Dlhé špinenie po 40tke

4. apr 2022

Babenky mala z Vás niektorá dlhé špinenie? (menštruáciu mávam bežne 7 dní) A teraz špinenie ešte 5-6 dní po menštruácii, nie je silné, taký jemný ružový výtok 1x denne na intimke, bola som pred 3 mesiacmi na preventívke u gynekológa a bolo všetko oka a vtedy som to mala prvýkrát, mala som aj virózu tak som to pripisovala tomu aj Dr. povedal, že to môže byť z toho, ale už 3 mesiac to mám za sebou, neviem či sa po 40tke mení menštruácia. Samozrejme to budem riešiť so svojim gynekológom, len som chcela vedieť, či nemáte s tým skúsenosti.

rachel36a
4. apr 2022

Prechod...ja som tak mavala, potom sa ms zmenila uz len na to spinenie, az to prestalo uplne

majamat
4. apr 2022

je to hormonalan zmena suvisiaca s vekom, ked sa to takto opakuje a nemas ine tazkosti, ci iny nalez.
ja mavam spinenie pred ms, tak 23dni, vynimocken aj 5dni, dokocna aj trosku cerstvej krvi. niekedy to netrva cele tie dni, iba sa to ukaze a ja uz viem, ez za take 3dni dostanem ms. cyklus mam vcelku pravidelny,a le aj tak uz hormony funguju inak.

autor
4. apr 2022

@rachel36a Jeminkove, akože moja mamina mala v 40tke prechod, tak neviem, či to teda bude dedičné🙈 a to kedy ti teda prestala menštruácia?

melanta
4. apr 2022

Ja som bola na preventívke, všetko v pohode, ešte som si doplácala za nadštandardnú cytológiu. Všetko v poriadku. Za 4 mesiace som začala mať bolesti, zistili mi myóm a následne rakovinu krčka maternice, maternica išla von. Chcem tým iba povedať to, že to, že pred 3 mesiacmi bolo všetko okej neznamená, že bude aj teraz. Išla by som znova. Nevidím dôvod spoliehať sa na to, že je to hormonálna zmena súvisiaca s vekom. Môže aj nemusí byť.

rachel36a
4. apr 2022

Prechod mi zacal v 36 rokoch, trochu sa im to podarilo liekmi predlzit kedze som este chcela dieta. V 43 rokoch som mala mrchu posledny krat

autor
4. apr 2022

@melanta 😨 jasne, že sa nejdem spoliehať na hormóny. doteraz som mala menštruáciu ako hodinky, takže preto chcem ísť znova, ale teda dúfam, že to bude v poho.

autor
4. apr 2022

@rachel36a fuha, tak teda dosť skoro.

rachel36a
4. apr 2022

U nas je to dedicne...aj mama mala skoro prechod...aj babka...

autor
4. apr 2022

Ďakujem za všetky odpovede

stastna17
4. apr 2022

veru prechod je vacsinou dedicny a takto zacina ako popisujes , hormonalne zmeny , hlavne to spinenie

autor
4. apr 2022

@stastna17 Ako sa zisťuje, či je žena v prechode? Zoberú krv na hormonálny profil?

stastna17
4. apr 2022

ano aj hormonalny profil ale aj sonom vedia zistit ze ta sliznica maternice je inak. kolegyna bola jej povedali pocas sona ze uz sa pripravujte na menopauzu. ale jej aj vynechavali uz cykly.

autor
4. apr 2022

@stastna17 Diky 🙂

alenamihal
4. apr 2022

Tak mne 40tka odbila a boom zmenila sa mi menstruacia na 3 dni a to velmi slaba...sice prvy den je taky silnejsi ale ostatne iba spinenie a doktorka mi povedala,ze je to ok...a ked som jej povedala,ze prechod ,tak kukla na mna s usmevou a povedala,ze ked bude prechod,tak to budem mat ine stavy a budem vtedy len vediet,co je prechod hahaha

cukroska
19. apr 2022

V období premenopauzi je to normálne. U niekoho skôr u iného neskôr. Okolo 40tky už cyklus zvykne haprovat. U niekoho silné, masívne krvácanie u iného dlhé slabšie, mimo cyklu. Ale môže ti spôsobovať aj skrytý myom. Určite treba vyšetrenie. Držím palce.

autor
19. apr 2022

Bola som na kontrole, že mám len počkať ešte či sa to za 2 mesiace nenapraví a ak nie tak len hormonálna antikoncepcia a to nechcem 😕

lija22
2. feb 2024

ahoj. pohla si sa s tymto nejak prosim? zaujimalo by ma to

mucinka1
9. feb 2024

Ahoj, ako to nakoniec doapdlo? Mam rovnaky problém... 😞