Čo pomôže na opakované mykózy a kvasinky?
Zdravím. Mám pár otázok. Neviete mi poradiť čo by mohlo pomôcť na opakované mykózy a kvasinky? Pretože nech chcem ako chcem keď sa preliečim príde to znovu po čase už som zúúfala.. ďakujem za rady.
Druhá otázka. Ak náhodou otehotniem a dostanem znovu kvasinkovú infekciu môže sa stať niečo drobcovi?
Som náchylná na kvasinkové infekcie a už fakt neviem čo robiť aby bolo dobre. ďakujem za všetky rady a názory.
@chrobaaacik a partner? Aj ten sa musi preliecit...mas aj pre neho nieco?
Lieky vobec som nebrala a som sa z toho dostala lieky su iba chemia staci obmedzit prijem cukru ja napr necukrim caje uz vobec a viac inej stravy ako mucnej to pomaha ziadne lieky som nepotrebovala.
Ja s tym tiez bojujem momentalne. .co je to ta kremelina??? Takze cukor aj muku vyhodit? Nevedela som, ze aj muku..skusim... Ja uz mam Idelyn, Lactacyd... Z Lactacydu ma vsetko stipe... Mne sa tieto problemy objavuju, ked sa priatel spravi do mna... Ale gyn povedala, ze to nemoze byt z toho 😩
Hlavne cukor mne to pomohlo ja vela davala do caju vyskusaj.. Ja lieky brala po mesiaci mala znova problemy strasne svrbenie...odkedy necukrim tolko uz to nemavam cukor podporuje mnozenie kvasiniek v tele
A takisto netreba prehanat hygienu narusa sa tym ph .....
@margareta84 pokiaľ sú mykózy chronicke a často sa opakujú hlavne po styku tak rozhodne áno...počas liečby pochopiteľne vynechať styk 🙂 tebe by som doporučila tie vaginálne bylinne guličky a pre partnera - pravidelne potierať zvonka riedeným čajovníkovým olejom prípadne aj kokosovým olejom lisovaným za studena, ten úžasne likviduje kvasinky..ak by si chcela poslať bylinne guličky do pošvy, daj vedieť..mám doma 🙂
dobrý deň, o chronickej mykóze hovoríme, ak sa objaví štyri- aj viackrát počas jedného roka alebo minimálne dvakrát počas šiestich mesiacov. Jej liečba je už náročnejšia. V prvom rade by sa trebalo informovať u svojho obvodného lekára o hladine cukru v krvi - či nemôže ísť napr. o cukrovku, pri ktorej ú v krvi zvýšené hladiny cukru. Z tohto dôvodu súhlasím s názorom, že treba znížiť príjem cukru v potrave, keďže hlavnou výživou pre kvasinky a plesne sú sacharidy. Rovnako príčinou môže byť aj užívanie niektorých liekov, najmä antibiotík, ale netreba zabúdať ani na možnú kvasinkovú infekciu partnera. Príčinou môžu byť aj endokrinologické ochorenia, najčastejšie ide o och. štítnej žľazy. Príčin môže byť naozaj veľa, treba sa na to pozrieť komplexne. No niekedy platí aj staré známe "pod lampou je najväčšia tma", môže ísť len o banalitu akou je napr. nesprávny výber hygienických prípravkov, prípadne spodnej bielizne.
Z osobnej skúsenosti by som Vám poradila výťažok z oregana (origanum vulgare), ktorý pôsobí proti premnoženiu kvasiniek a plesní tým, že obahuje látku s antioxidačnými účinkami - carvacrol. Je účinný na plesne nielen na povrchu tela ale aj také, ktoré napádajú vnútorné orgány (napr. po opakovanom podávaní antibiotík, ktorého výsledkom môže byť premnoženie kvasiniek a plesní). Ale my si ho doma zvykneme dávať aj na rôzne infekcie, aj keď je nám "ťažko od žalúdka" alebo nás trápia hnačky. Má totiž účinok aj na mikrobiálnu flóru čriev a nadobré trávenie. Odskúšaný, naozaj čisto prírodný produkt fin Candimis. Sú to olejové kvapky, stačí si dať 2 kvapky 2x denne (ráno a večer). Sú trošku štipľavé, ale účinok naozaj stojí za to.🙂 Vrelo odporúčam.
@chrobaaacik ahoj...dik za info...momentalne nepotrebujem, ale keby nieco ozvem sa
ahojte. Trpela som mykozou stale. Opakovala sa mi skoro kazde dva mesiace. Az ma dr. poslala k imunologovi. Ten mi robil testy a nezistil nic avsak poradil mi aby som zacala brat probiotika probio-fix imun tak nejak sa to vola. Beriem ich od maja a posledna mykoza bola v aprili (3xklop). cize skúste si kupit tieto probiotika. Taktiez dalsia vec zehlim si spodnu bielizen po vyprati a taktiez aj uteraky. Snad to pomoze aj vam.
Dobry den..Chcela by som sa opytat .. gynekolog mi nasiel nejaku infekciu . Dal lieky aj mne aj partnerovi. ENTIZOL a MEDOCIPRIN. hned som ich vybrala z lekarne no mohla som zacat uzivat az po zacati menzesu , lenze som zabudla ktore su pre mna a ktore pre partnera. Nemate stym nejake skusenosti ?
-mňa tiež často trápia zápaly, avšak odkedy používam jednu mastičku vaginálne ako čípok na báze len prírodných zložiek nepotrebujem žiadne čípky od lekárky, stačí 2-3 dni používať mastičku a je znova všetko tak ako má byť "tam dole"
@chrobaaacik Dobry deň,je to ešte aktuálne?este ich mate? 🙂
Odporucam podhajsku, ja som sa chodila pakrat v zime pred rokmi kupat, je tam slana voda a fakt to pomohlo, plus teraz stale pouzivam z lekarne lactacyd zeleny antibakterialny
@stromberg kvasinky podporuju sladkosti a vela mliecneho, tak tieto veci skus dost obmedzit. A skus si kupit take specialne probioticke kmene s vytazkom aj s cesnaku ( cesnak je proti kvasinkam), vola sa to Candistop od topnatur a davat si to denne pred jedlom a pripadne priebezne pripoj aj vaginalne probiotika ktore maju specialne kmene ktore prave pomahaju udrzat to spravne ph aby sa zamedzilo premnozeniu kvasinkek. samozrejme ziadne tanga a nosit bavlnu.
a este som zabudla ze napr aj parfumovany toaletak vraj moze napomahat mykoze, tak radsej pouzivaj obycajny biely bez farieb a vone

@sabina93 Viem ti ich poslat ak chces 🙂 Posli mi do IP adresu