Diabetes mellitus 1. typu a tehotenstvo
Sú tu nejaké mamičky ktoré trpia diabetom? Ako ste zvládali tehotenstvo? Mali ste nejaké komplikácie? A čo glykémia?
Ahojte, ako dlho ste kojili? Nevycerpavalo vás to veľmi?ja ešte kojim 14mesačnú cuckosku, ale už mám fakt hrozne glykemie..chcelo by to senzor..
Ahojte, som v 35 tt , cukor mám v norme,no pichám si niekoľko násobne viac. A veľmi priberám z toho doteraz som pribrala 33 kg. :D máte s tým niektorá problém? Glykovaný som mala naposledy 6,2, čo som nemala nikdy doteraz.. takže počas tehotenstva najlepšia kompenzácia , čo som rada aj keď niekedy vyskočia všelijaké čísla ...
Ahojte Tehulky ! 🙂
ja mam taky ojedinely problem - DM 1 mi zistili v Januari a vo Februari sa pritrafilo otehotnenie /- neplanovane,aj ked predtym sme sa dlho snazili...🙄
Ide o to , ze som este pochopitelne nemala dobre hodnoty cukru -glykovany bol cez 9.
A teraz vsade citam, ake je to nebezpecne, hrozia vyvojove poruchy dietatka..atd.
prosim, nejaku maminku, ktorej sa stalo podobne, napis ! kedze som na to sama,
akekolvek slova potesia 🙂❤
@tarapaper @daka122 @stellamaris
Ahojte spolubojovníčky 🤗 tiež som vraj DM 2 a na inzulinoch NovoRapid a Levemir. Zatiaľ dieťatko nemáme.
@michellevendero ibzulin ti dali? Nie metformin
@stellamaris inzulíny /ich názvy píšem vyššie/.
@michellevendero asi si na perách však? A čo glykovany? Plánuješ bábätko? Ja mám dm1
@lusya310 ahoj. Som na perách. Glykovaný brali v októbri 2017 vtedy bol 6 aj niečo. Mám za sebou niekoľko biochemických tehu = pozitívny tehu test. A dve tehu v 5 tt a 6 tt skončili spontánnym potratom. Teraz 23.05. nastupujem do nemocnice a 24.05. mám operáciu. Potom kúpele.
@michellevendero ooo tak to mi je ľúto. A aj vieš čim to bolo spôsobené? Či to malo súvis s Dia? Lebo glykovany nie je až taký hrozný. Samozrejme môže byť aj lepší ale tak v rámci možností ok nie?
@lusya310 posledný spontánny potrat začal 12.05.2015 od vtedy začal kolotoč vyšetrení: hematológia = Anopyrin 100 mg 0-1-0. Endokrinológia = Euthyrox 75 mg 1-0-0. Genetika = obaja OK. Reprodukčná imunológia = manželov spermiogram OK, ale mne brali krv a zistili, že ja mám problém 😥 protilátky - stredne ťažký stupeň voči jeho spermiám /zatiaľ bez liečby, akonáhle by na tehu teste boli // tak volať a prísť do NR a krv a dajú mi liečbu/.
@michellevendero ach jaj, je to ťažké, ale verím že sa všetko podarí a dve čiarky budú časom behať niekde po záhrade 🙂.
@lusya310 tiež dúfam v zázrak 🙏🏻 nakoľko 22.11.2017 som bola na vyšetrenie HyFoSy a pravdepodobne mám zlepené vajcovody = po poslednom spontánnom potrate 🙈
@michellevendero fúha, mňa teda zaujímal stav hlavne ohľadom diabetesu, ale teda pozeram že u Vás bude toho viac než len Dia.
@lusya310 najskôr sa myslelo, že spontánne potraty sú skrz dia nooo začal kolotoč vyšetrení a toť sa objavujú zádrhele 😥
@michellevendero takže Dia nie je príčinou týchto problémov? Ja mám strach celkom z toho.
@lusya310 u mňa je problém potratov ako píšem vyššie: hematologia - hustá krv + endokrinológia - štítna žľaza + reprodukčná imunológia - tvorím protilátky voči manželovým spermiám 😥 a po poslednom potrate 12.05.2015 sa mi zlepili vajcovody a na to som prišla vďaka vyšetreniu HyFoSy.
@lusya310 keby nás na vyšetrenia poslali hneď napr. po druhom spontánnom potrate, tak sme mohli ušetriť kooopec času a sĺz. Dia musí byť top sledovaná = po jedle nesmie ísť glyčka nad 8, tak mi povedali v Ľubochni v máji 2017
@michellevendero no ja mám dokonca info že po jedle 6,2
@lusya310 u DM 2 na inzulíne mi povedala: po jedle dve hodiny do 10 a počas tehu po jedine max 8
@nemcinany dobry den. Mozem sa opytat, ci ste rodili sekcoiu len kvoli dia, alebo ste mala komplikacie?
Ja som mala/mam tehotensku cukrovku,bola som na inzuline,glykemie pocas tehu stabilne aj ked nie idealne,mala slm vysoke davky inzulinu aj vdaka diete a prianemu rezimu som to zvladla mala je v poroadku
Ahoj som diabetikicka a som tehotná ako ste boli nato vi s glikemiou a kde ste si pichali inzulín ďakujem vopred
Prosím vám je tu miska diabetická tehotná prosím o radu
@valika1234567 No gl sú vždy dôležité a je to boj počas celého tehu. Treba merať, merať, merať a počítať SJ. A aj tak to nemusí byť celkom OK. Gl treba držať v normálnom rozmedzí.
@vulka ďakujem ale ja ešte stále nerozumiem tomu som čerstvý diabetik a takoj som otehotnela neviem teraz čo a ako nerozumiem tomu vôbec

@daka122 a ake ste mali glykovany cukor,myslim dm1 nie s tehu cukrovkou...pretože tehucukkrovka je uplne niečo ine ako DM1 pri tehotenstve