icon

Čo robiť s mykózou vždy po skončení menštruácie?

mia1111111
16. júl 2019

Čaute baby prosím vás už som zúfalá... už viac ako 3 sa neviem zbaviť mykózy☹️ Vždy po menštruácii tak cca 2 dni, mi príde hrozne svrbenie ktorého sa neviem zbaviť😭 za cca 4-5 dni mi to odíde a až do ďalšej menštruácie mam pokoj.Bola som s tým u gynekologicky, robila mi vytery no nic mi nenašla.. poradila mi užívať Multigyn(vaginalny gél), ktorý mi zaberie na chvíľku, no vždy sa mi to vráti.. prosím, poradte mi niečo co Vám pomohlo a ak ste náhodou mali nejaká z vás podobny problém napíšte mi ako ste ho vyriešili.. ďakujem

Strana
z2
kaki3
3. okt 2019

@nicol898 Akoze v bielom? Taketo veci ja osobne uz radsej neskusam. Nejake tie babske rady som vyskusala a mnohokrat to nedopadlo dobre, takze sa tomu uz vyhybam, ale super ak tebe to pomohlo 🙂

nicol898
4. okt 2019

@kaki3 ano v bielom so živými kultúrami..asi 2 dni som tak robila, plus ta dieta..acidko, ziadne sladké ani alkohol..a mam uz 6 rokov pokoj 😊 este ma napadlo, na vine môže byt aj antikoncepcia ci používanie tampónov 😊

zuzkalujza
8. okt 2019

@nell77 môžem sa prosím spýtať ktorú konkrétne používate vy?

kaki3
15. okt 2019

@nicol898 Sranda, to potom fajn ze ti toto pomohlo. Mne fajn padlo to, ze som nasla ABC Femi Daily, o ktorom som uz pisala. Ten mi robi fajn a je dobry aj ako prevencia, ze nemusim sa obavat ziadnych problemov, ked ho mam po ruke, co je fajn. Ale tak jasne, ze kazda si musime skusit, co nam sedi 😉

monicka144
16. okt 2019

@kaki3 Ako často ho používaš? Keď píšeš, že aj ako prevenciu??

moncurienula
18. okt 2019

@kaki3 ahoj prosim ta a kolko to stoji? To je akoze nieco ako sprchovy gel alebo tak? Ci ako sa to pouziva?

kaki3
18. okt 2019

@monicka144 Je mozne ten gel pouzivat aj denne, ak chces predist nejakemu takemu diskomfortu tam dolu 🙂 Ale tak ja sa fakt v tomto riadim svojimi pocitmi, ako mi je ako sa citim. Niekedy aj dva dni po sebe, niekedy obden, to je v podstate na tebe 🙂
Pri takychto zenskych zalezitostiach je podla mna velmi dobre pocuvat svoje telo a tym sa riadit 🙂

kaki3
18. okt 2019

@moncurienula Cca 10€ plus minus 🙂
Da sa kupit aj normalne v lekarni. Nie nie sprchovy. Je to taky gel, co si davas z vonku. Ono to vlastne brani pred vznikom problemov jak je svrbenie, palenie a pod 😉 Teba trapia nejake taketo problemy alebo skor rozmyslas nad prevenciou? 🙂

moncurienula
18. okt 2019

@kaki3 aha a vydrzi ti kolko cca? Vies co momentalne riesim skor prevenciu pretoze mavam mykozy opakovane uz niekolko rokov. To mi aj lekarka hned prvy krat povedala ked som mala problem, ze ked sa to objavi raz tak sa toho uz proste nezbavim a isto sa to este niekedy vrati. Takze tak minimalne dvakrat do roka sa to objavi a tak by som chcela vyskusat nieco na prevenciu

kaki3
21. okt 2019

@moncurienula Tak myslim, ze toto by ti mohlo byt fajn. Kolko to vydrzi to je velmi individualne, lebo to zalezi ako casto ho budes pouzivat, ale tak nejako rychlo ho neminies si myslim 🙂 To balenie ma 100ml 🙂

monicka144
22. okt 2019

@kaki3 Díky, to som chcela vedieť, že či nemôže byť problém aj keby som používala, že príklad každý deň. Ale tak týmto si ma tak upokojila, čo si mi napísala 😝

bogierka
23. okt 2019

podla toho co som o tom citala aj ja, tak hej, kedze posobi skor ako aj prevencia co je fajn, aspon mas pokoj od takychto problemov

kaki3
23. okt 2019

@monicka144 Nie nie, nema byt preco. Je to priamo urcene na taketo veci, cize aj zlozenie je setrne k pokozke, takze bez strachu v pohodke.
@bogierka Jo moj nazor je proste taky, ze radsej problemom predist ako ich riesit ako sa s nimi trapit, je to jednoduchsie 💃

zuzizu2
28. okt 2019

@bogierka len myslis, ze to moze pomoct napriklad aj ked by som na bazen, ze niekde na kupalisko isla? Aby som si neodniesla nejaky problem z tade na pamiatku??

