Doktor ma odmieta vyšetriť
Ahojte baby potrebujem radu. Chodim ku gynekologicke a na odporucanie lekara som si mala dat skontrolovat hormony. Ked som bola u doktorky poziadala som ju o to ale odmietla ma vysetrit a odovodnila to tym, ze kebyze som mala problem s hormonmi tak mam rozhadzanu menstruaciu. Neviem co mam robit lebo co mam priznaky a hladala som na nete vyskakovalo mi tam rakovina a atd. Dokonca aj moj obvodny mi odmietol urobit krvny obraz vraj vsak mam menzes v poriadku ale co to ma s tym spolocne? Ake mam moznosti? Mozem poziadatt ineho gynekologa o vysetrenie? A kolko to stoji? Dakujem
A ešte som zabudla napísať, že mi je stále teplo! potim sa neskutočne sa potim. Po vonku chodím v tričku a tenkej bunde no najradšej by som chodila vyzlečená
@lillystranska je uplne bezpredmentne sa tu vykecavat, nikto ti neda relevantnu radu. Potrebujes totiz odbery- zakladná serologia, biochemia, HP atd. Zmen lekara, to je jedine, co sa da poradit. Teplo a potenie moze byt sposobene milionmi dovodov od cukrovky, cez stitku, hormony...
@lillystranska to aj ja. Stále mi je teplo. Dlhý rukav ani nepoznám. Ale teplo, to za sa rýchlo zadycham a aj ustavičnu únavu pripisujem práve nárastu hmotnosti.
@lillystranska opýtaj sa v skupine Trenčín na dobrého všeobecného lekára a už aj obvolávaj!
Ja sa čudujem, že to takto necháte.
Ja mám tiež hit. Vyše 10rokov som mala problémy a presne gyndas mi odmietol urobiť vyšetrenie hormónov, tak som od neho odišla. Ja som mala od obvodnej lístočky úplne všade, prešla som snáď milión doktorov a trvalo mi to cca 2 roky kým mi diagnostikovali hit. Začala som s diétou a všetko je ok. Aj ja som pribrala a isto je to z hit. Telu sa aj napriek tomu, že jeme nedostáva dostatok živín, keďže sú problémy so vstrebavanim a trávením a tým pádom si telo často mysli, že hladuje a všetko čo sa dá ukladá do zásob. Ja mám napr.stitnu ok, ale na100% prvé, čo by ti mali vyšetriť. Ak bude ok, začala by som sa zaujímať o HITku na tvojom mieste.
Normálne zmeň doktora, pokiaľ ti to odporučil nejaký iný lekár tak oni nemajú nárok na to ti povedať, že ťa nevyšetria.
@lillystranska
Mavas aj zvýšenú teplotu??pocit smädu??a tú pankreatitidu máš ako dlho potvrdenú??u teba môže ísť aj o cukrovku...pokiaľ máš chron.zápal pankreasu
V každom prípade treba urgovať na lekárov,ak nie obvodný,ak nie gynekológ normálne by som išla na pohotovosť,nech ťa hospitalizuju a porobia dôkladné podrobné vyšetrenia,nie som lekár,ale 10 kg pribrať za týždeň a malo jesť,tak určite je tam niečo bud s hormónmi alebo traviacim ustrojenstvom
@lillystranska akoze videla by som to na problemy so stitnou zlazou ako vysite, ale kvoli tym gastroproblemom by som si nasla sukromnu gastrokliniku aj mimo mesta. Su take, kde si zaplatis rocny poplatok typu 50 eur a urobia ti testy do aleluja. Dala by som sa tam vysetrit a ked ti odtial lekar napise do spravy, ze odporuca vysetrenue hladiny hormonov od endokrynolog, ten ta nemoze odmietnut. Gynekolog podla mna s tym nic nema, hlavne ked sa potis. Gyn problem by to bol, keby si bola v predcasnom prechode alebo mala nepravidelnu menstruaciu.
