icon

Ďalšie tehotenstvo po mimomaternicovom tehotenstve

mary39
29. dec 2017

Ahojte,neviem nájsť nejakú aktuálnu tému kde by som to napísala,tak skúšam takto. 5.10.2017 mi robili laparoskopiu kvôli mimomaternicovému tehotenstvu. Vajíčko bolo vo vajcovode,na tom najhoršom mieste,ale všetko mi zachránili. Bolo to ťažké,ale keďže sme túžili po ďalšom bábatku,tento mesiac sme sa začali pokúšať a podarilo sa nám na prvý šup. Pred dvoma dňami som si robila test a bol pozitívny,dnes som si robila kontrólny a bol tiež pozitívny. Podľa tejotenskej kalkulačky som presne 3t+6d. Teraz začínam mať obavy ci je vsetko v poriadku. Nejaké problémy nemam,len na 19 den cyklu som mala raz na papieri hnede a den na to zase raz cervene. Mohlo ist o uhniezdovanie vajicka? Ja sa citim zdravotne celkom dobre,len mi je posledne tri dni,od rana do poobedia spatne,potom to same prejde. Moj gynekolog robi az 3.10. Mate niekto prosim skusenosti,ci bolo dalsie tehotenstvo v poriadku? Ja viem,ze kazde tehotenstvo je individualne,len ma aj prekvapuje,ze na tento tyzden mam ciarky na teste uplne silne. Pri prvom synovy boli take az v siestom tyzdni

denda_em
16. jún 2019

@malicka1986 ahoj
Aj ja som čakala bábätko (o ktorom som ani nevedela) prišli len kŕče a krvácanie- tak sme leteli hneď na pohotovosť - okamžite na operacku/ vybrali mi ľavý vajickovod)... to sa stalo v Marci 2019. No a k dnešnému dnu to vyzerá tak že sa nám zadarilo 🙂

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
malicka1986
Odpoveď bola odstránená
denda_em
16. jún 2019

@malicka1986 operovali má 22.03.
A dnes je sú to 2 dni meškajúcej MS

mary39
autor
16. jún 2019

@denda_em aj ja vam gratulujem a orajem nech je vsetko v uplnom poriadku 😆

sticker
malicka1986
Odpoveď bola odstránená
denda_em
16. jún 2019

@mary39 dakujem
Musím len veriť aby to dobre dopadlo 🙂

mary39
autor
16. jún 2019

@nikk1 ahoj, ako dopadli tieto tvoje dve ciarky? Dufam, ze je vsetko v poriadku 😆

denda_em
16. jún 2019

@malicka1986
V nemocnici mi lekár (pri prepúšťaní) povedal aspoň 6mesiacov nesnažit sa. Tak som išla za svojim gyn (ktorý mal dovolenku) išla som k zastupujúcej lekárke tá mi povedala že po 3 mesiacoch môžme sa pokúšať. Tak som bola za mojim gyn (už mal po dovolenke...) a povedal mi 6 mesiacov je odporúčaný čas .... keďže mi pri operácii zobrali ľavý vajickovod chcela som vedieť v akom stave je pravý - môj gyn mi ponúkol laparoskopiu - aj to ak by sa nám nedarilo otehotnieť aspoň rok .... na internete som veľa čítala a dostala som sa až k HELIOSU v KE. S malou dušičkou sme tam aj s manželom išli- vyšetrili aj jeho aj mna- krv na všetko možné, cyt, ultrazvuk - všetko spoľahlivo vysvetlil - bola som aj na HyFoSy (našťastie bola práva strana v poriadku) a povedal že mame veľkú šancu mat bábätko - aj tento mesiac - podľa nich je zbytočne čakať až 6mesiacov ... tak sme ich počúvli a verím, že sa nám to podarilo a že to bude v poriadku.

nikk1
16. jún 2019

@mary39 moje dve čiarky dopadli tak že som v 10tt ☺️ A čakáme dve bábätka 🙈

denda_em
16. jún 2019

@nikk1 blahoželám a prajem všetko dobre ❤️
Môžem sa opýtať kedy ste asi išli za lekárom? Respektíve nepocitovali ste zo začiatku nejakú bolesť alebo niečo? 🙂
Dakujem za odpoved 😉

