D-manóza a opakované zápaly močových ciest

sunshine_18
8. mar 2021

Ahojte, bola by som vďačná ak by ste mi vedeli poradiť 🙂... V januári to bol rok co sa trápim s opakovanými zápalmi močových ciest vlastne ich mám zapálené stále len raz je to lepšie raz horšie. Už si neviem rady vybrala som už aj cez 11 ATB, blokurimu, femmanosse, intímny gél proti zápalu močových ciest, urowaxom, rôzne vitamíny tabletky a stále... Už som bezradna, pitný režim dodržiavam 2-3litre denne, stále mam ponožky, žiadne tango nohavičky, dodržiavam hygienu, po sexe sa vždy vycikam,uro čaj 2-3 krát denne... ureaplazmu a mykoplzamu ani chlamýdie mi zistené neboli stále len ta e coli... Neviete kde by som zohnala čistú dmanozu v prášku? Nejakú veľkú krabicu.. Lebo blokurima a podobne prípravky tam. Je toho dosť málo a ide to dosť do peňazí 😐vopred ďakujem 😞

ctrl
8. mar 2021

@sunshine_18
https://www.gynimun.sk/poradna/
Skús sa ešte poradiť tu . Je to sice gynekológ ale odpíše ti .Beries nejaké probiotika ? do posvy , lebo e- coli sa zvyknú prenášať z konečníka do posvy a močových ciest. Mono ti poradí aj Gynimun intym . Ja mám s ním len tie najlepšie skúsenosti mne veľmi pomohli ale na úplne in problémy

sunshine_18
autor
8. mar 2021

@ctrl do pošvy neberiem nič, tam to mam v poriadku aj z opakovaných vyterov len stále ten močový a už som zúfalá neviem si rady dosť to obmedzuje život ☹️ale ďakujem za typ

ctrl
8. mar 2021

@sunshine_18 no ono vo vytere ak nie sú premnožené sa nevykultivuju , ale môžu sa prenášať lebo pošva a močový mechúr sú blízko a tam ti môžu spôsobovať problém aj keď v pošve nemáš problém. Preto aspoň skús ten Gynimun nac10 dni a potom udrziavaca davka raz za týždeň dlhodobo . Uvidis či príde ku zmene . Mne ich poradil tiež tento lekár bola som u neho osobne.

ctrl
8. mar 2021

@sunshine_18 si na FB?

xmajuskax
8. mar 2021

Pozor, prenášač môže byť partner (bez zjavných ťažkostí). Pred pár rokmi som s týmto skončila na urológii. Nakoniec sme aj s partnerom brali 30 dní lieky na preliečenie. Potom som mala roky pokoj. Teraz sa mi pred nedávnom vrátil zápal (popravde si za to sama môžem. Nepila som dostatočne). Teraz som si kúpila kvapky vŕbovky malokvetej. Nechcem ísť totiž teraz lekárom. Celkom sa mi aj uľavilo. Držím palce.

sunshine_18
autor
8. mar 2021

@xmajuskax ďakujem za odpoveď, takže partner musí ísť k urologovi aké mu budú robiť vyšetrenia?

xmajuskax
8. mar 2021

@sunshine_18 Urológ stanovil liečbu len mne. Nakoľko bol partner so mnou, lekár mu len vysvetlil situáciu a že keďže nie je jeho pacient, lieky mu musí predpísať jeho obvodný lekár. Nemal s tým najmenší problém. Žiadne vyšetrenia nemusel podstúpiť. Dala som mu len moju lekársku správu, keby jeho obvodný namietal. Boli to lieky Macmiror (na 30 dní). Mne zistili diagnózu výterom z močovej trubice. Nič príjemné 😕 Ale tak za to vyliečenie to stálo.

evina0
10. mar 2021

@sunshine_18 ahoj.pomohli by intimne vložky bylinne, ktoré pôsobia cez sliznicu pohlavných orgánov, čaje.. Podpora ladvin lrno tie mozu za caste zapaly mocovych ciest. poznam vela spokojnych zienok. Kludne mi napist, poradim ti viac.

rita_malina
10. júl 2022

@sunshine_18 ahoj prosim ta, ako si dopadla? Vyriesila to D-manoza, alebo nejake ine odporucanie? Moja sestra ma presne toto iste a ani lekari nevedia co s nou, len antb..

sunshine_18
autor
11. júl 2022

@rita_malina nie stále som na tom istom 😃.. Chcem sa objednať ešte do urocentra.. No dodržiavam tieto zásady vid. foto

sunshine_18
autor
11. júl 2022
sunshine_18
autor
11. júl 2022

Je to trochu lepšie, no napr. Zadržiavam chvílu moc, že nemám nablízku WC,, stačí 10min a už mám zápal späť..

76california
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
76california
11. júl 2022

mna by zaujimalo, ako zistia partnerovi, z akeho vysetrenia, ci vlastne prenasac bakterie je on?

sunshine_18
autor
11. júl 2022

@76california výter z močovej rúry a následne kultivacia

rita_malina
11. júl 2022

@sunshine_18 dakujem za info, no snad tam nejako pomozu, alebo urcia nejaku efektivnu liecbu 🙏

sunshine_18
autor
11. júl 2022

@rita_malina aj ja ďakujem a držím palce

viali_21
27. jan 2024

@xmajuskax ahoj, môžem sa opýtať aký výter to bol? Zistili ecoli?