dom_evi
29. okt 2019

ja som skusala uz nejake veci aby som tomu predchadzala ale aj tak zakazdym ked sa ideme niekam kupat skoncim s dalsou mykozou 😕 bola som pred mesiacom skoro po roku sa kupat vo wellness aj s muzom ale potom som hned olutovala 😔 nic mi nepomaha

kaki3
29. okt 2019

@zuzizu2 Mne si sice nepisala, ale moj nazor je, ze ano, viem jake je to neprijemne, viem, ze casto sa to stava, predsa len kopa ludi sa tam kupe a vo vode a tie bakterie drzia, tak je dobre preventivne aj na totok mysliet a vyhned sa tomu 😉

kaki3
29. okt 2019

@dom_evi Vyskusaj kuk ten gel, o ktorom som vyssie pisala, mne sa akoze ten osvedcil, ze je to zatial to najviac, co som skusala. Teraz si na tom momentalne ako? Si uz akoze v pohode? Jak dlho ti ta mykoza potom trva, po kupani myslim??

dom_evi
29. okt 2019

@kaki3 Nie teraz som uz nastastie ok ale skor som chcela tiez nejaku prevenciu vyskusat. A to mam akoze pouzit zakazdym ked sa budeme chciet ist niekde takto kupat alebo tak?

kaki3
29. okt 2019

@dom_evi Ja som si ho davala tak, ze potom. Hned som sa sla osprchovat a dala som si ho a bolo to vsetko uplne v pohodicke 🙂

bogierka
31. okt 2019

@kaki3 hej presne, to si aj myslim, ked sa tomu proste da vyhnut tak to netreba ignorovat. to si podla mna uvedomi hlavne taka zienka co uz ma nejake tie mykozy za sebou a vie ake to je neprijemne :/
@zuzizu2 ja tomu celkom verim, ved mas rozne taketo veci aj na umyvanie aby sa udrzala spravna mikroflora tam dole a toto by malo tomu napomahat takze ja osobne si myslim, ze to je dobra vec

iwka_77
31. okt 2019

@bogierka to teda, pred nejakým časom, keď ja som si mykózou neprešla, tak som nechápala, čo je na tom, prečo niektoré ženy sú z toho také nešťastné a nervózne, no keď ku mne ten problém došiel, tak som to hneď pochopila, hneď mi to začalo do seba zapadať 😔 Ešteže som z toho už vonku 😇

bogierka
31. okt 2019

@iwka_77 ved to, ze to sa proste neda moc si predstavit ake to je ale je to hrozne neprijemne. mne sa raz dokonca stalo, ze som mala mykozu a este som aj bola nachladnuta dole, to som mala pocit, ze si uz niekto robi zo mna srandu fakt. len si davaj pozor velky lebo to ma vo zvyku sa vracat uz ked sa to raz objavi vies. je to dost zakerne

iwka_77
31. okt 2019

@bogierka akože ešte aj zápal močových ciest alebo čosi také si mala? Tak to konečná, to si neviem ani predstaviť. To by som sa asi už po stene škriabala. Šak dosť čo pri mykóze svrbenie a pálenie a pri zápale ešte aj bolesti, tak to kombinácia jak víno, to ti teda poviem.
Áno ja si pozor dávam. Preventívne používam gél, o ktorom @kaki3 písala tiež, takže myslím, že sa nemám čoho báť, ale mala by som si radšej zaklopať 😝

bogierka
31. okt 2019

@iwka_77 hej zapal, ved to, ze to bolo nieco otrasne, nevedela som co sebou. samozrejme spat nehrozilo. a teraz si zober, ze som si to chcela nejako chladit aby ma to v noci nesvrbelo a mohla som spat ale zaroven som to musela mat v teple kvoli tomu zapalu, a teraz babo rad. este teraz ked si na to spomeniem ma striasa. hej mas ho aj ty? tak potom dobre, ja prevenciu uznavam. tak by sa to malo robit so vsetkym co sa da

iwka_77
31. okt 2019

@bogierka to je na nervy, to verím. To v takom prípade sa najlepšie človek cíti v sprche, len zase nemôžeme sa furt len sprchovať a tam stráviť väčšinu času.
Hej mám kúpila som si ho. Lebo šak nechcem aby ma zase niečo takéto prepadlo a teraz akurát ide zima, tak to je také obdobie, že tieto problémy sa rýchlejšie na človeka lepia.
Ty niečo ako prevenciu používaš?

bogierka
31. okt 2019

@iwka_77 no vtedy som minula asi najviac vody za cely rok :D :D vies co ja som sa tiez nakoniec rozhodla pre tento gelik co sa tu spominal a zatial akoze, musim si zaklopat to vyzera velmi slubne

lilke
31. okt 2019

@mia1111111 nepouzivas vložky always? Na prednáške gynekologicka vravela, že práve tieto vložky spôsobujú mykozu.

kaki3
3. nov 2019

@bogierka Tak ako pises. Asi najskor sa musime s tym popasovat, aby sme vedeli si vazit zdravie, ked sme OK 😕

kaki3
3. nov 2019

@lilke Nemyslim si, ze by to mohli tieto vlozky sposobit, ja som pouzivala aj tie, aj ine a vobec ziadnu suvislost medzi problemami som si nevsimla. Nevidim dovod preco by sa nejako na tom mali podielat zrovna vlozky. Skor myslim, ze ta nasa starostlivost vela urobi 😉

luka44
12. dec 2024

@mia1111111 Prosím ako ste to vyriešili? Mám to rovnako a vždy po menštruácii napriek preliečeniu sa mi to vráti

Strana
z2