icon

Diabetes mellitus 1. typu a tehotenstvo

teddy128
25. mar 2013

Sú tu nejaké mamičky ktoré trpia diabetom? Ako ste zvládali tehotenstvo? Mali ste nejaké komplikácie? A čo glykémia?

teddy128
autor
19. júl 2013

@pajalbc IP je interná pošta vedľa tvojho nicku (mena) je taká obálka a tam sa dajú písať správy s užívateľmi Modrého koníka 🙂 naučíš sa ja tu tiež toho ešte veľa neovládam ... napísala som ti už 😉

javladka
19. júl 2013

Ja bývam na Sliači.

pajalbc
22. júl 2013

@javladka Ahoooj, no teda, ja som síce bystričanka, ale už 5 rokov bývam v Kováčovej, tak to sme skoro susedky 🙂

vcielka215
23. aug 2013

Ahojte som tiez diabeticka uz 17 rokov a teraz planujeme babo no len mam strach. Nebali ste sa o drobca?

pajalbc
16. sep 2013

@vcielka215 Ahoj, no jasné, že sa bojím, aby bol drobec ok, ale myslím, že čím skor sa do toho pustíte, tým to bude lepšie... My sme dosť dlho čakali a trochu to aj ľutujem... Je asi lepšie to riešiť, kým nie sú rozvinuté dia-komplikácie, tým to bude aj pre miminko lepšie. Keď otehotnieš, uričte si budeš na seba dávať viac pozor, viac meraní, vačšia kontrola toho, čo zješ a pod. Tak držím palce, nech vám to vyjde 🙂

vcielka215
16. sep 2013

@pajalbc Dakujem, velmi pekne si velmi zlata.Som rada, za tvoju radu.Som velmi rada, ze spoznavam niekoho kto my poradi.

pajalbc
16. sep 2013

@vcielka215 Rada poradím, ak budem vedieť 🙂 Tiež som vďačná za každú radu... Ja už mám 35 rokov a dia som už 24... S partnerom sme si hovorili, že najprv musíme urobiť tamto, potom toto a teraz sme si tak povedali, že to dítko sme mohli aj skor urobiť 🙂 Veľmi sa tešíme, za mesiac by tu už malo byť s nami, ale teraz berieme všetko inak ako, keď sme mali 20 rokov 🙂

venija
16. sep 2013

@vcielka215 hlavne si sprav poriadnu zasobu pruzkov. Drzim palce 🙂

veriaca
9. jan 2014

ahojte skvelé maminy!
prosím vás o rady a povzbudenie...mám veľké obavy.O predošlom tehotenstve ani nechcem písať, nedopadlo dobre a nesúvisí s témou. Teraz mám 37 a pred 6rokmi zistenú poruchu glukozovej tolerancie, iba na diéte a raz ročne kontrola.Dnes v 12 t.tehotenstva mi nariadila po rannom odbere 5,15 takú diétu a 2 týždňové kontroly a neskôr možno aj inzulín...že som skoro odpadla.Strašne zle mi trávi jedlo, mám nadúvanie, nechutenstvo...intoleranciu laktózy a ledva zjem nejaké sladké polotovary a teraz čo mám jesť...uvarila som si brokolicu so zemiakom a okamžite po pol hodine som hladná, škŕka mi? baby čo jedávate aby ste neboli stále hladné...som fakt zúfalá...díky

daka122
11. jan 2014

@teddy128 tak vo februari sa chystam konečne na pumpu, nemávaš s pumpou často hypo? 🙂

dandy256
13. apr 2014

Ahojte dia mamičky.Ako sami uľavilo ked som tuná objavila túto tému.Aj ja som dia na pumpe už 15 rok.Po dlhom zvažovaní som sa aj ja rozhodla byť aspon raz maminou.No mám veľký strach otehotnieť.Poznáte to všetky tie myšlienky v hlave čo ak... Prosím Vás mohla by ste mi niektorá napísať čo by som mala vylepšiť prípadne na čo si dávať pozor ešte pred otehotnením. Mne to stále skáče ako na hojdačke z hypa do hyper.Lekár si so mnou už nevie rady.Ale pomaličky sa to zlepšuje.Ako to je počas tehotenstva počula som že vraj sú diabetičky vtedy často v nemocnici je to pravda??? Čo sa počas tehotenstva zmení v našom tzv.bežnom živote?? A ešte jedna otázočka majú problém diabetičky otehotnieť??,Prosím zodpovedaajte mi niekto tieto otázky dakujem

stellamaris
13. apr 2014

@dandy256 ahoj,ja mam sice II.typ cukrovky( berem Metformin),ale tiez sa snazim otehotniet.Cukrovku mi zistili po tehotenstve,tehotenska cukrovka ma minula,mne povedal lekar,ze budem rizikovo tehotna,cize caste kontroly,meranie cukru a pri prvom probleme nastup do nemocnice.Metformin som brala pocas celeho tehu,aj ked by sa nemal.Bohuzial v nizkej davke.........Problem otehu by u diabeticky nemal byt,aj je ostatne v poriadku.U nas rodia diabeticky iba cisarskym,zijem v DE.

