icon

Extrémne bolesti pri menštruácii u 15 ročnej

ewka1980
11. dec 2021

Prosim vas o radu. Ak máte skúsenosť hlavne budem rada. Dcéra 15 r ,máva neznesiteľné bolesti cez menzes ...Zacalo to pred vyse pol rokom ,v lete mi skolabovala doma od bolesti bola tu zachranka ,( no ešte ma zjazdili, že ku takýmto stavom sa sanitka nevola) .Samozrejme som to riešila, boli sme u detskej gyn. Robila jej sono ,všetko mala ok .Predpisala jej injekcie a flector ,že máme vyskúšať čo pomáha...lenže jej na bolesť nepomáha ani flector ,ani injekcia .Predpisala po 4 mesiac.tabletky Nalgesin S 550 mg.Nezaberaju už ani tie .Dnes mi opäť skolabovala keď dostala menzes ,oči prevratene,strašne bleda., aj jej bola zima,aj teplo, ale vylakalo ma keď mi.povedala ako na mňa chcela kričať a nedalo sa jej...ze strašne jej pískalo v usiach ,ze sa citila dezorientovaná,akoby bola mimo ,počula len silný piskot a hlasy....chcela si dať ráno o 6 tbl .a že ju tak triaslo čo jej ruky lietali nebola schopná sa napiť vsetku vodu porozlievala, 3x grcala robila som rychlo teple suche obklady na brucho ,potom chuda zaspala a bolo lepsie .Chcem sa opýtať ci mate skúsenosť niekto s takymto stavom ,a ci ste -vase dcéry v jej veku beru antikoncepciu ?Napada ma uz len takato moznost aby som jej.pomohla,aj ked moc za to nie som....

Strana
z2
marianeta
12. dec 2021

@ewka1980 ľúto mi jej je.. Bola som na Tom podobne..Prvý deň som celý prevracala ,bolesti také ,že som steny skriabala, neskutočne som sa potila na striedačku so zimnicou, no proste nepoužiteľná som bola..Prespala som celý deň.. Mne Ibalgin nezabral, ani iné od bolesti, po Nospe mi bolo hádam ešte aj horšie.. Ja som slapala na Algifen kvapkách, ale odporúčaná dávka nemala efekt tak som si dávala dvojitú 🙈ináč by som asi umrela.. Mne však tieto príšerné , neznesiteľné bolesti začali keď som vysadila HAK..Dovtedy má síce brucho bolelo ale nie takto.. Vtedy mi zabral aj Paralen.. Všetko som mala ok, žiadna čistá ani nič..

ewka1980
autor
12. dec 2021

@eviku777 nepomáha....varim jej ho ,vypije,ale ucinok nulový

kindervajicko
12. dec 2021

@ewka1980 Ahoj, ja som to mala podobne, od mojich cca 16 rokoch v ten den som pre istotu ani do skoly nesla. pocas vysky to bolo horsie, niekedy som sa ani na skusku nedostala. hrozne bolesti, krce, hnacka a potom uz len piskanie v usiach a odpadnutie. kym zachranka prisla, uz som bola viacmenej vzdy v pohode (po odpadnuti sa mi vzdy ulavilo). mne pomohlo najviac, ked mama mi zacala pichat injekcie aj prevencne, ked som citila, ze mam dostat menzes, kombinaciu buscopan, nospa, algifen. dalej uprava stravy, lahke jedla, par dni pred menstruaciou teple polievky, caje a velmi dolezite je silne krce predychavat ako pri porode. ziadne ochorenie mi nikdy nezistili, 2x som otehotnela na prvy pokus, po porodoch su bolesti a krce uz slabsie. drzim palce!

sunshine_18
12. dec 2021

@ewka1980 to neviem skôr sa dohodnúť s gynekológom a pediatrickou

marianeta
12. dec 2021

@kindervajicko toto aj mne pomáhalo..Predýchať ten kŕč ako pri pôrode..

