Gynekológ odmieta urobiť hormonálny obraz
Dobrý deň,
Vymenila som gynekológa kvôli tomu, že so mnou odmietal debatovať o urobenie hormonálneho obrazu na vlastnú žiadosť, dôvod; nakoľko mám pravidelnú menštruáciu
Prešla som ku inému gynekológovi a on tiež nevidí dôvod.
Zvažovala som medirex na vlastné náklady , ale príde mi to blbosť platiť si za to v medirexe a plus mi tie odbery, ktoré tam urobia aj niekto musí vysvetliť.
V medirexe nie sú odborníci , na to aby sa mi k odberom a vysledkom vyjadrili, čo viem, ak sa mýlim, vyveďte ma z omylu
Gynekológ mi povedal,že ak si aj napriek jeho neochote urobiť z neho odber hormonálneho odberu,profilu urobím odbery na vlastnú päsť , napr.v medirexe , že on mi správu ,výsledky z odberov nebude pozerať a vysvetľovať , nech mi to vysvetlia tam v stredisku ,čo im tam vyjde..
Máte s tým niekto skúsenosť prosím?
Ďakujem
@anonym_autor a aky je dovod ze aj napriek nazoru 2 lekarov stale trvas na hormonalnom profile? Kolko mas rokov a ake tazkosti?
@mimicka2013 priberanie, dlhší a bolestivejši menštr. Cyklus a libido na bode mrazu, trvá to posledné tri roky
Už som bola na metabolickom odbere alebo ako sa to volá, to mám v poriadku
Patram , snažím sa prísť na pôvod ťažkosti a obaja má odbili, že netreba , nakoľko je pravidelná menštruácia... Veď čo je na Tom, že si chcem vylúčiť veci a posunúť sa ďalej
To čo sú za lekári? Mne to normálne urobil môj gynekológ..
ale teda v medirex si môžeš urobiť odber ako samoplatca a vieš si zaplatiť k tomu konzultáciu majú tam aj lekárov. Ale teda oni ti liečbu nenavrhnú oni ti len tie výsledky vysvetlia.. ale aj to je možno lepšie ako nič..
@mimicka2013 priberanie, dlhší a bolestivejši menštr. Cyklus a libido na bode mrazu, trvá to posledné tri roky
Patram , snažím sa prísť na pôvod ťažkosti a obaja má odbili, že netreba , nakoľko je pravidelná menštruácia... Veď čo je na Tom, že si chcem vylúčiť veci a posunúť sa ďalej
@anonym_autor štítna žľaza by som povedala, alebo depresia a "žranie".
@anonym_autor štítna žľaza by som povedala, alebo depresia a "žranie".
Vždy som bola štíhla, posledné tri roky pomaly naberám a nepáči sa mi to. Súvis priamy to mať nemusí priamo s hormónmi , najviac ma jeduje nechuť na sex, seba uspokojovanie a zmena v cykle. Mám 36
U endokrinologičky som bola v máji tohto roka
Snažím sa , patram a vylučujem
A gynekológovia má v tom brzdia. Chcem aj túto vylúčiť , potvrdiť , čo sa deje
Mnoho gynekológov rieši len povrchné preventívne prehliadky a tehotenské knižky. Rozšírený hormonálny obraz Ti môže urobiť aj endokrinológ.
Alergológiu si absolvovala tiež? Možno by to mohla byť aj nejaká potravinová alebo kombinovaná alergia, ktorá Ťa chemicky rozhadzuje.
Alebo skús neurológiu. Ja som tam pred cca. 20 rokmi dostala tabletkovú podporu na chemickú stabilizáciu (asi na rok) a po čase sa život zlepšil.
@tanyan intolerancie mám , na váhu by to vplyv mohlo mať , ale na libido?
