Dlhá menštruácia v premenopauze
Dievčatá mali ste v premenopauze dlhú menštruáciu so špinením aj 15 dní?
@ivetz A upravilo sa to časom, alebo si musela brať nejaké lieky?Mala si ju silnú, alebo iba takú slabšiu so špinením?
@laskonka80 Slabú. Po druhej ms špinenie prestalo. Ale u mňa to zrejme spôsobila cysta - zistila mi ju dr. na preventívke koncom februára. Dr. povedala, že by sa mohla po ms zmiznúť. Mala som prísť na kontrolu. Koncom marca som dostala ms a potom do konca apríla, keď som dostala ďalšiu som špinila. Bola som na kontrole, po cyste ani stopy. Dr. som to už nehovorila. Myslím, že mi praskla cysta a tým špinením sa vylučovali zvyšky. Pre mňa bolo podstatné, že na kontrole bolo všetko OK.
@ivetz cize si mala 2×mesiac menstruaciu so spinenim?
@laskonka80 ani nemusí ísť o dlhú menštruáciu , ale ukončenie menštruácie a následne špinenie počas ovulácie. Potom nasleduje " nešpiniace obdobie. V perimenopauze žena je citlivejšia na vzostup estrogénov .
@laskonka80 Po skončení ms som neprestala špiniť, pokým som nedostala druhú. Po skončení tejto ms skončilo aj špinenie.
@maminuska A ovulačné obdobie môže trvať aj týždeň?Táto Ms sa mi začala po 45 dňoch, mávam veľmi dlhé pauzy, ale potom aj dlhé ms so špinením pred aj po
@laskonka80 pozri ja to mám tak že cyklus mám 28 dňový , 5 dní mi trvá menzes , potom asi jeden deň špiním , niekedy dva a na desiaty deň začínam špiniť znova , prebehne ovulácia ktorá je silnejšia ako za mlada a na 15 deň akokeby uťalo a ďalších 14 dní je normálnych . Počas ovulácie špiním tak tri dni .

@laskonka80 Od jednej ms do druhej.