Endometrióza 2
Tak dievcata pokracujeme v dvojke.Vitam vsetky nove zienky ktorym zistili endometriozu a chcem ich zaroven povzbudit,aby sa nepoddali smutku a strachu ci niekedy budu mat babetko a co ich caka s touto chorobou.Vela zien ktore boli v endo 1 su uz tehotne,alebo maju uz deticky ci uz prirodzenou cestou alebo im dopomohli lekari.Hlavne sa nevzdavat.Sme tu jedna pre druhu,aby sme si poradili a podrzali sa v tazkych chvilach.Nebojte sa pytat na to co vas zaujima alebo este neviete o tejto chorobe a boji s nou 😉
@evina57 2 vaječníky o seba?
@marshmallow ževraj.. ale bola som na sone brušnej dutiny hneď dva dni po bežnej gyn.kontrole u inej doktorky a ona mi to vyvrátila. Takže neviem. Ale on mi to napísal aj do papierov.
@evina57 lebo sú od seba dosť ďaleko za to sa čudujem
@marshmallow ale nereálne to nie je hlavne pri 4.stupni endometriózy 😓 pozri si, volá sa to kissing ovaries
@evina57 och to fakt? Idem kuk
Ahojte, chcela by som sa spýtať na vaše skúsenosti... Bola mi zistená endometrióza a lekárka mi predpísala Endovelle.. predtým som brala drovelis, keďže ja už mám 40r. nechcem už dieťa a hovorila som to aj lekárke. Povedala mi, že pri Endovelle neotehotniem aj keď je tam napísané že to nie je antikoncepcia a mám sa chrániť.. mám to brať rok a moja otázka je, či niekto pri týchto liekoch otehotnel 😁 antikoncepcia nám vyhovovala 🙈 a ďalšia otázka - koľko ste pribrali? Bolo to zvýšenou chuťou do jedla, alebo ste jedli rovnako a váha išla hore? Ja som teraz totiž úspešne dala dolu 25kg a teda toto ma desi najviac 🙈 vďaka za odpovede
@anicka245 ja som brala rok a pol antikoncepciu Evru...postupne sa mi začala úplne vytracat menštruácia a strašnú suchost zo spodu až do zápalu mi to prešlo...tak som ju vysadila ze skúsime endovele ale zdôraznoval gynekológ ze to nechráni...takže ja by som neriskovala....zatiaľ som ju nezačala užívať...mám ju doma ale chcem sa vyčistiť trošku od hormónov
@marshmallow je to teda veľmi zaujímavé, že mne povedala že určite pri nej neotehotniem a nemusím sa chrániť 🙈
@marshmallow áno to som čítala..mne povedala, že nemôžu napísať že je to vlastne antikoncepcia, aby sa to nepredávalo ako antikoncepcia (lebo je to bez doplatku), ale že neotehotniem nemám sa báť 🙈
@anicka245 no neviem určite by som si dávala pozor....ťažko povedať
Ahojte, riesili ste tu niektora termoablaciu endometria? Dakujem
@oknosmas co to je?
@marshmallow no, je to zakrok, ktory mi ponukol moj gynekolog...kedze mam po 40 a deti uz neplanujem...mavam silnu menstruaciu...je to zakrok v narkoze, kedy odstrania sliznicu a zamadzia jej obnovovaniu. Nemala by som mat po tom menstruaciu, alebo len slabsiu.
Ahojte pridávam sa k vám nakoľko som 3 deň po laparoskopii. Pred rokom mi Dr. zistil endometriozu na ľavom vaječníku 9cm ale to sme zároveň zistili ze som tehotná. Tehotenstvom sa cysta zmenšila na 2 cm. Po pôrode sa mi však behom 3 mesiacov spravila nová aj na druhom vaječníku. Takže to šlo von. Teraz čakám na nastavenie liečby Dr vravel na pol roka až rok (takže to bude asi návode ie umelého prechodu). Chcem sa opýtať aké ste mali stavy, nálady, návaly, pribrali ste veľa?