nikk1
16. jún 2019

@denda_em tu si všetky tikame tak môžeš aj ty ;) No u mna to bolo tak, že v sobotu som si robila tento test čo som tu dala. V pondelok som mala mierne spinenie tak som išla v utorok ku doktorke, ta mi povedala, že je to zas mimomaternicove tehotenstvo. Cely utorok a stredu som prerevala, doktorka mi len povedala, že ak budem krvácať alebo budem mat veľké kŕče tak hneď mám ísť do nemocnice. Vo štvrtok mi volala sestrička že sa chce ešte raz doktorka na mna pozrieť, že mám prísť v piatok. Tak som tam teda išla a nakoniec bola úplne malilinkata bublinka v maternici. Doktorka mi len povedala, že sa nemám moc tešiť kým neuvidíme plod. Objednala má zas o týždeň v piatok a bolo vidieť len zväčšený gestacny váčok, tak mi povedala že keď nám to tak rastie tak že má objedná o dva týždne na kontrolu, že zbytočne sa bude vo mne sprtat každý týždeň. A tak som tam išla o dva týždne s malilinkou dušičkou a zažila som taký sok keď mi doktorka povedala že sú to dvojičky a ešte jednovaječné 🤣🙈 ďalšiu kontrolu som mala teraz v piatok a to už bolo nádherne sono 😍 pekne sa hýbali 🙈 aj by som Vám tu dala fotku ale nechcem provokovať keďže viem aké je to snažiť sa o bábätko 🙏

nikk1
16. jún 2019

@denda_em a ku tej bolesti stále som mala take akoby kŕče alebo ako to popísať, stále mi bývalo zle a až teraz keď som schudla tak má doktorka dala na pn. A bolesti mám stále ako sa mi rozťahuje maternica.

denda_em
16. jún 2019

@nikk1 som tu nová - tak už budem tikať 😁
Pýtam sa preto lebo pri prvom tehotenstve (bolo to mimomaternicove a ani som netušila keďže test mi vyšiel negatívny) a potom prišli bolesti ale strašne (ako keď príde MS x100000000)
Teraz som v štádiu že mi mešká 2 dni (test naposledy urobený v Piatok) ClearBlue a ukázal mi 2-3 týždne ...
Občas má zastihne bolesť ako keby sa mala spustiť MS ale trvá len 5-10sekund a potom to prejde - pobolieva má skôr na pravej strane (ale už aj na ľavej - a na ľavej nemám vajickovod)
Neviem kedy ísť k lekárovi

nikk1
16. jún 2019

@denda_em ja som ani nevedela že existuje mimomaternicove tehotenstvo 🙈 mne keď presne meškal dva týždne menzes tak som začala krvácať a mala som strašne kŕče v bruchu, nemohla som ani chodiť ani nič. Išla som dosť neskoro do nemocnice a tam mi povedali že to bolo mimomaternicove, ale že sa to samé odplavilo takze mi nemuseli nič zobrať a telo sa vyčistilo samo. Tento druhý krat keď som si našla dve čiarky tak hneď panika a stres či bude všetko v poriadku a 3 týždne som mala pravidelne bolesti v podbrušku, doktorka mi povedala že to si len bábätko hľadá polohu a maternica sa zväčšuje. Môžeš ísť aj hneď v pondelok ku doktorke ale to je na sono moc skoro, podľa vlastnej skúsenosti by si mohla počkať a ísť na konci týždňa. Alebo ísť v pondelok aspoň na krv a podľa hladiny hcg bude doktorka vedieť viac

denda_em
16. jún 2019

@nikk1 ako poznám môjho lekára v pondelok bude mat plnú čakáreň - ale zajtra zavolám / v utorok pôjdem na krv a verím že lekár má nasmeruje ako ďalej 🙂
A máš v rodine nejaké dvojičky? To sa len tak nevidi🙂 máš už aj tehu knihu? Respektíve chodíš do prace alebo si na PN - mne lekár (ale v Heliose na vyšetrení HyFoSy) povedal že ak by sa nám podarilo otehotnieť a tým že som po laparkee.... tak budem na rizikovom .... nemáš s tým skúsenosť?

