Duphaston a hnedý výtok

anjelik180
6. aug 2018

Ahojte.
Už druhý mesiac užívam Duphaston, od 15. dňa cyklu 10 dní... Mám vraj polycystické vaječníky a nepravidelnú menštruáciu... Mám 18 a som panna, tehotná nie som.... Prvý mesiac mi menštruácia prišla na 29. deň... Tak som myslela, že mi pomohol... No tento mesiac som na 29. deň dostala taký hnedý výtok, ktorý trvá už 6 dní... Je ho ale málo... Menštruácia mi mešká už siedmy deň.. Prosím má niekto podobnú skúsenosť? Dostanem ešte menštruáciu či nie? Okrem Duphastonu užívam ešte výživový doplnok Inofolic.. Moja gynekologička má dovolenku...Prosím poraďte mi niekto..

osky
6. aug 2018

@anjelik180 moze byt ze teraz mas takyto menzes.
Pri problemoch s cyklom je to normalne...

taziona
6. aug 2018

Toto iste spravil Duphaston aj mne. Ja som ho brala na upravu cyklu. Mala som hnedy vytok, ktory trval asi 7 dni, a potom som dostala normalnu menstruaciu. Cize mi v podstate neupravil/neskratil cyklus, len este narobil sarapatu a menstruaciu som dostala rovnako ako som mavala dovtedy, a to na 35. den.

anjelik180
autor
6. aug 2018

Ďakujem tak snáď už príde... Lebo celý týždeň ma veľmi bolia prsia

luckamjar
6. aug 2018

@anjelik180 keď som ho začala užívať, prvé 3 mesiace som mala menzes ako hodinky - 3 dni od vysadenia...potom to začalo ako u teba, niekedy týždeň a niekedy aj 2 týždne hnedé spinenie kým konečne prišiel menzes a teda brutálne bolestivý! Praskali mi cysty, ktoré sa mi tvorili (ja myslím že z neho, ale nepotvrdili mi to). Tiež mám PCO...nepríde ti menzes aj sám? Aj keby raz za 2-3 mesiace? Lebo ak hej neriešila by som to kým nechceš otehotniet...mám s tým veľa zlých skúsenosti...

anjelik180
autor
7. aug 2018

@luckamjar v 14tich som dostala prvýkrát a asi do 16,5 som mala pravidelnú menštruáciu. Odvtedy mi začala meškať aj 23 dní a v strede cyklu som mala hnedý výtok... Tak Duphaston na tento výtok pomohol, ale menštruácia mešká už 8 dní a mám úplne slabé špinenie. Veľmi mám nafúknuté brucho a naliate a citlivé prsia. Už som zúfalá a neviem ako to privolať.... Okrem toho mi strašne padajú vlasy (odvtedy čo mám nepravidelnú menštruáciu), už sa bojím si ich aj umývať ako padajú, a robia sa mi také hnusné vyrážky - komedóny...Povedala som to aj mojej gynekologičke... A Duphaston mi po 3 baleniach nepomohol... :(

anjelik180
autor
7. aug 2018

Čítala som rôzne diskusie a vraj za to vypadávanie vlasov môze PCO... Ja nemám žiadny iný zdravotný problém.... Vyskúšala som drahé šampóny z lekárne, toniká do vlasov, tabletky a nič mi nepomáha... Mala som krásne husté vlasy... Teraz mi tam ostalo pár jemných vláskov a aj tie lezu dole ako šialené... Hladinu testosterónu mám vraj v norme..

luckamjar
8. aug 2018

@anjelik180 no to je život s PCO🙁 vlasy, vyrážky...niekto má aj ochlpenie. Nafukovanie a bolestivé prsia máš z Duphastonu. Naozaj ak neplánujes v blízkej dobe deti, neber ho...tak budeš mat menzes nepravidelne (pokial ti teda príde aspoň raz za 2-3 mesiace, bolo by super 🙂). Skús piť alchemilkovy čaj, mne dosť pomohol.

zuzana_2000
19. aug 2018

@luckamjar tebe alchemilkovy caj pomohol na otehorniemie ? A ako si ho často brala?

luckamjar
19. aug 2018

@zuzana_2000 nie nie, na otehotnenie nie, ale pomáhal mi udržiavať pravidelne cyklus (aj keď teda 50dnovy...). Inak mi niekedy neprišiel ani po 70tich dňoch. Otehotnela som až po kombinacii clostilbegyt+pregnyl.

zuzana_2000
19. aug 2018

@luckamjar s to sú voľno predajne lieky ?

luckamjar
19. aug 2018

@zuzana_2000 nie, treba k doktorovi