icon

Detské mandle

bajjka
30. nov 2017

Dievčence kedy ste dávali svojim detičkám vyberať mandle?? Oddialovali ste to či ste to hneď riešili ??

siska53
30. nov 2017

@bajjka
My sme riesili nosne.. Oddalovali sme to,ale nakoniec sme sa tomu nevyhli. U druheho to tiez zatial oddalujeme. Samozrejme vzdy po porade s lekarom,nie svojvolne.

bajjka
autor
30. nov 2017

@siska53 áno aj my sme boli na ORL a tam nás doktor odporučil na operáciu ...a boli detičky často chorlave a po zákroku sa to zlepšilo??

deti95060810
30. nov 2017

mne povedala lekárka na ORL aby som išla hneď objednať dieťa na opeáciu nosnej mandle - do nemocnice....ja som sa tak zľakla toho, že mi prišlo až zle a radšej som rýchlo utekala domov aj s deckom....Odvtedy ubehlo už takmer 20 rokov.... 😀
Pani lekárku na ORL mám za slabú odborníčku....😉

siska53
30. nov 2017

@bajjka
Praveze ani neboli, zatial ma.mandle vonku len starsi a ten naopak skoro9m. po operacii bol kazdu chvilu chory - zdravy vydrzal byt len tyzden-dva a s takymi teplotami,ake v zivote nemal. A to mal vtedy vyse 5r. Az potom sa to upravilo a je chorlavy uz asi tak,ako bol pred vyberom.
Len nasi trpia na sople,preto sme chodili a nas uz zacinal hluchnut,uz mu to zasahovalo sluch,preto operacia,inak kedze ta chorobnost nebola vyrazna,by sa to ani neriesilo a preto to zatial to oddalujeme u malej.

ivka1006
30. nov 2017

Moj malicky dosiel o nosne mandle v 11.5mes, zvacsenu ale velmi zvacsenu ju mal od 4mes... dalej sa cakat nemohlo, dychal cez 1mm, to nam povedali po operacii, na kramaroch nas vzali zrazu zo dna na den, momentalne ma 18mes. A ja dakujem bohu, ze sa tak stalo, my zrazu dobre spinkavame, dychame cistucko, sopel mava z casu na cas...

zuzi0911
30. nov 2017

V podstate som to neoddialovala,,dr mi povrdala,ze stav sa napr.zlepsi jar leto ,ale zima je kriticka takze by to bolo zbytocne,,Druhej dcere vyberali ako 2,5 r (kasel,sopel)a z histologie prislo,ze uz boli zle,ze bolo dobre ,ze isli von,,teraz to caka aj moju prvu dceru ma 8 r(sopel ,usi) v decembry ideme na zakrok,,,

bajjka
autor
30. nov 2017

No nám povedal že sa to až od 3 roka vyberá že skôr nie ona mi stále dýcha pusou a spí od malička vseliako na jednej ruke zratam prespate celé noci ;))

ivka1006
30. nov 2017

Aj nam povedali, ze zvycajne od 3 rokov, vynimka potvrdzuje pravidlo... prisli sme na kramare a hned nas brali, ... s zrazu, co sa robi v 3 rokoch, sa urobilo v roku ;) a teda nebanujem, malinky 4dni od operacie je uplne iny, stastnejsi, ze moze dychat...
... tie noci, ktore prespinka su na nezaplatenie ;)

lubina
30. nov 2017

@bajjka my sme davali vyberat nosne mandle este v skolke, dcerka mala skoro 4 a pol roka, stale chora, dva tyzdne doma a 3 dni v skolke a dookola stale to iste. Nelutujem, ze sme sa tak rozhodli, chorobnost sa podstatne znizila a ak je chora, tak to nie je nadcha, ako predtym, ale ine choroby, kiahne a pod. Uz aj krasne spi so zatvorenymi ustockami, nechrapka v noci. Som spokojna, ze sme dali vybrat....

wetsel
30. nov 2017

My sme mali problém pri staršej dcére a odďaľovali sme to a nakoniec sa to vyplatilo, zlepšilo sa jej to a nakoniec vybratie nebolo treba ale to sa týkalo nosných, s krčnými neviem či sa to môže nejako zlepšiť..

bibistec
1. dec 2017

No neviem ktore nosnu ci krcne? Treba nazor viaverych odbornikov. Mne ako dietatu vybrali nosnu mandlu a katastrofa do vtedy som bola chorlava a od operacie este viac a najhorsie na tom bolo ze vsetko sadalo na priwdusky. Cize mam ich take znicene ze.mozem byt rada ze este nemam.astmu
U dcerky stale riesime nosnu. Teraz ma 8 r. Ale samozrejme nanjesen a v zime je to majhosrsie to davame kortikoidy na zmenšenie mandle ale v lete pohoda. Nas orl povedal ze tym vyberom by sa nic nevyrieislo choroby by mohli u nej sadat na priedusky
Vekom by sa.mala.scvrknut. Cize zalezi od pacienta. Ak nepomahaju liek s a stav je fakt vazny tak trwba vybrat ale aby ste nešli do horsieho