Vždy som bola štíhla, posledné tri roky pomaly naberám a nepáči sa mi to. Súvis priamy to mať nemusí priamo s hormónmi , najviac ma jeduje nechuť na sex, seba uspokojovanie a zmena v cykle. Mám 36
U endokrinologičky som bola v máji tohto roka
Snažím sa , patram a vylučujem
A gynekológovia má v tom brzdia. Chcem aj túto vylúčiť , potvrdiť , čo sa deje
@anonym_autor a co ti povedala endokrinologicka? Ta berie tiez aj tie hlavne hormony (progesteron, estradiol, prolaktin a pod) takze zakladny obraz ma aj ona. Tiez je mozne ze gynekolog vidi ze ti bol v maji robeny profil a nechce ho opakovat lebo by mu to nepreplatili. Tym nehovorim ze jeho postup je spravny len ze je to moznost...
Priapdne ak mas pocit ze je to hormonalneho razu tak skus zacat cvicit napr hormonalnu jogu, ta urcite neposkodi
@anonym_autor a co ti povedala endokrinologicka? Ta berie tiez aj tie hlavne hormony (progesteron, estradiol, prolaktin a pod) takze zakladny obraz ma aj ona. Tiez je mozne ze gynekolog vidi ze ti bol v maji robeny profil a nechce ho opakovat lebo by mu to nepreplatili. Tym nehovorim ze jeho postup je spravny len ze je to moznost...
Priapdne ak mas pocit ze je to hormonalneho razu tak skus zacat cvicit napr hormonalnu jogu, ta urcite neposkodi
@mimicka2013 gynekológ ma poslal na endokrinologiu, tam sa všetko vylúčilo , v norme
Len hormonálny obraz má predsa asi podrobnejšie parametre , priamo týkajúce sa aj estrogenu, testosterónu, či nemám podnormu a netreba dodať niečo do tela.
Však ako ja som mu navrhla, že ak si pôjdem po vlastnej osi do medirexu urobiť, či mi popis vysvetlí , že nie, nech mi to vysvetlia tam..
Čo to je ako ješitnosť?
Ako nechápem, čo sú na to takí hakliví, však si to zaplatím
@mimicka2013 gynekológ ma poslal na endokrinologiu, tam sa všetko vylúčilo , v norme
Len hormonálny obraz má predsa asi podrobnejšie parametre , priamo týkajúce sa aj estrogenu, testosterónu, či nemám podnormu a netreba dodať niečo do tela.
Však ako ja som mu navrhla, že ak si pôjdem po vlastnej osi do medirexu urobiť, či mi popis vysvetlí , že nie, nech mi to vysvetlia tam..
Čo to je ako ješitnosť?
Ako nechápem, čo sú na to takí hakliví, však si to zaplatím
@anonym_autor ale brala ti endokrinologicka krv? Ak ano tak ti brala aj estrogen/estradiol.
S najvacsou pravdepodobnostiu si tam nebola na zaciatku cyklu (tak ako to beru gynekologovia) ale hladina tychto hormonov kolise v zavislosti zenskeho cyklu a to na vysledkoch mas napisane. Ak ti povedala ze je vsetko v poriadku zrejme si mala hodnoty v norme a preto je taky jesitny. Ale to len dedukujem, polopate by ti to mal povedat on.
Ak si ochotna si zaplatit ten profil tak chod do toho. Kazde vysledky maju hodnoty a tie ti ukazu ci si v norme, pod alebo nad...takze zakladny obraz mat budes
@anonym_autor ale brala ti endokrinologicka krv? Ak ano tak ti brala aj estrogen/estradiol.
S najvacsou pravdepodobnostiu si tam nebola na zaciatku cyklu (tak ako to beru gynekologovia) ale hladina tychto hormonov kolise v zavislosti zenskeho cyklu a to na vysledkoch mas napisane. Ak ti povedala ze je vsetko v poriadku zrejme si mala hodnoty v norme a preto je taky jesitny. Ale to len dedukujem, polopate by ti to mal povedat on.
Ak si ochotna si zaplatit ten profil tak chod do toho. Kazde vysledky maju hodnoty a tie ti ukazu ci si v norme, pod alebo nad...takze zakladny obraz mat budes
@mimicka2013 veď toto, že neviem , prečo tomu nie je naklonený, zaberie mu to 2 minúty, pozrie výsledky a vyjadrí sa mi.
