom som brala progesterón, aj duphaston

mareka49
22. júl 2023

@sajmonka_1216 ahoj a ako ho berieš, piješ ten čaj prosím?
Tiež som po dvoch pôrodoch a cyklus je tak 55 dni.
Piť čaj na začiatku ako často ako dlho?
Dakujem🙂

sarahka
autor
22. júl 2023

@alison11 ja práveže neviem ani povedať .. povedala by som že mám klasicky cyklus , menštruujem cca 7 dni a dosť silno nakoľko som anemicka vždy som mala silný menzes ale ten týždeň čo má byt ovulácia , mne začne krvácanie cca 5 dňové buď silne alebo jemne . O duphastone som počula , že vraj viacerým pomohol

sarahka
autor
22. júl 2023

@sajmonka_1216 a ten progesteron vam predpísal gynekológ alebo bez predpisu ? A ten duphaston sa ako používa ? Ďakujem

stellarstar
22. júl 2023

@sarahka skus gynex, Mastodynon, alchemilku, myo inositol

alison11
22. júl 2023

@sarahka Áno predpísal gyn. na úpravu cyklu mala som od 16dc do 25 brať ráno a večer jednu a potom 10-14dní je nato aby prišla ms.

alison11
22. júl 2023

@sarahka To by Ti mal na hormonálny profil vziať krv ke´d aj počas cyklu mávaš krvácanie

sarahka
autor
22. júl 2023

@alison11 áno brali mi krv všetky hormony mám jak najzdravší človek na svete 😀 ukážkové vraj

sajmonka_1216
24. júl 2023

@mareka49 od 1DC do ovulácie pijem, 1 šálku denne, ale na krabičke mi píše, že max. 2x..
@sarahka všetko to je na predpis a musí určite lekár ako brať.. ja som začínala od 16dc, ale každý môže mať inak

mareka49
24. júl 2023

@sajmonka_1216 takže nejakých 15 dní od začiatku menštruácie?
Ci na aké číslo sa ti podarilo dostať s týmto čajom.
Dakujem

sajmonka_1216
24. júl 2023

@mareka49 nie, 1dc je prvý deň cyklu, čiže 1. deň menštruácie 🙂 do ovuácie, pootm sa už nemá piť..
momentálne mám už asi 5 mesiacov 35 denný cyklus

mareka49
24. júl 2023

@sajmonka_1216 áno, viem.
Myslela som, že či uz pekne cítiš ovuláciu, tak prestaneš piť po x dňoch, či to je 12, 15, 17..dní pitia čaju?

maria6382
30. máj 2024

Dobrý deň nikdy mi nic nepomáhalo dlhé roky som sa stym trápila nakoniec mi odporučil doktor bilinkove tablety PMX ktoré mi ako jedine pomohli sú z tých drahších ale je to balenie na 3 mesiace vrelo odporúčam berie sa tableta denne týždeň pred MS sa berú dve + do toho používam pupalkovy olej tablety a mam krásnu pleť aj počas Ms a nemam tak silne bolesti