@vejapa76 no crohn moze byt pozdlz celej traviacej trubice, alebo mat aj iba jedno lozisko. Mne vysli negativne vsetky intolerancie, ale skratka citim tie problemy, ked zjem laktozu cukor alebo produkty z bielej muky. Crohn sa tazko diagnostikuje. Resp. robili ti krvne testy a pozerali ti pankreas? Pokial viem, tam sa nedostane pri gastroskopii, to sa vysetruje najzretelnejsie MRI s kontrastnou latkou
Ale v správe mám napísané " bez mikroskopickych známok IBD
@lillystranska Dobry den.Nechcem tu mudrovat,ale manžel ma tiez chorú pecen,uz 4roky užíva lieky,nielen na nu.Ma držať diétu,zial nedba na to,ostropestrec a Lagosa je vlastne to iste,vytazok byliny,ktorý regeneruje pecen,berie sa ako doplnok liečby.Zalezi,ako mas poškodenú pecen,môj muz ma aj ďalšie lieky na,pecen,užívajú sa dlhodobo,nutne su aj kontroly min.v pol ročných intervaloch,na ktoré chodi.Kto ti tu Lagosu predpisuje?Muž chodi k internistovi,ko spociva v podrobnych odberoch krvi,ekg,meranie kt,na základe toho lekár predpise liečbu.Tam mu zistili aj diabetes t2 a odolali k diabetologicke,zvýšený krvný tlak a ďalšie problémy.Vela je,oznacili ho za obezneho,ma držať diétu,hýbať sa....Obvodny lekár nerobil žiadne problémy s odoslanim manžela do odbornej ambulancie.Moja dr mi tiez v tomto nerobí problem.Poviem,je mi to a to a napise mi vymenne listky,alebo aj objedna k odbornikovi.Objednavala ma aj do Ľubochne,bolo to akútne a ked obj.obvodny osobne,skrati sa čakacia doba na vyšetrenie.
Ku gastro chodim k sukromnemu lekarovi robi mi pecenove testy nasli mi aj zvysene zelezo. A gasto mi povie Vam.sa to vobec neupravilo hmm tak nic berte to.dalej. toto je pristup lekara ten liek beriem uz 2 rok.a.nic. nechapem oni stale tam splietaju menzes vraj keby som mala ozaj problem mam nepravidelny menzes ale vela ludi mi povedalo ze to neni pravda
@lillystranska nie je to pravda s tým MS, môžeš ho mať pravidelný a zároveň mať zlé hodnoty hormonov.
@lillystranska no ked je to tvoja incativa ,opakujem ,mas moznost si to dat vys.ako samopltca v laborku ,kde su odberove miesta si najdi na nete .
@xxxkatka chcem zmenit lekara uz som pisala babam z trencina odporucili mi gynekologa aj endo ale gastro a vseobecneho mi poradit nevedia
@xxxkatka dakujem moc
@lillystranska príde mi čudné, že aj obvodný aj gynekológ tá odmietol vyšetriť. Treba sa im trosku povyhražať a ohradiť sa svojimi právami a hneď tá vyšetrí. Ak nie tak odíď doktorov je predsa ako hadov. Ak už teraz na začiatku majú problém tá vyšetriť ako im budeš dôverovať ak ti niečo zistia ??
@aristka ked kazdy z nich melie furt to iste dokola podla nich je to ok. Problem je ze v trencine gastro neberu obvolala som uz vsetkych. Vseobecneho chcem pozriet este a gyndu som uz tiez obvolala ale vraj neberu. Tak musim hladat mimo tn je toto chore ze k doktorovi musim chodit mimo svoje bydlisko

Na priberaní na váhe sa môžu podieľať tieto nechorobné stavy:
-nevyvážená strava, nedostatok vitamínov a minerálov
-nevhodná diéta, telo si kompenzuje nedostatok živín ukladaním zásob
-niektoré lieky, ako sú napríklad antidepresíva, steroidy, antihistaminiká
-hormonálna antikoncepcia
-menopauza
nedostatok spánku
Niektoré ostatné chorobné príčiny priberania:
-Cushingov syndróm
-zlyhanie obličiek, pozor na rýchle priberanie na váhe a opuchy tela
-ochorenia srdca
-zlyhanie pečene