Už mi je to fakt trápne, ale mám chuť zmeniť znova gynekológa
Áno, ten profil sa berie krv myslím na 2 x a keďže mám cyklus presne na deň roky rokúce , bolo by to jednoduché u mňa napasovať
Endokrinologička brala krv v máji
@anonym_autor odporucam najst tretieho... gynekolog ma reflektovat aj na ziadost pacientky, najma ak sam sa nedokaze vyjadrit k tvojmu telu co do stavu hormonov bez neho... vobec mi to nepride ako jesitnost, ak dokonca si navrhla, ze si to zaplatis sama...
@anonym_autor odporucam najst tretieho... gynekolog ma reflektovat aj na ziadost pacientky, najma ak sam sa nedokaze vyjadrit k tvojmu telu co do stavu hormonov bez neho... vobec mi to nepride ako jesitnost, ak dokonca si navrhla, ze si to zaplatis sama...
@krasneleto ďakujem , už si prídem ako blbec
Na čo mám čakať, som mladá , chcem to poriešiť kvôli sebe aj manželovi , ako nasilu mať sex, lebo mne vôbec že nechyba, keď by som ho mesiac nemala , vôbec mi to nevadí
Ani sa sama neuspokojujem
Predtým normálne aj sama , mala som chuť , všetko ako sa patrí
Cítim sa zle kvôli tomu
Narušené trávenie má vplyv aj na celkovú chemickú rovnováhu v tele. Určite to dokáže ovplyvniť aj libido. A k tomu hormonálnemu profilu - pokiaľ Ti ho nerobili v minulosti, tak by Ti to vedel porovnať iba voči referenčným hodnotám a to v Tvojom prípade nemusí mať dostatočnú výpovednú hodnotu. Je možné, že s niektorou hodnotou si bola predtým na spodnej hranici a teraz budeš na hornej. Stále budú výsledky v norme, ale u Teba to môže byť veľký skok.
Narušené trávenie má vplyv aj na celkovú chemickú rovnováhu v tele. Určite to dokáže ovplyvniť aj libido. A k tomu hormonálnemu profilu - pokiaľ Ti ho nerobili v minulosti, tak by Ti to vedel porovnať iba voči referenčným hodnotám a to v Tvojom prípade nemusí mať dostatočnú výpovednú hodnotu. Je možné, že s niektorou hodnotou si bola predtým na spodnej hranici a teraz budeš na hornej. Stále budú výsledky v norme, ale u Teba to môže byť veľký skok.
@tanyan ďakujem za vysvetlenie , veľmi by som brala , keby mám od neho podporu. Zajtra idem telefonovať a keď ma odbije , ja zase zmením gynekológa
Mam 36 , intoleranciu , konkrétne histamin mi zistili alebo teda začala som pociťovať problémy v 32 rokoch a vtedy pomocou odberov a gastra mi to zistili.
A odvtedy pomaly každý rok priberám.
Stravu držať musím, nakoľko by som na záchode presedela celý deň a potom som na nervy , že z čoho teda priberám, zo vzduchu ..
Ale to by ma popravde ani tak nehnevalo, aj keď chcem aj to poriešiť , myslim váhu
Ale na prvom mieste tu nechuť sexuálnu
@tanyan ďakujem za vysvetlenie , veľmi by som brala , keby mám od neho podporu. Zajtra idem telefonovať a keď ma odbije , ja zase zmením gynekológa
Mam 36 , intoleranciu , konkrétne histamin mi zistili alebo teda začala som pociťovať problémy v 32 rokoch a vtedy pomocou odberov a gastra mi to zistili.
Stravu držať musím, nakoľko by som na záchode presedela celý deň a potom som na nervy , že z čoho teda priberám, zo vzduchu ..
