icon

Existuje ženský čaj, ktorý zmierni silnú menštruáciu?

2. mar 2022

Baby mam veľmi silnú menštruáciu. Existuje na to nejaký žensky čaj? Mam kúpený ascorutin, ale veľmi mi to nepomáha. Pila som aj salviovy čaj, ale mal asi len slabý efekt. Posledné dva cykly som musela ísť na injekciu. Doktor už rozmysla o kyretaz. Tomu by sim sa však rada vyhla.

Strana
z2
hugigugin
3. mar 2022

Skusila. Si tu praslicku roľnu? Normal čaj?

janetinka27
4. mar 2022

@akvi a autorka
ascorutin uzivam 3x2 denne,ale necitim rozdiel. cecko beriem 2000 mg denne cely mesiac (okrem 4 dni pred ovu).
mne fakt pomaha len ta kapsicka a tento mesiac este mierne pomohli aj tabletky dicynone. tiez si kupujem tie nocne allways a minuly cyklus som minula v 2 najsilnejsie dni 13 a 16 plnych nocnych vloziek a tento mesiac s tabletkami uz "len" 11 a 12 vloziek. ostatne dni uz menej (8, potom 5 atd).
plus najviac toho odide do wc a sprchy,takze tych vloziek by bolo ovela viac denne :/

janetinka27
4. mar 2022

@akvi skusim pozriet este ten rutin

miriam11
Odpoveď bola odstránená
akvi
4. mar 2022

@janetinka27 no ja tiež beriem zhruba tie 2-3g Céčka. A teda idem skúsiť ten čaj. Ja som už ochotná skúsiť všetko, len nech to nie su syntetické hormóny. Ale teda, máš to ešte horšie ako ja, ja si v tie najhoršie dni "vystačím" s 8-10 vlozkami, ale tiež toho veľa ide do WC, ja mam pocit ze pol dna presedim na wc vtedy, proste des. 😔 A ja mam krátky cyklus, vždy som mala kratší (26dni), ale teraz je to aj 21, uz som mala aj po 18 dňoch.. Keď mám 24 dňový tak oslavujem 🙄 Strašne ma to vyčerpáva, vkuse beriem železo, bez neho som v keli. Ten čaj piješ denne, alebo len cez ms, alebo ako..

zuzanaam
4. mar 2022

mne pomohol vitex plus maca

janetinka27
4. mar 2022

@akvi ahoj, pijem ho iba v tie dni, ked mam ms, ale mozno by pomohlo ho pit aj pred ms. rozumiem ti, ze ta to takto nebavi a vycerpava, ale treba to riesit. aspon najst pricinu a potom sa rozhodnes. lebo ten cyklus mas ozaj kratky. ja mam zas dlhy, 31-36 dni, ale krvacam aj viac ako dva tyzdne, ale tie posledne dni uz len trochu. asi aj ten vek uz robi svoje. mozes sa opytat aspon na ten dicynone tabletky, to nie su hormony. ale zasa ti nevyriesia ten kratky cyklus.

akvi
4. mar 2022

@janetinka27 no u mňa je príčina jasná, začína mi premenopauza, mam uz na to vek. Takže riešenie od gyn. sú hormóny, ktoré ja nechcem. Ak to bude u mna prebiehať podobne, ako u sestry, tak stačí mi vydržať dáke 4-5 rokov a bude pokoj 😅 Tie tablety dicynone si možno dám predpísať "do zichra" ak by bolo zle. Inak ja našťastie zase nekrvacam dlho, väčšinou tych 5 dni a vlastne "zlý" mám jeden, max dva dni. Tak keď vidím, že niekto to ma ešte horšie, tak si vravím, že ešte môžem byt vlastne rada.

akvi
26. mar 2022

Ženy, ak by to niekomu pomohlo - skusila som všetko, čo sa aj tu aj inde spomenulo, Gynex kvapky, alchemilkovy čaj, pastierska kapsicka, rutin, Ccko. Konečne som prežila normalnu MS, bez pocitu, že vykrvacam. . A keďže som skusila všetko, tak netuším, čo reálne pomohlo, ale som neskutočne šťastná. Krvacanie o viac ako polovicu slabšie, prve dva dni na 3-4 vlozkach, tretí deň uz skoro nič. Som zvedavá ďalší mesiac, ale budem dúfať.

mily7
22. júl 2023

@akvi co pomohlo? Aká bola menzes ďalší mesiac? Vieš poradiť?

akvi
22. júl 2023

@mily7 mne sa to pomaly zmiernovalo, lenže asi aj tým, že som už v predmenopauze, takže mi postupne začala vynechávať a ak som aj dostala, tak už to bolo v norme chvalabohu. Ale celkom dosť dlho som brala všetko, čo tam píšem, teraz už si robím len alchemilku a ak náhodou dostanem ešte ms, tak dám si ten rutín.

Strana
z2