Ahojte, idem si po radu, Endovelle užívam 5ty mesiac, prvé tri mesiace boli neustále výkyvy krvácania, špinenia. Lekárka mi povedala, že mám vydržať, že je to normálne. Vydržala som a naozaj som potom prestala krvácať, občas jemne spinenie na papieri, ale to minimalne. Začala som ale mávať problemy s tlakom, nikdy som také stavy dovtedy nemala. Už 2x som si musela volar RZP čo som mala stav ako na infarkt. Naposledy včera večer, zovretie hrdla, hrudi, návaly tepla do tváre, triaška, pocit na odpadnutie a zle od žalúdka. Mám už lieky na tlak ale pár krát na mňa aj tak prišla taká slabosť, že nedokážem fungovať, potom mi vyletí tlak veľmi vysoko, ja mám pocit že je to hormonálne nakoľko všetko ostatné je ok. Mávali ste niektorá takéto stavy?
Ahojte, idem si po radu, Endovelle užívam 5ty mesiac, prvé tri mesiace boli neustále výkyvy krvácania, špinenia. Lekárka mi povedala, že mám vydržať, že je to normálne. Vydržala som a naozaj som potom prestala krvácať, občas jemne spinenie na papieri, ale to minimalne. Začala som ale mávať problemy s tlakom, nikdy som také stavy dovtedy nemala. Už 2x som si musela volar RZP čo som mala stav ako na infarkt. Naposledy včera večer, zovretie hrdla, hrudi, návaly tepla do tváre, triaška, pocit na odpadnutie a zle od žalúdka. Mám už lieky na tlak ale pár krát na mňa aj tak prišla taká slabosť, že nedokážem fungovať, potom mi vyletí tlak veľmi vysoko, ja mám pocit že je to hormonálne nakoľko všetko ostatné je ok. Mávali ste niektorá takéto stavy?
@anicka245 ja beriem endovelle už skoro 3 roky a asi po roku a pol užívania som mala podobný stav ale nie až tak vážny. Pri kontrole som povedala,že cítim vyšší tep, taký vnútorný nepokoj pri tom a celkovo sa človek zle cíti. Povedala mi ako vždy ,že to s tabletkami nesúvisí. Poslala ma tuším na neurológiu, kde pani doktorka všetko zľahčovala a u nej som aj mala normálny tep. Takže nič nezistili. Potom to nejako prešlo samé. Vymenila som gynekologicku a možno aj to urobilo svoje,že som vnútorne spokojnejšia.
A tie tvoje príznaky mi skôr prídu ako úzkosť.
@anicka245 ja beriem endovelle už skoro 3 roky a asi po roku a pol užívania som mala podobný stav ale nie až tak vážny. Pri kontrole som povedala,že cítim vyšší tep, taký vnútorný nepokoj pri tom a celkovo sa človek zle cíti. Povedala mi ako vždy ,že to s tabletkami nesúvisí. Poslala ma tuším na neurológiu, kde pani doktorka všetko zľahčovala a u nej som aj mala normálny tep. Takže nič nezistili. Potom to nejako prešlo samé. Vymenila som gynekologicku a možno aj to urobilo svoje,že som vnútorne spokojnejšia.
A tie tvoje príznaky mi skôr prídu ako úzkosť.
@evina57 tiež začínam mat pocit, že je to buď úzkosť alebo začínajúca tetania. Včera som mala znovu vysoký tlak a triasku celého tela. Predychala som to, príde to tak odrazu. Ale aj tak si stále myslím, že su to hormony z tých liekov, že to oni vyvolali. Dúfam, že po čase sa mi to dá do poriadku, keďže som ich už vysadila. A tebe potom aku liečbu dala nová lekárka? Pomohlo ti Endovelle na endometriózu?
@evina57 tiež začínam mat pocit, že je to buď úzkosť alebo začínajúca tetania. Včera som mala znovu vysoký tlak a triasku celého tela. Predychala som to, príde to tak odrazu. Ale aj tak si stále myslím, že su to hormony z tých liekov, že to oni vyvolali. Dúfam, že po čase sa mi to dá do poriadku, keďže som ich už vysadila. A tebe potom aku liečbu dala nová lekárka? Pomohlo ti Endovelle na endometriózu?
