Dávkovanie alchemilky pri poruchách menzesu
Chcem sa spytat na spravne davkovanie alchemilky pri poruchach menstruacie
asi je lepšia zmes bylín na gyn. problémy,
ak chceš len rady na túto bylinku - čo takto zájsť do knižnice a pozrieť si nejký dobrý atlas liečivých rastlín a pozrieť si tam dávkovanie. (napr. Kresánek mal vynikajúce spracovanie)
alebo si pozri na nete stránky o bylinkách.
Ja som mala cykly hala bala, aj 54 dnove. Sypanu som si nevedela nadavkovat ale kupovala som porciovanu do 0,5 litra, pila 14dni od prveho dna ms, jeden-dva pohare denne a cykly 30-35 dnove boli...nechapala som ze pomohlo
veru bylinky majú čarovnú moc, a najlepšie tie ktoré rastú v našom pásme, žiadne made in amerika, china a pod.
ale niektoré majú aj vedľajšie príznaky, alergény, a nemôžu sa dlhodobo užívať. preto je naozaj najlepšie si pozrieť dobrý atlas.
a napr. toľko ospevovaná Trebenová - od doby kedy písala svoje rady sa veľa zmenilo , zistili sa aj nežiadúce účinky niektorých bylín. napr. detičky sa zásadne kúpali v odvare harmančeka , pred nedávnom sa zistilo že má aj alergény, a nemôže ho používať hocikto.
tak aj alchemilka má svoje + a -. našťastie + je oveľa viac.
@malazuzu9 Ahoj, spravne by sa mali pit 1-3 salky horcueho caju denne. po par tyzdnoch si treba dat pauzu, aby si telo na to nezvyklo a alchemika aj nadalej ucinkovala. Neviem aku poruchu menstruacie mas (anovulacnu, nepravidelny cyklus, bolesti ?)ale ak chces upravit dobu cyklusu tak sa odporuca pit caj z malinika v obdobi pred ovulaciou a caj z alchemiky od ovulacie po menstruaciu.
Existuju aj ine bylinky podporujuce cyklus. Skus si k tomu precitat viac tuto -https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/prirodne-lieciva-bylinky-na-podporu-pl-mktisu/
Jj ano zabudla som ze treba dat pauzu. Ja som davala po 3 mesiachoch jedenmesiac. Predsa som ju pila len 14 dni

Ja pijem zensky caj...a pomaha to velmi.je to v sackoch,tak nemusis sa trapit s davkovanim