icon

Dlhá menštruácia v premenopauze

laskonka80
27. máj 2019

Dievčatá mali ste v premenopauze dlhú menštruáciu so špinením aj 15 dní?

ivetz
27. máj 2019

@laskonka80 Od jednej ms do druhej.

laskonka80
autor
27. máj 2019

@ivetz A upravilo sa to časom, alebo si musela brať nejaké lieky?Mala si ju silnú, alebo iba takú slabšiu so špinením?

ivetz
27. máj 2019

@laskonka80 Slabú. Po druhej ms špinenie prestalo. Ale u mňa to zrejme spôsobila cysta - zistila mi ju dr. na preventívke koncom februára. Dr. povedala, že by sa mohla po ms zmiznúť. Mala som prísť na kontrolu. Koncom marca som dostala ms a potom do konca apríla, keď som dostala ďalšiu som špinila. Bola som na kontrole, po cyste ani stopy. Dr. som to už nehovorila. Myslím, že mi praskla cysta a tým špinením sa vylučovali zvyšky. Pre mňa bolo podstatné, že na kontrole bolo všetko OK.

aglkv
Autor odpoveď zmazal
ivetz
27. máj 2019

@aglkv ...nepochopila som

laskonka80
autor
27. máj 2019

@ivetz cize si mala 2×mesiac menstruaciu so spinenim?

maminuska
27. máj 2019

@laskonka80 ani nemusí ísť o dlhú menštruáciu , ale ukončenie menštruácie a následne špinenie počas ovulácie. Potom nasleduje " nešpiniace obdobie. V perimenopauze žena je citlivejšia na vzostup estrogénov .

ivetz
27. máj 2019

@laskonka80 Po skončení ms som neprestala špiniť, pokým som nedostala druhú. Po skončení tejto ms skončilo aj špinenie.

laskonka80
autor
27. máj 2019

@maminuska A ovulačné obdobie môže trvať aj týždeň?Táto Ms sa mi začala po 45 dňoch, mávam veľmi dlhé pauzy, ale potom aj dlhé ms so špinením pred aj po

maminuska
27. máj 2019

@laskonka80 pozri ja to mám tak že cyklus mám 28 dňový , 5 dní mi trvá menzes , potom asi jeden deň špiním , niekedy dva a na desiaty deň začínam špiniť znova , prebehne ovulácia ktorá je silnejšia ako za mlada a na 15 deň akokeby uťalo a ďalších 14 dní je normálnych . Počas ovulácie špiním tak tri dni .

cukroska
Autor odpoveď zmazal