Dá sa zmieriť s nemožnosťou mať deti?
Da sa vobec zmierit s tym, ze uz zena nebude moct mat deti? O jedno v tehotenstve prisla a uz je pristara na dalsie aj kvoli zdravotnym tazkostiam. 😪
Áno dá. Nemám deti a žijem. Je to všetko o tom, ako si to ty nastavíš v hlave. Nie je to jednoduché, ale ani nemožné.
Co ja by som uz dal za to, aby som si nasiel babu, ktora uz nemoze mat deti a nemusi sa chranit 😉🤣 Mne sa zivot posunul uplne inak ako som si predstavoval a iked mam 2 potomkov, je to akoby som ich ani nemal. Vies, ze to je este vacsia bolest ako nemat vobec?
Ja by som ako terapiu ponúkla stáž na všetkých stupňoch škôl, začínajúc puberťákmi. No potrebuješ toto doma?😆
Boh robí zázraky. Mala možnosť stále je. Život však nie je len o deťoch, že?
@blanblan Mate vlasrne deti?
@ivangeline vravi sa tak, ze robi. Mate deti?
Ano. Az vela. :D
@ivangeline a viete si bez nich predstavit zivot?
Ak už žena deti má tak je to diametrálne odlišná situácia.
To čo nemáš, nepoznáš ti nemôže až tak chýbať pretože tie deti neexistujú.
Sama deti nemám a môj život sa nemení.
Ak matka príde o deti je to niečo úplne iné.
Žiť s nejakou predstavou materstva je oveľa jednoduchšie ako si život oredstavovať bez detí ktoré už máš, niečo si s nimi zažila, máte vybudovaný vzťah.
To sa fakt nedá porovnávať.
@medda_beda no a ked zena ma a mala a prisla on ta tuzba stale, lennuz je starsia a s problemami len hlavvu nevymenis. Ty netusis o co ide ked nemas.
Áno. Nikdy som pred deťmi nepremýšľala, že ich budem mať. Dokonca som 2x potratila.
Autorka, pokiaľ deti máš, tak buď za ne vďačná. Mnohé ich nemáme aj keď sme ich veľmi chceli.
Áno jedno, ale ja zas nie som taký ten materský typ, môj komentár bol samozrejme na odľahčenie, ale naozaj keď ma tá moja pubertackou dostáva do vyvrtky som rada že nemám druhe s ktorým by som toto zažívala zvova. Je však smutné že niekto má deti a nestará sa a niekto by dal za to čokoľvek a nie je mu dopriate. Ale všetko sa deje z nejakého dôvodu.
Veď ani ty nemáš deti tak čo na tom ja netuším.
Ja tak isto žiadne nemám, neviem či môžem mať kedže ja som nepotratila, ja neviem ani otehotnieť takže v tomto zmysle to úplne chápem a tak isto musím rátať s tým, že možno mať deti nebudem.
Mam kopec kamosiek co nemozu mat deti ale aj take co sa rozhodli same. Su zmierenie, ziju si svoje zivoty, maju mužov, niektore su tety, tak si sem tam zoberu netere a synovcov na tyzden cez leto alebo na dovolenku k moru a s radostou ich vracajú rodicom, ze to staci na tyzden. Cestujú po svete, uzivaju si zivot. Deti nie su zárukou stastia a ani toho, ze sa o teba niekto na stare kolena postara ako sa to tu casto prezentuje. Maju okolo 50 rokov, staraju sa o seba, maju na seba cas a myslim, ze ziju plnohodnotne zivoty pre seba a svojich partnerov.

Myslím si, že áno.
Ťažko, ale čo iné ostáva ako zmierenie.Život ide ďalej, zmeniť sa to nedá tak treba prežiť spokojne život tak ako nám bol daný.Na svete sa dejú aj horšie veci a stále je tu možnosť adopcie ak to dovoľuje vek.