icon

Diabetes mellitus 1. typu a tehotenstvo

teddy128
25. mar 2013

Sú tu nejaké mamičky ktoré trpia diabetom? Ako ste zvládali tehotenstvo? Mali ste nejaké komplikácie? A čo glykémia?

lucinkaboz
23. jún 2014

@daka122 a ake ste mali glykovany cukor,myslim dm1 nie s tehu cukrovkou...pretože tehucukkrovka je uplne niečo ine ako DM1 pri tehotenstve

lucinkaboz
23. jún 2014

@daka122 a ake ste mali glykovany cukor,myslim dm1 nie s tehu cukrovkou...pretože tehucukkrovka je uplne niečo ine ako DM1 pri tehotenstve
@pajalbc tak nebud🙂

misa107
6. okt 2014

@nemcinany v ktorom tyzdni si rodila

zuat
22. mar 2016

Ahojte, ako dlho ste kojili? Nevycerpavalo vás to veľmi?ja ešte kojim 14mesačnú cuckosku, ale už mám fakt hrozne glykemie..chcelo by to senzor..

jenomka
29. sep 2016

Ahojte, som v 35 tt , cukor mám v norme,no pichám si niekoľko násobne viac. A veľmi priberám z toho doteraz som pribrala 33 kg. :D máte s tým niektorá problém? Glykovaný som mala naposledy 6,2, čo som nemala nikdy doteraz.. takže počas tehotenstva najlepšia kompenzácia , čo som rada aj keď niekedy vyskočia všelijaké čísla ...

eva235
6. mar 2017

Ahojte Tehulky ! 🙂
ja mam taky ojedinely problem - DM 1 mi zistili v Januari a vo Februari sa pritrafilo otehotnenie /- neplanovane,aj ked predtym sme sa dlho snazili...🙄
Ide o to , ze som este pochopitelne nemala dobre hodnoty cukru -glykovany bol cez 9.
A teraz vsade citam, ake je to nebezpecne, hrozia vyvojove poruchy dietatka..atd.
prosim, nejaku maminku, ktorej sa stalo podobne, napis ! kedze som na to sama,
akekolvek slova potesia 🙂❤

michellevendero
6. máj 2018

@tarapaper @daka122 @stellamaris
Ahojte spolubojovníčky 🤗 tiež som vraj DM 2 a na inzulinoch NovoRapid a Levemir. Zatiaľ dieťatko nemáme.

stellamaris
7. máj 2018

@michellevendero ibzulin ti dali? Nie metformin

michellevendero
7. máj 2018

@stellamaris inzulíny /ich názvy píšem vyššie/.

lusya310
7. máj 2018

@michellevendero asi si na perách však? A čo glykovany? Plánuješ bábätko? Ja mám dm1

michellevendero
7. máj 2018

@lusya310 ahoj. Som na perách. Glykovaný brali v októbri 2017 vtedy bol 6 aj niečo. Mám za sebou niekoľko biochemických tehu = pozitívny tehu test. A dve tehu v 5 tt a 6 tt skončili spontánnym potratom. Teraz 23.05. nastupujem do nemocnice a 24.05. mám operáciu. Potom kúpele.

lusya310
8. máj 2018

@michellevendero ooo tak to mi je ľúto. A aj vieš čim to bolo spôsobené? Či to malo súvis s Dia? Lebo glykovany nie je až taký hrozný. Samozrejme môže byť aj lepší ale tak v rámci možností ok nie?

michellevendero
8. máj 2018

@lusya310 posledný spontánny potrat začal 12.05.2015 od vtedy začal kolotoč vyšetrení: hematológia = Anopyrin 100 mg 0-1-0. Endokrinológia = Euthyrox 75 mg 1-0-0. Genetika = obaja OK. Reprodukčná imunológia = manželov spermiogram OK, ale mne brali krv a zistili, že ja mám problém 😥 protilátky - stredne ťažký stupeň voči jeho spermiám /zatiaľ bez liečby, akonáhle by na tehu teste boli // tak volať a prísť do NR a krv a dajú mi liečbu/.

lusya310
8. máj 2018

@michellevendero ach jaj, je to ťažké, ale verím že sa všetko podarí a dve čiarky budú časom behať niekde po záhrade 🙂.

michellevendero
8. máj 2018

@lusya310 tiež dúfam v zázrak 🙏🏻 nakoľko 22.11.2017 som bola na vyšetrenie HyFoSy a pravdepodobne mám zlepené vajcovody = po poslednom spontánnom potrate 🙈

lusya310
8. máj 2018

@michellevendero fúha, mňa teda zaujímal stav hlavne ohľadom diabetesu, ale teda pozeram že u Vás bude toho viac než len Dia.

michellevendero
8. máj 2018

@lusya310 najskôr sa myslelo, že spontánne potraty sú skrz dia nooo začal kolotoč vyšetrení a toť sa objavujú zádrhele 😥

lusya310
8. máj 2018

@michellevendero takže Dia nie je príčinou týchto problémov? Ja mám strach celkom z toho.

michellevendero
8. máj 2018

@lusya310 u mňa je problém potratov ako píšem vyššie: hematologia - hustá krv + endokrinológia - štítna žľaza + reprodukčná imunológia - tvorím protilátky voči manželovým spermiám 😥 a po poslednom potrate 12.05.2015 sa mi zlepili vajcovody a na to som prišla vďaka vyšetreniu HyFoSy.

michellevendero
8. máj 2018

@lusya310 keby nás na vyšetrenia poslali hneď napr. po druhom spontánnom potrate, tak sme mohli ušetriť kooopec času a sĺz. Dia musí byť top sledovaná = po jedle nesmie ísť glyčka nad 8, tak mi povedali v Ľubochni v máji 2017

lusya310
8. máj 2018

@michellevendero no ja mám dokonca info že po jedle 6,2

michellevendero
8. máj 2018

@lusya310 u DM 2 na inzulíne mi povedala: po jedle dve hodiny do 10 a počas tehu po jedine max 8

zuzuleta99
23. jan 2019

@nemcinany dobry den. Mozem sa opytat, ci ste rodili sekcoiu len kvoli dia, alebo ste mala komplikacie?

demonka5
23. jan 2019

Ja som mala/mam tehotensku cukrovku,bola som na inzuline,glykemie pocas tehu stabilne aj ked nie idealne,mala slm vysoke davky inzulinu aj vdaka diete a prianemu rezimu som to zvladla mala je v poroadku

valika1234567
21. jún 2021

Ahoj som diabetikicka a som tehotná ako ste boli nato vi s glikemiou a kde ste si pichali inzulín ďakujem vopred

valika1234567
21. jún 2021

Prosím vám je tu miska diabetická tehotná prosím o radu

vulka
21. jún 2021

@valika1234567 No gl sú vždy dôležité a je to boj počas celého tehu. Treba merať, merať, merať a počítať SJ. A aj tak to nemusí byť celkom OK. Gl treba držať v normálnom rozmedzí.

valika1234567
21. jún 2021

@vulka ďakujem ale ja ešte stále nerozumiem tomu som čerstvý diabetik a takoj som otehotnela neviem teraz čo a ako nerozumiem tomu vôbec