Čo robiť, keď sa partner po rokoch priznal k infekcii?
Pred par rokmi som mala sexualny pomer s mojim ex. Bol to kratky vztah. Dnes sa mi po rokoch priznal ze ked sme spolu spali on mal nejaku infekciu tam dole ked spal s nejakou zenou ktora ho nakazila. Nasledne mal sex somnou. Prizmal sa mi az teraz. Ze sa mi hanbil povedat pravdu. Odvtedy mam problemy tam dole stale sa liecim na mykozy.. ako to riesit ? Obzalovat ho alebo ako ?
testy na kvapavku mas spravene? U zien ma vseliake nespecificke priebehy (a aj bezpriznakove)
Daj si urobit kompletne odbery, stery, obycajna mykoza by sa ti neopakovala z rizikoveho styku pred x rokmi, ak si bola preliecena
Obzalovat ho neobzalujes, nemas dokazy
Nakazil ťa vedome. Ja by som to riešila. Minimálne by som si išla zistiť ako to riešiť. Neprešlo by mu to iba tak.
Halo veď má dôkaz. Jeho výpoveď. Ak to písal má správy ak nie donútila by som ho priznať sa. Určite to skús toto berú dosť vážne prenášanie pohlavných chorôb.
Halo veď má dôkaz. Jeho výpoveď. Ak to písal má správy ak nie donútila by som ho priznať sa. Určite to skús toto berú dosť vážne prenášanie pohlavných chorôb.
@bronkax ziadny dokaz nema, vypoved je nic
Samozrejme, že stačí priznanie ale nevie sa k čomu...k mykóze?to je nič...treba najprv zistiť
Výpoveď a nájdená,,infekcia,, len keď zatiaľ nič sa nenašlo
Treba zistiť od neho, že sa nehneváš ale musí ti povedať o čo ide aby si sa mohla vyliečiť
A keď sa to potvrdí,tak potom to riešiť
Ak je to vôbec vyliečiteľné,lebo ty nevies o akú pliagu ide a to nieje sranda...hiv?hpv?kvapavka?syfilis?
A on zrejme vie keďže sa s tým priznal
Len ide o to čím skôr to vedieť aby si nemala poškodené zdravie a niekedy to môže byt fakt prúser
Jednoznačne choď ku gyno a povedz jej situáciu
A on neho vypáčiť o čo ide, ak nechce aby si mala trvalé následky
@anonym_autor ty nevies, ze mykoza je sposobena beznymi kvasinkami, nie je to nejaka pohlavna choroba, ktora by sa prenasala len takto? Ak teda su to naozaj mykozy sposobene kvasinkami rodu Candida.
Inak by som sla na vysetrenia na rozne pohlavne choroby, ked ani sam nevie, co to presne mal.
@anonym_autor ty nevies, ze mykoza je sposobena beznymi kvasinkami, nie je to nejaka pohlavna choroba, ktora by sa prenasala len takto? Ak teda su to naozaj mykozy sposobene kvasinkami rodu Candida.
Inak by som sla na vysetrenia na rozne pohlavne choroby, ked ani sam nevie, co to presne mal.
@anonym_9b1487 ked dostanu prilezitost sa premnozit pri porusenom pH, co moze byt sposobene aj nakazou.
@bronkax ako chceš donútiť niekoho priznať sa. to čo za blbosť. Ako ho donútiš, nemáš ako.
Zabudni na to, neurobíš nič... Aj keď sa priznal, tak nemáš ako dokázať, že tvoje problémy súvisia s jeho nezodpovednosťou.
nedosiahneš nič. Jediné čo je trestné šíriť je HIV, AIDS alebo syfilis. Na všetko ostatné existujú antibiotiká.. (okrem herpesu, ale to by si vedela, že máš). Na Slovensku by si sa pred súdom nedohádala, tu by ti povedali, že si nemala roztiahnuť nohy a že zbytočne teraz plačeš. Mykóza nevzniká len zo sexu. Môže ti ju spôsobiť prací prášok, použitie verejného WC, zle utieranie sa tam dole, mydlá, nosenie tesného prádla atď.
Ak si chceš byť na 100% istá, že nič nemáš, choď ku gynekologičke a nech ti urobí rozšírený panel na pohlavné choroby. Dobrá správa je, že skoro všetko sa dá vyliečiť liekmi, zlá, že sú asi len 3-4 ktoré sú neliečiteľné, ale predpokladám, že by si o nich vedela.
Plus daj sa zaočkovať proti HPV čím skôr.. Je to jediná vakcína "proti rakovine" ktorá je na trhu a má zmysel v každom veku aj keď si spala s viacerými. Gardasil 3 dávky cca 360€ (veľmi dobrá cena, v zahraničí niekoľko násobne vyššia) a máš pokoj. S HPV príde do styku cca 90% ľudí počas svojho života a môže sa rozviť až do rakoviny. Takže očkovanie a pravidelná cytológia rozšírená (nie na sklíčko)
Keby ta nakazil, tak mas ine problemy, ako mykozu roky neskor... ak chodis na preventivky na stery, tak by to nasiel gynekolog davno pradavno... nechapem, co ti to ex mal potrebu teraz po rokoch vraviet 🙄 Mi to prijde vymysel.
@anonym_autor Je trestné, ak niekto vie o tom, že má infekcne ochorenie a napriek tomu nie je zdržanlivý, šíri ho Iná vec je dokazovanie, že daný "suvenír,, mám od XY,a preto, jediné, čo môžeš,je nakopat ho do zadku,ci predku/dla vlastného uváženia 😀/
@anonym_9b1487 ked dostanu prilezitost sa premnozit pri porusenom pH, co moze byt sposobene aj nakazou.
@moonlight1210 no lebo zeny na vsetko hovoria "mykozy", len na to som narazala a vobec ani nemusi mat ziadnu pohlavnu chorobu, to mas aj z ATB, ale moze to kludne byt aj nieco ine. Ale to.zisti len vysetrenim u doktora. A specialne testy na pohlavne choroby.
neviem, či by si obžalobou niečo dosiahla, skôr nie, ale taká jedna päsťou do nosa by pomohla uľaviť si... nie som za riešenie problémov násilím, ale tu v podstate už nie je čo riešiť, akurát vypustiť paru, a to poriadne, zmrd by si to zaslúžil
@anonym_autor jeminkunsup ku gynekologovi a dat sinurobit ster. S tym druhym ze mal infekciu tak ked vedel ze ma infekciu musel sa liecit a ked sa liecil existuju zaznamy ..... ale no neviem ak je to nejaka urea tak ho tazko zazalujes....
@anonym_autor k dr A vysetrenia na pohlavne choroby..kamoska ten isty pripad…ex mal s nejakou pred nou nieco, potom boli spolu roky, zacali problemy, ona skoncila v nemocke nakoniec jej nieco odstranovali neviem ci bradavice, ci mala hpv nalez…lebo nechcela povedat sa hanbila co jej bolo povedat, ale je teraz co viem ok.. toto treba riesit

To nemáš ako dokázať