ewka1980
autor
12. dec 2021

@marianeta no len decku to ťažko vysvetliť,,,,nech predýcha

marianeta
12. dec 2021

@ewka1980 treba skúsiť.. Hlboký nádych a pomaly výdych ..Mne to neskutočne pomohlo, kým zabrali lieky. Potom naozaj jediné riešenie je HAK.. Chudatko..Strašne s ňou sucitim..Ja si len spomeniem na toto obdobie a je mi zle.

marianeta
12. dec 2021

@tanyan že rozbehať 😂..Aký múdri.. Áno, behať som mohla akurát tak z postele k záchodovej mise ,a dúfať ,že v Tom žalostnom stave nebudem musieť umývať ešte aj podlahu.... Kto nezažil nepochopí, a chlap už vôbec nie..

tanyan
12. dec 2021

@marianeta Veď toto... Takému ani nemá význam vysvetľovať...
Algifen kvapky + brufen tabletky + flector krém a aj tak som od bolesti nevládala vstať z postele - ale musela som, lebo inak by som mohla matrac rovno vyhodiť. Ja som rozmýšľala niekedy či sa mi vôbec oplatí odlepiť sa od wc v prvých dňoch.

marianeta
12. dec 2021

@tanyan tiež som tak bola. Išlo to zo všetkých otvorov 🙈. A v tomto stave som neraz musela aj do práce ísť..Biela , zelená ,ale musela som.. Mne našťastie toto po prvom pôrode zmizlo..Dnes ani neviem že mám svoje dni.

hviezdickazuzka
12. dec 2021

@ewka1980 www.zdravysvet.sk gemmoterapia Nadeje - skuste napisat do poradne

vlastnynazor
12. dec 2021

@ewka1980 tiez som mavala bolesti, aj ked nie az take, ze by som odpadavala. Naposledy som skusala doplnat pred a pocas menstruacii horcik (citala som to na nete uz viackrat) a keby nie toho, ze teciem, pripadne obcas kusy krvi zo mna, tak ani neviem, ze mam menstruaciu. Nech vyskusa horcik, mozno to pomoze.

lejllamt
12. dec 2021

@ewka1980 ja som mala a aj mám doteraz silné bolesti, ale takéto vážne veru nie....tabletky ako panadol nezaberajú, čiastočne mi pomohol Valetol, ale z jeho chuti mi býva na vracanie, i keď niekedy vraciam aj tak 😅 cca v 18 som na tie bolesti dostala od Dr. nejaké čípky, tie tiež celkom fungovali. Že mi je zima a pri tom sa potím je bežný stav v každom ročnom období. Dr. mi povedala, že sa to môže upraviť po tehotenstve, HAK som nikdy nebrala ale možno aj to zaberie. Na zmiernenie pijem bylinkové čaje. Hlavne čistú alchemilku pri menštruácií, alebo bylinné zmesi pred a po. Skontrolujte aj či má dosť železa a prípadne zvýšiť jeho príjem. A inak už len termofor na bruchu (nosím si ho aj do práce ako debil) a modliť sa, aby to skončilo. Keď som bola mladšia bolo to horšie, možno sa jej to chúďaťu napraví časom aj samé aspoň trochu.

sparrows
12. dec 2021

@eviku777 tak ja som bola rada, že som ho začala používať, lebo prvý deň menštruácie bolo vždy pre mňa peklo 😩

sparrows
12. dec 2021

@ewka1980 mne ešte pomohli algifen kvapky, žiaden kofeín a cukor v ten deň

marianeta
13. dec 2021

@lejllamt u mňa našťastie už po prvom pôrode tieto ohavné bolesti zmizli.. Vôbec necítim , že mám svoje dni..
@sparrows ten kofeín je pravda veru..tiež som vtedy googlila čo zo sebou, a dočítala som sa ,že vynechať kofeín . Skúsila som a trochu pomohlo, aj keď dva dni bez kávy boli pre mňa masaker..

Strana
z2