@anicka245 @anicka245 tetaniu mám tiež. Mohla si ich len tak vysadiť? Mne doktor povedal,že nemôžem lebo inak sa mi stav zhorší, mám 4.stupen endo. Už mi chceli vyoperovať maternicu ale odmietla som. O mesiac mám po roku kontrolu. Liečba je stále rovnaka,chce mi dať kombinované lieky, na endo a antikoncepciu ale to som tiež odmietla.
Tabletky mi pomohli proti bolesti,čo som mávala roky. Už len spiním raz za 2 mesiace približne. Klasicky menzes nemám
@anicka245 @anicka245 tetaniu mám tiež. Mohla si ich len tak vysadiť? Mne doktor povedal,že nemôžem lebo inak sa mi stav zhorší, mám 4.stupen endo. Už mi chceli vyoperovať maternicu ale odmietla som. O mesiac mám po roku kontrolu. Liečba je stále rovnaka,chce mi dať kombinované lieky, na endo a antikoncepciu ale to som tiež odmietla.
Tabletky mi pomohli proti bolesti,čo som mávala roky. Už len spiním raz za 2 mesiace približne. Klasicky menzes nemám
@evina57 áno povedala mi, že to mám hneď prestať brať. Ja mám endometriózu na jazve po cisárskych. Vôbec neviem ktorý stupeň, ale ja som bolesti mávala len počas menštruácie jeden deň pár hodín. Mne keby chceli vybrať maternicu by som bola najradšej. Musela to podstúpiť aj mama aj sestra, evidentne to máme dedičné.. sama som zvedavá v akom stave je endo aj akú liečbu mi ponúkne lekárka. Zatiaľ sa mám ozvať po 2 týždňoch ako sa cítim. Tak dnes som začala brať magnézium a kalcium. Snáď sa mi tie stavy úzkosti alebo tetanie alebo čo je to upokoja 😔
@evina57 áno povedala mi, že to mám hneď prestať brať. Ja mám endometriózu na jazve po cisárskych. Vôbec neviem ktorý stupeň, ale ja som bolesti mávala len počas menštruácie jeden deň pár hodín. Mne keby chceli vybrať maternicu by som bola najradšej. Musela to podstúpiť aj mama aj sestra, evidentne to máme dedičné.. sama som zvedavá v akom stave je endo aj akú liečbu mi ponúkne lekárka. Zatiaľ sa mám ozvať po 2 týždňoch ako sa cítim. Tak dnes som začala brať magnézium a kalcium. Snáď sa mi tie stavy úzkosti alebo tetanie alebo čo je to upokoja 😔
@anicka245 mne veľmi pomohlo pocuvanie na YouTube Martin Lajprik. Skús si pozrieť. Ma tam dosť videí o úzkosti. A treba na sebe pracovať. Potom daj vedieť ako si na tom, drž sa 💪
@anicka245 mne veľmi pomohlo pocuvanie na YouTube Martin Lajprik. Skús si pozrieť. Ma tam dosť videí o úzkosti. A treba na sebe pracovať. Potom daj vedieť ako si na tom, drž sa 💪
@evina57 ahoj, tak som tri týždne po vysadení, dnes som bola u gyn a endometrióza narástla, povedala som jej o problémoch, aké mám, triaška, skáče mi tlak, divne pocity v hlave, tŕpnutie rúk nôh tváre, snažím sa dávať si magnezko. Že mám to len vydržať kým sa mi neobnoví cyklus. Že mi nemá ako pomôcť 😔 som zúfalá ja takto neviem normálne žiť. Nedokážem normálne fungovať. Teraz mám aj zimnicu, teploty, bolesť tela, ale okrem toho mi nic nie je. Neviem či by to bola viróza už to mám od štvrtka, resp teploty od soboty. Zajtra idem k obvodnej. Pripadám si už ako hypochonder. Už nikdy by som tieto lieky do seba nedala
Máte niektorá skúsenosť s NaturEndo?

@evina57 a akú máte liečbu?