Gumičkovanie vonkajšieho hemoroidu - riziká a skúsenosti
mám už dlhodobo vonkajší hemoroid, konečne som to začala riešiť a chirurg mi ho ogumičkoval, bolo to extrémne bolestivé a gumicka mi sama odpadla po 2 dňoch a hemoroid ostal, zväčšil sa, zapálil sa a strašne to boli.. práve som čítala že táto metóda sa ani na vonkajšie hemoroidy nesmie používať, som zufala a neviem co mám vlastne teraz robiť.. zajtra mám ísť k nemu, chcem aby mi na ten zápal niečo predpísal ale keď som zistila že táto metóda sa nato ani používať nemá, nemám v neho dôveru, nechapem ako doktor môže niečo takéto spraviť - a áno mohla som si o tom zistiť dopredu či sa to takto robí, ale verila som doktorovi.. poculi ste už niekedy že by sa tento spôsob mohol využívať na externe hemoroidy ? Nech viem ako moc to ten doktor pokašľal.. ani to nepomohlo len sa to zhoršilo a ešte som zato platila .. :( a ta bolest co som prežívala a prežívam je neskutočná
Jednoznačne hladaj pracovisko kde operuju s laserom.zajtra chod na chir.amb.ale inu ako a lekarom,ktory ťa operoval. K nemu uz nechoď. Mozes ist aj na chir.odd.v najblizsej nemocnici ako pooperacna komplikacia.ked to velmi boli chod aj na chir.pohotovost do nemocnice. Teraz.
Preboha, to sa na vonkajšie nedáva. Aplikácia na vnútorné je bezbolestná, na vonkajšie je extrémne bolestivá a neúčinná. Hľadaj iného dr, aj keby si mala zaplatiť. Toto je riadny diletant. Choď na chirurgiu urgent do nemocnice.
Preboha, to sa na vonkajšie nedáva. Aplikácia na vnútorné je bezbolestná, na vonkajšie je extrémne bolestivá a neúčinná. Hľadaj iného dr, aj keby si mala zaplatiť. Toto je riadny diletant. Choď na chirurgiu urgent do nemocnice.
@anonym_250d87 je veĺmi smutné a priam zarážajúce, keď ľudia v diskusiách na webe vedia viac ako lekári. Niet sa čo čudovať, že široká verejnosť má negatívny postoj k zdravotníckej obci. Môžu si za to sami. Majstri sveta a pritom by mali chodiť kanálmi.
@anonym_250d87 je veĺmi smutné a priam zarážajúce, keď ľudia v diskusiách na webe vedia viac ako lekári. Niet sa čo čudovať, že široká verejnosť má negatívny postoj k zdravotníckej obci. Môžu si za to sami. Majstri sveta a pritom by mali chodiť kanálmi.
@anonym_29e4f3 teraz som nepochopila asi ? Všade na nete sa píše že sa to na vonkajšie nepoužíva, hlavne kvôli bolesti - ktorú naozaj zažívam. Len som si to tu chcela potvrdiť. Akože doktori nerobia chyby chceš povedať ? Lebo tu očividne chybu spravil.
@anonym_29e4f3 teraz som nepochopila asi ? Všade na nete sa píše že sa to na vonkajšie nepoužíva, hlavne kvôli bolesti - ktorú naozaj zažívam. Len som si to tu chcela potvrdiť. Akože doktori nerobia chyby chceš povedať ? Lebo tu očividne chybu spravil.
@emabelicova to nie je písané proti tebe. Môj príspevok poukazuje na to, že práve laická verejnosť vie viac. Čo je smutná realita a katastrofa aby študovaný doktor ešte ublížil pacientovi🫨 Potom sa niet čo.čudovať, ak verejnosť má na lekársku obec názor aký má. Ženy ti píšu správne , táto metóda sa nerobí pri vonkajších hemoroidoch.
@emabelicova to nie je písané proti tebe. Môj príspevok poukazuje na to, že práve laická verejnosť vie viac. Čo je smutná realita a katastrofa aby študovaný doktor ešte ublížil pacientovi🫨 Potom sa niet čo.čudovať, ak verejnosť má na lekársku obec názor aký má. Ženy ti píšu správne , táto metóda sa nerobí pri vonkajších hemoroidoch.
@anonym_29e4f3 prepáč čítala som to rozospatá
@anonym_250d87 bola som tam dnes nakoniec pretože som nemala čas ísť inam a vravel mi že som sa mala podľa toho zákroku aj správať, lebo ja asi môžem zato že mi ta gumicka sama zosla ? Vravel že sa to este nikomu nestalo a že to bol vnútorný hemoroid - nie nebol to spozná hádam každý keďže vnútorný je obaleny sliznicou nie normálnou kožou ako som ho mala ja a bol normálne vonku aj 3 roky a nikdy sa nestiahol. A že sa to môže používať aj na externe.. pôjdem o 2 tyzdne na súkromnú kliniku a keď mi tam potvrdia že je to vonkajší, co mi na 100% potvrdia, minimálne mu napíšem recenziu, aj keď by som určite chcela spraviť viac.. a vraj to ani nemám zapálene aj keď to boli a mokvá .. aspoň tie lieky mi predpísal..
@anonym_250d87 bola som tam dnes nakoniec pretože som nemala čas ísť inam a vravel mi že som sa mala podľa toho zákroku aj správať, lebo ja asi môžem zato že mi ta gumicka sama zosla ? Vravel že sa to este nikomu nestalo a že to bol vnútorný hemoroid - nie nebol to spozná hádam každý keďže vnútorný je obaleny sliznicou nie normálnou kožou ako som ho mala ja a bol normálne vonku aj 3 roky a nikdy sa nestiahol. A že sa to môže používať aj na externe.. pôjdem o 2 tyzdne na súkromnú kliniku a keď mi tam potvrdia že je to vonkajší, co mi na 100% potvrdia, minimálne mu napíšem recenziu, aj keď by som určite chcela spraviť viac.. a vraj to ani nemám zapálene aj keď to boli a mokvá .. aspoň tie lieky mi predpísal..
@emabelicova Tak hádam ty, ako majiteľ, vieš najlepšie, či je vnútorný alebo vonkajsi. A ako si sa mala po zákroku správať? Určite si v tých bolestiach nešla do fitka 🙄
Aspoň ti je teraz lepšie? Máš menšie bolesti?
@anonym_29e4f3 prepáč čítala som to rozospatá
@emabelicova to je ok, aj som to tak brala, že si asi rýchlo čítala. Dúfam, že ti inde pomôžu.
@emabelicova ako si dopadla?

@emabelicova o tejto téme síce neviem moc, ale poznám naše zdravotníctvo a z toho čo viem to mohli podrbať dosť... U nás lekárom niekedy nemôžeš veriť nemalo by to tak byť, ale v budúcnosti si všetko zisti... Poznám prípad kedy pri rutinnej operácii klbu skoro zabili človeka (predávkovali ho narkózou). Unás sú diletanti...