misa107
16. apr 2014

@teddy128
@javladka

@anica23k
@daka122
@zuat
Babule surne zhanam pružky accu - chek active nemate nahodou 😒

anica23k
17. apr 2014

@misa107 ahoj bohužial ja použivam finetest pružky

daka122
17. apr 2014

@misa107 joj nemám take vôbec, škoda nepomohla som ☹
😒

teddy128
autor
17. apr 2014

@misa107 ahoj, ja mam Accu check ale performa ☹

teddy128
autor
17. apr 2014

@daka122 ahoj, praveze nie. Tie glykemie boli oveľa vyrovnanejsie a lepsie sa to da regulovať 😉

dandy256
21. apr 2014

stellamaris Dakujem ti za odpoved aspon troška si ma ulkľudnila
🙂

tarapaper
14. máj 2014

@daka122 ahoj aj ja mám po pôrode cukor typu 2 môžeme popísať ako si to strazis a tak dakujem

tarapaper
14. máj 2014

@stellamaris ahoj môžeme popísať do ip aj ja mám typ 2

vulka
14. máj 2014

@dandy256 Tak k tej Tvojej otázke k pobytu v nemocnici, je to havadina. Kto Ti mohol povedať, že by si mala byť dlho v nemocnici. Hádam si nemyslíš, že niekde na internom Ti bude lepšie ako doma. Veď tam ani nevedia často, čo je to pumpa. Ja som DIA už vyše 25 rokov. Pri mojich obidvoch tehotenstvách som bola cca2 týždne na nastavení pumpy Ľubochni a to bolo všetko. V tehotenstve som si viac dávala pozor a výsledky boli dobré. Je otázne, prečo máš rozlietané glykémie.Či preto, že si nedávaš pozor a nepočítaš poriadne SJ alebo je v tom niečo iné. Jasné, že takmer žiadny diabetik nepripustí, že na to viac, či menej kašle, ale povedzme si, že je to tak. Kašleme na to a máme na to tisíc výhovoriek. Ale pre mňa bolo dieťa vééééľkou motiváciou. A všetko dopadlo dobre.
Inak otehotnela som hneď. Bez problémov.

dandy256
14. máj 2014

Drahá Vulka povedala mi to jedna zdravotná sestrička.vystrasila ma tým.ja som si koli babatku uz vstúpila do svedomia šla som za lekárom povedala pravdu ze som jedla v minulosti sladké po pár vyšetreniach zistil ze koli mojej veľkej citlivosti na inzulin som bola dlhé roky rozlietana.teraz je uz všetko ok a pekne plánujeme tehotenstvo.

daka122
15. máj 2014

@teddy128 Ahoj, tak už mám aj ja pumpu 🙂
😉

smesmesmejko
15. máj 2014

ahoj, mne pri prvom sucasne s tehotenstvom zistili metabolicku poruchu, preto ma vyvarovali pred sladkym, nic sladke som nejedla, aj tak som mala trampoty s tehu cukrovkou, 2x ma dokonca hospitalizovali kvoli hodnotam z glukomeru na inzulin a 2x! sme v nemocnici zistili, ze glukomer mi ukazoval zle hodnoty... Maly sa narodil 49cm a 2670g, napriek tomu, ze ma strasili velkym babom... :-P Pri druhom tehu som si uz na cukor davala naozaj sakra pozor, nejedla som ani ovocie a na glykotestoch som sa pytala sestricky, ci je moznost aby som pri druhom diabetes nemala, tak mi vravela, ze mali uz pripady, ze ak bolo prve chlapec, tak dia bola, a potom druhe dievca, tak dia nebola... my sme nevedeli, co cakame, ale na vysledky testov som bola velmi zvedava... kvoli acetonu v moci mi testy museli este raz opakovat, ale tehu cukrovka sa pri druhom babu nepotvrdila a mame druhu kocku 🙂

teddy128
autor
16. máj 2014

@daka122 a ako si spokojná? Akú máš? Kde ta nasťahovali?

daka122
17. máj 2014

@teddy128 mám paradigm od medtronicu, nastavovali ma v Martine. Som spokojná je to lepšie a pohodlnejšie ešte držať dietu aje to ok 😀

misa107
19. jún 2014

@teddy128 a maš naviac pružkov ak ano mozem ta poprosit o poslatie

teddy128
autor
19. jún 2014

@misa107 ahoj, je mi ľúto ale sama nevychádzam s prúžkami, stále si musím dokupovat lebo glykemie mam ešte stále rozhadzane ☹

teddy128
autor
19. jún 2014

@daka122 že nasťahovali 😁klávesnica mi to prehodila. Ja mám len teraz cez leto problém "ukryť" pumpu. Ale inak je to určite lepšie ako perá

daka122
20. jún 2014

@teddy128 ten istý problém mám teraz v lete aj ja 😝