icon

Gumičkovanie vonkajšieho hemoroidu - riziká a skúsenosti

emabelicova
23. feb 2026

mám už dlhodobo vonkajší hemoroid, konečne som to začala riešiť a chirurg mi ho ogumičkoval, bolo to extrémne bolestivé a gumicka mi sama odpadla po 2 dňoch a hemoroid ostal, zväčšil sa, zapálil sa a strašne to boli.. práve som čítala že táto metóda sa ani na vonkajšie hemoroidy nesmie používať, som zufala a neviem co mám vlastne teraz robiť.. zajtra mám ísť k nemu, chcem aby mi na ten zápal niečo predpísal ale keď som zistila že táto metóda sa nato ani používať nemá, nemám v neho dôveru, nechapem ako doktor môže niečo takéto spraviť - a áno mohla som si o tom zistiť dopredu či sa to takto robí, ale verila som doktorovi.. poculi ste už niekedy že by sa tento spôsob mohol využívať na externe hemoroidy ? Nech viem ako moc to ten doktor pokašľal.. ani to nepomohlo len sa to zhoršilo a ešte som zato platila .. :( a ta bolest co som prežívala a prežívam je neskutočná

anonym_c9a8c9
23. feb 2026

@emabelicova o tejto téme síce neviem moc, ale poznám naše zdravotníctvo a z toho čo viem to mohli podrbať dosť... U nás lekárom niekedy nemôžeš veriť nemalo by to tak byť, ale v budúcnosti si všetko zisti... Poznám prípad kedy pri rutinnej operácii klbu skoro zabili človeka (predávkovali ho narkózou). Unás sú diletanti...

janinah
23. feb 2026

Jednoznačne hladaj pracovisko kde operuju s laserom.zajtra chod na chir.amb.ale inu ako a lekarom,ktory ťa operoval. K nemu uz nechoď. Mozes ist aj na chir.odd.v najblizsej nemocnici ako pooperacna komplikacia.ked to velmi boli chod aj na chir.pohotovost do nemocnice. Teraz.

anonym_250d87
23. feb 2026

Preboha, to sa na vonkajšie nedáva. Aplikácia na vnútorné je bezbolestná, na vonkajšie je extrémne bolestivá a neúčinná. Hľadaj iného dr, aj keby si mala zaplatiť. Toto je riadny diletant. Choď na chirurgiu urgent do nemocnice.

anonym_29e4f3
24. feb 2026
@anonym_250d87

Preboha, to sa na vonkajšie nedáva. Aplikácia na vnútorné je bezbolestná, na vonkajšie je extrémne bolestivá a neúčinná. Hľadaj iného dr, aj keby si mala zaplatiť. Toto je riadny diletant. Choď na chirurgiu urgent do nemocnice.

@anonym_250d87 je veĺmi smutné a priam zarážajúce, keď ľudia v diskusiách na webe vedia viac ako lekári. Niet sa čo čudovať, že široká verejnosť má negatívny postoj k zdravotníckej obci. Môžu si za to sami. Majstri sveta a pritom by mali chodiť kanálmi.

emabelicova
autor
24. feb 2026
@anonym_29e4f3

@anonym_250d87 je veĺmi smutné a priam zarážajúce, keď ľudia v diskusiách na webe vedia viac ako lekári. Niet sa čo čudovať, že široká verejnosť má negatívny postoj k zdravotníckej obci. Môžu si za to sami. Majstri sveta a pritom by mali chodiť kanálmi.

@anonym_29e4f3 teraz som nepochopila asi ? Všade na nete sa píše že sa to na vonkajšie nepoužíva, hlavne kvôli bolesti - ktorú naozaj zažívam. Len som si to tu chcela potvrdiť. Akože doktori nerobia chyby chceš povedať ? Lebo tu očividne chybu spravil.

anonym_29e4f3
24. feb 2026
@emabelicova

@anonym_29e4f3 teraz som nepochopila asi ? Všade na nete sa píše že sa to na vonkajšie nepoužíva, hlavne kvôli bolesti - ktorú naozaj zažívam. Len som si to tu chcela potvrdiť. Akože doktori nerobia chyby chceš povedať ? Lebo tu očividne chybu spravil.

@emabelicova to nie je písané proti tebe. Môj príspevok poukazuje na to, že práve laická verejnosť vie viac. Čo je smutná realita a katastrofa aby študovaný doktor ešte ublížil pacientovi🫨 Potom sa niet čo.čudovať, ak verejnosť má na lekársku obec názor aký má. Ženy ti píšu správne , táto metóda sa nerobí pri vonkajších hemoroidoch.

emabelicova
autor
24. feb 2026
@anonym_29e4f3

@emabelicova to nie je písané proti tebe. Môj príspevok poukazuje na to, že práve laická verejnosť vie viac. Čo je smutná realita a katastrofa aby študovaný doktor ešte ublížil pacientovi🫨 Potom sa niet čo.čudovať, ak verejnosť má na lekársku obec názor aký má. Ženy ti píšu správne , táto metóda sa nerobí pri vonkajších hemoroidoch.

@anonym_29e4f3 prepáč čítala som to rozospatá

emabelicova
autor
24. feb 2026
@anonym_250d87

@anonym_250d87 bola som tam dnes nakoniec pretože som nemala čas ísť inam a vravel mi že som sa mala podľa toho zákroku aj správať, lebo ja asi môžem zato že mi ta gumicka sama zosla ? Vravel že sa to este nikomu nestalo a že to bol vnútorný hemoroid - nie nebol to spozná hádam každý keďže vnútorný je obaleny sliznicou nie normálnou kožou ako som ho mala ja a bol normálne vonku aj 3 roky a nikdy sa nestiahol. A že sa to môže používať aj na externe.. pôjdem o 2 tyzdne na súkromnú kliniku a keď mi tam potvrdia že je to vonkajší, co mi na 100% potvrdia, minimálne mu napíšem recenziu, aj keď by som určite chcela spraviť viac.. a vraj to ani nemám zapálene aj keď to boli a mokvá .. aspoň tie lieky mi predpísal..

anonym_250d87
24. feb 2026
@emabelicova

@anonym_250d87 bola som tam dnes nakoniec pretože som nemala čas ísť inam a vravel mi že som sa mala podľa toho zákroku aj správať, lebo ja asi môžem zato že mi ta gumicka sama zosla ? Vravel že sa to este nikomu nestalo a že to bol vnútorný hemoroid - nie nebol to spozná hádam každý keďže vnútorný je obaleny sliznicou nie normálnou kožou ako som ho mala ja a bol normálne vonku aj 3 roky a nikdy sa nestiahol. A že sa to môže používať aj na externe.. pôjdem o 2 tyzdne na súkromnú kliniku a keď mi tam potvrdia že je to vonkajší, co mi na 100% potvrdia, minimálne mu napíšem recenziu, aj keď by som určite chcela spraviť viac.. a vraj to ani nemám zapálene aj keď to boli a mokvá .. aspoň tie lieky mi predpísal..

@emabelicova Tak hádam ty, ako majiteľ, vieš najlepšie, či je vnútorný alebo vonkajsi. A ako si sa mala po zákroku správať? Určite si v tých bolestiach nešla do fitka 🙄
Aspoň ti je teraz lepšie? Máš menšie bolesti?

anonym_29e4f3
24. feb 2026
@emabelicova

@anonym_29e4f3 prepáč čítala som to rozospatá

@emabelicova to je ok, aj som to tak brala, že si asi rýchlo čítala. Dúfam, že ti inde pomôžu.

anonym_f02b9d
1. mar 2026
@emabelicova

@emabelicova ako si dopadla?