nikk1
16. jún 2019

@denda_em no myslela som si že sme nemali dvojičky ale zistili sme že starka čo mala starku tak ona mala dvojičky 🙂 no ja mám doktorku takú že pondelky, utorky, stredy je moja doktorka a štvrtky a piatky robí jej dcéra a ona pracuje aj v heliose v MT. Teraz v piatok som bola na kontrole a keď som jej povedala že som schudla 3 kg tak má dala na pn. Zatiaľ sa vyvíjajú ako majú 🐠🐠 rybky malé 🙈 teraz 5.7 pojdem na veľké sono ku grochalovi (veľký odborník) tak sa uvidí či budú zdravé 🙂 pri dvojičkách je to veľké riziko

nikk1
16. jún 2019

@denda_em bude aj pre teba lepšie ísť na pn lebo ja som prvé týždne bola úplne unavená. V práci som ledva vládala a potom začalo vracanie. Je lepšie doma oddychovať aj keď viem že tehotenstvo Neni choroba ale keď má žena takéto problémy tak je úplne normálne ísť na pn

mary39
autor
16. jún 2019

@nikk1 jej velmi sa tesim s tebou a zaroven gratulujem k dvojickam 😍😍

nikk1
16. jún 2019

@mary39 ďakujem krásne ❤️

denda_em
16. jún 2019

@nikk1 môj svokor je z dvojičiek 😁🙈🙉🙊
To by bol ale gól 😂
Ja nemám fyzicky náročnú prácu ale skôr psychicky - pracujem ako personalista/mzdár - denne sa stretávam s veľa ľudmi (z rôznych soc.pomerov) a u nás na východe sú rozšírené kiahne, žltačka ...
Podľa poslednej MS by som mata byt 4T
Zle mi zatiaľ nieje akurát príde minútová nevoľnosť a prejde to (s bolesťou hlavy je to tiež len take) tej bolesti brucha sa trocha obávam ☹️
No uvidíme

nikk1
16. jún 2019

@denda_em niekde som čítala že dvojičky nikdy niesu z mužskej strany, tak sa nemusíš báť 🤣 a takisto sa nemusíš báť mimomaternicoveho ak si bola v heliose na kontrole s pravým vajcovodom, tak ak ho máš naozaj v poriadku tak si myslím že e to normálne tehotenstvo. Ta bolesť je normálna zväčšuje sa maternica 🙂 ja som minuly týždeň mala bolesti a to tie moje 🐠🐠 rybky rastu 🙈

denda_em
16. jún 2019

@nikk1 práveže my by sme sa tešili ❤️😁
A ešte mám otázku- (ak môžem) vyvarujes sa nejakým jedlám?

nikk1
16. jún 2019

@denda_em mne keď to doktorka povedala že dvojičky tak som skoro infarkt dostala 🤣 týždeň som sa z toho spamätávala 🙈 a teraz na poslednom sone som sa do nich zamilovala ❤️ Len mi býva strašne zle :( ja mám celiakiu takze si teraz musím dávať obrovský pozor čo zjem. Nemôžem si moc jedla objednávať napríklad lebo aj keď sa opýtam že či tam je múka tak povedia že nie a bum potom 3 dni doma trpim a celé dodržiavanie diéty je v keli :/ ale tiež som čítala že v tehotenstve by sa nemali jesť mliečne výrobky, no podľa mna je to taka blbost... telo potrebuje veľa vlákniny teraz takze na raňajky a na večeru mám vždy jogurt 😄 keď si dám nieco iné v momente som na wc 🤢 len je vtipne moj priateľ zabúda že nemôžem alkohol a dnes sme boli v obchode a sa má tak zlato opýtal či si dáme šampanské s jahodami 🤣🤣

denda_em
17. jún 2019

@nikk1 no tak to si musíš dávať veľký pozor na to, čo zješ ☹️
Ja som so včera večer dopriala veeeeelky hamburger s cibuľou (nakoľko ja cibuľu som nemohla áno cítiť, hneď mi z nej bolo zle) tak teraz mi tak strašne išla na chuť 😁😁 že som ju zjedla a nemali skoro žiadne následky 😁
Teraz som akurát dovolala so sestričkou - tak zajtra ráno idem na krv + aj j doktorovi /sama to navrhla - tak uvidíme, čo z toho bude 🙂

nikk1
17. jún 2019

@denda_em budem na teba myslieť a držať palce ✊

denda_em
18. jún 2019

@nikk1 ahojky
No dnes som bola u lekára - pozrel má, no nič nevidel lebo je ešte skoro 🙁
Zobrali mi krv - zajtra mám volať o výsledky a keď budú pozitívne tak mám hneď prísť za ním 🙂
Tak uvidíme že čo ....

nikk1
18. jún 2019

@denda_em a koľko ti mešká ms? 🙂 mne doktorka videla až v 7tt 🙂

denda_em
18. jún 2019

@nikk1 Sú to ešte len 3/4 dni

nikk1
18. jún 2019

@denda_em žena moja veď to je jasne tehotenstvo 🙈 to viem že už teraz ti môžem gratulovať 😘😘😘❤️🙏