icon

Čo pomôže na opakované mykózy a kvasinky?

stromberg
8. júl 2015

Zdravím. Mám pár otázok. Neviete mi poradiť čo by mohlo pomôcť na opakované mykózy a kvasinky? Pretože nech chcem ako chcem keď sa preliečim príde to znovu po čase už som zúúfala.. ďakujem za rady.
Druhá otázka. Ak náhodou otehotniem a dostanem znovu kvasinkovú infekciu môže sa stať niečo drobcovi?

Som náchylná na kvasinkové infekcie a už fakt neviem čo robiť aby bolo dobre. ďakujem za všetky rady a názory.

Strana
z2
chrobaaacik
30. sep 2016

@sabina93 Viem ti ich poslat ak chces 🙂 Posli mi do IP adresu

margareta84
30. sep 2016

@chrobaaacik a partner? Aj ten sa musi preliecit...mas aj pre neho nieco?

lfilicka
1. okt 2016

Lieky vobec som nebrala a som sa z toho dostala lieky su iba chemia staci obmedzit prijem cukru ja napr necukrim caje uz vobec a viac inej stravy ako mucnej to pomaha ziadne lieky som nepotrebovala.

mishicca
1. okt 2016

Ja s tym tiez bojujem momentalne. .co je to ta kremelina??? Takze cukor aj muku vyhodit? Nevedela som, ze aj muku..skusim... Ja uz mam Idelyn, Lactacyd... Z Lactacydu ma vsetko stipe... Mne sa tieto problemy objavuju, ked sa priatel spravi do mna... Ale gyn povedala, ze to nemoze byt z toho 😩

lfilicka
1. okt 2016

Hlavne cukor mne to pomohlo ja vela davala do caju vyskusaj.. Ja lieky brala po mesiaci mala znova problemy strasne svrbenie...odkedy necukrim tolko uz to nemavam cukor podporuje mnozenie kvasiniek v tele

lfilicka
1. okt 2016

A takisto netreba prehanat hygienu narusa sa tym ph .....

chrobaaacik
2. okt 2016

@margareta84 pokiaľ sú mykózy chronicke a často sa opakujú hlavne po styku tak rozhodne áno...počas liečby pochopiteľne vynechať styk 🙂 tebe by som doporučila tie vaginálne bylinne guličky a pre partnera - pravidelne potierať zvonka riedeným čajovníkovým olejom prípadne aj kokosovým olejom lisovaným za studena, ten úžasne likviduje kvasinky..ak by si chcela poslať bylinne guličky do pošvy, daj vedieť..mám doma 🙂

dia_16
3. okt 2016

dobrý deň, o chronickej mykóze hovoríme, ak sa objaví štyri- aj viackrát počas jedného roka alebo minimálne dvakrát počas šiestich mesiacov. Jej liečba je už náročnejšia. V prvom rade by sa trebalo informovať u svojho obvodného lekára o hladine cukru v krvi - či nemôže ísť napr. o cukrovku, pri ktorej ú v krvi zvýšené hladiny cukru. Z tohto dôvodu súhlasím s názorom, že treba znížiť príjem cukru v potrave, keďže hlavnou výživou pre kvasinky a plesne sú sacharidy. Rovnako príčinou môže byť aj užívanie niektorých liekov, najmä antibiotík, ale netreba zabúdať ani na možnú kvasinkovú infekciu partnera. Príčinou môžu byť aj endokrinologické ochorenia, najčastejšie ide o och. štítnej žľazy. Príčin môže byť naozaj veľa, treba sa na to pozrieť komplexne. No niekedy platí aj staré známe "pod lampou je najväčšia tma", môže ísť len o banalitu akou je napr. nesprávny výber hygienických prípravkov, prípadne spodnej bielizne.
Z osobnej skúsenosti by som Vám poradila výťažok z oregana (origanum vulgare), ktorý pôsobí proti premnoženiu kvasiniek a plesní tým, že obahuje látku s antioxidačnými účinkami - carvacrol. Je účinný na plesne nielen na povrchu tela ale aj také, ktoré napádajú vnútorné orgány (napr. po opakovanom podávaní antibiotík, ktorého výsledkom môže byť premnoženie kvasiniek a plesní). Ale my si ho doma zvykneme dávať aj na rôzne infekcie, aj keď je nám "ťažko od žalúdka" alebo nás trápia hnačky. Má totiž účinok aj na mikrobiálnu flóru čriev a nadobré trávenie. Odskúšaný, naozaj čisto prírodný produkt fin Candimis. Sú to olejové kvapky, stačí si dať 2 kvapky 2x denne (ráno a večer). Sú trošku štipľavé, ale účinok naozaj stojí za to.🙂 Vrelo odporúčam.

