Čo vám pomáha na príšerné nálady počas PMS?
Ahojte,
prosim vas, mate nieco osvedcene, co vam pomaha pri PMS? Ja sa menim na taku furiu, ze sama so sebou nedokazem existovat, nieto este chudak manzel. Uplne standardnu vetu/otazku poviem tak, ze mame obaja pokazeny cely den. Vsetky tie vtipy o tom ako nam pocas PMS vadi, ze chlap dycha.. mne vadi, ze dycham ja.
Som taka podrazdena, ze mi vadi aj hucanie chladnicky, spev vtakov vonku, dokonca, ze su na policke vylozene veci, ktore nie su na mieste. Proste kazdy minimalny podnet sa 10000000x znasobi.
Ja si vedome uvedomujem, ze takto reagovat nemozem, ze to nie je fer, ale v tom danom momente to nedokazem ovladnut. Vcera som sa na cele poobedie zatvorila do splane, nech sa s manzelom ani nestretneme, pretoze som vedela, ze budem stekat. A dnes rano sme sa uz stretli a samozrejme, ze som vyletela kvoli uteraku v kupelni. Potom mi to je luto, tak som z toho v depke a potom ma zas nieco nastartuje a takto dokola.
Ak sa so mnou vie niekto stotoznit a vyriesil to, co vam pomohlo? Nejake caje? Doplnky?
Zhorsilo sa mi to po porode (syn ma 2 roky) a mam uz takmer 38 rokov, tak mozno aj nejaka perimenopauza alebo co.
Panebože,ja mám detto takéto stavy.Aj knižku som si prečítala,aj Vitex som si naordinovala a aj športujem a čím ďalej tým mám horšie PMS.Ako ste na tom teraz?lepšie?
Ja užívam dlhodobo nonstop magnerot 3 ks denne, milgamma 1 až 2 denne, Merilin 1 denne, anxiolan 2 x denne. Vďaka tomu som normálny človek.

Pupalku aj ja môžem odporučiť, mne sa to dosť zlepšilo.