margareta84
3. okt 2016

@chrobaaacik ahoj...dik za info...momentalne nepotrebujem, ale keby nieco ozvem sa

08nutelka
30. okt 2016

ahojte. Trpela som mykozou stale. Opakovala sa mi skoro kazde dva mesiace. Az ma dr. poslala k imunologovi. Ten mi robil testy a nezistil nic avsak poradil mi aby som zacala brat probiotika probio-fix imun tak nejak sa to vola. Beriem ich od maja a posledna mykoza bola v aprili (3xklop). cize skúste si kupit tieto probiotika. Taktiez dalsia vec zehlim si spodnu bielizen po vyprati a taktiez aj uteraky. Snad to pomoze aj vam.

mishicca
30. okt 2016

@08nutelka vyskusam aj toto... ja som zacala pouzivat aj Idelyn mydlo a tiez pomaha

denisaasnv
30. okt 2016

Dobry den..Chcela by som sa opytat .. gynekolog mi nasiel nejaku infekciu . Dal lieky aj mne aj partnerovi. ENTIZOL a MEDOCIPRIN. hned som ich vybrala z lekarne no mohla som zacat uzivat az po zacati menzesu , lenze som zabudla ktore su pre mna a ktore pre partnera. Nemate stym nejake skusenosti ?

sabina93
30. okt 2016

@dia_16 presne to používam aj ja..Ráno na lačno vypijem dve kvapky s vodou zriedene samozrejme a odvtedy mam kľud...

anelap
1. apr 2017

-mňa tiež často trápia zápaly, avšak odkedy používam jednu mastičku vaginálne ako čípok na báze len prírodných zložiek nepotrebujem žiadne čípky od lekárky, stačí 2-3 dni používať mastičku a je znova všetko tak ako má byť "tam dole"

danus27
25. júl 2018

@chrobaaacik Dobry deň,je to ešte aktuálne?este ich mate? 🙂

luiana
28. júl 2018

@denaha to je hlupost lebo mykoza je problem skor od zaludka

aiti
Odpoveď bola odstránená
ivd
21. aug 2020

@stromberg cim peries spodne pradlo?

aiti
Odpoveď bola odstránená
aiti
Odpoveď bola odstránená
evuska135
22. aug 2020

Odporucam podhajsku, ja som sa chodila pakrat v zime pred rokmi kupat, je tam slana voda a fakt to pomohlo, plus teraz stale pouzivam z lekarne lactacyd zeleny antibakterialny

julianka312
8. feb 2023

@denkanr
@denkanr Dobrý deň, čo je ten kremelin?

myela
8. feb 2023

@stromberg kvasinky podporuju sladkosti a vela mliecneho, tak tieto veci skus dost obmedzit. A skus si kupit take specialne probioticke kmene s vytazkom aj s cesnaku ( cesnak je proti kvasinkam), vola sa to Candistop od topnatur a davat si to denne pred jedlom a pripadne priebezne pripoj aj vaginalne probiotika ktore maju specialne kmene ktore prave pomahaju udrzat to spravne ph aby sa zamedzilo premnozeniu kvasinkek. samozrejme ziadne tanga a nosit bavlnu.

myela
8. feb 2023

a este som zabudla ze napr aj parfumovany toaletak vraj moze napomahat mykoze, tak radsej pouzivaj obycajny biely bez farieb a vone

Strana
z2