Ale to by ma popravde ani tak nehnevalo, aj keď chcem aj to poriešiť , myslim váhu
@anonym_autor Určite to môže súvisieť aj s HIT - sústreď sa na histamínovú diétu a zvyšok sa dorieši postupne. Skús pogúgliť a nájdeš, že to súvisí.
lenže z gynekologického hľadiska naozaj nemáš mať prečo indikované aby ti robili hormonálny profil…
@anonym_autor tiež si myslím že z gynekologického hľadiska ten dôvod nie je... Pokial máš MS ako hodinky, hormóny budú zrejme v poriadku.
Mne keď gynekológ robil hormonalny profil, MS bola taká že 100 dní nič a potom každých 10 dní. A pleť ako nástročny pubertiak, veľké a silné akné. A to mám 42.
a pri odbere ti merali glukozu, inzulin? aj z toho moze byt to priberanie
a pri odbere ti merali glukozu, inzulin? aj z toho moze byt to priberanie
@cicimon chodím na preventívne prehliadky pravidelne raz za 2 roky, tam sa meria glukóza , či?
Tento rok mám čerstvo za sebou preventívku u obvodnej v septembri
Neviem, či mi merali vtedy glukózu.. nemám všetky tie údaje v hlave, ale hádam by ma upozornili
ja som za zivot vymenila dvoch gynekologov a obaja nemali nikdy problem, ked som ich poprosila o hormonalny profil, tiez odporucam najst tretieho.alebo si ymysli, ze chces otehotniet a nedari sa ti, to uz je dovod na HP, akoze neni to koser, ale topiaci sa aj slamky chyta
@cicimon chodím na preventívne prehliadky pravidelne raz za 2 roky, tam sa meria glukóza , či?
Tento rok mám čerstvo za sebou preventívku u obvodnej v septembri
Neviem, či mi merali vtedy glukózu.. nemám všetky tie údaje v hlave, ale hádam by ma upozornili
@anonym_autor zalezi co dr zaskrtne aby zistili....
@anonym_autor zalezi co dr zaskrtne aby zistili....
@cicimon prevolam sestričku , nech mi povie
ja som za zivot vymenila dvoch gynekologov a obaja nemali nikdy problem, ked som ich poprosila o hormonalny profil, tiez odporucam najst tretieho.alebo si ymysli, ze chces otehotniet a nedari sa ti, to uz je dovod na HP, akoze neni to koser, ale topiaci sa aj slamky chyta
@babushkaem keď sa nedohodnem telefonicky , tak idem hľadať tretieho gynekológa a keď nepochodim, viem aj takto zaklamať, ďakujem za tip
@anonym_autor lenze autorka, ked mas pravidelny menzes, tak tie hormony budes mat v poriadku. Lebo akakolvek nerovnovaha sa odrazi na menzese.
Ja zas toho dr chapem, ked ti vravi ze iste vysetrenie netreba, tak asi vie preco. Predpokladam, a asi aj on, ze na vysledkoch nebude nic zaujimave, co by bolo treba vysvetlovat, tak by ti len povedal ze vsetko OK, a teba aby to aj tak neuspokojilo. Ver mi, ze taka nebudes ani prva, a ani posledna, preto ta neochota.
A inak z labaku nedostanes aj referencne hodnoty, ze si to pozries sama?
Radsej zajdi za vseobecnym dr, ktoremu veris, a s nim skuste nejak holisticky patrat po pricine. Tie priznaky mas take nejasne, ze na nic nepoukazuju. Moze ti byt vsetko, aj nic.
@anonym_autor ja mam nepravidelnu a aj tak mi odmietli
Tak asi nevidi dôvod ta tam poslať. Netreba byť múdrejší ako lekár. Alebo si lekárka?
@anonym_autor samozrejme, dobre ti povedal
Na co platit, zaplatis? Nech ti to vysvetluju tam
Mas potiaze si si chces vydupat profil?
@anonym_autor samozrejme, dobre ti povedal
Na co platit, zaplatis? Nech ti to vysvetluju tam
Mas potiaze si si chces vydupat profil?
@taktotedanie nerozumiem, na čo by som si mala vydupavat profil, keď by som potiaže nemala. Bola som u viacerých odborníkov a profil ešte za sebou nemám. Prečo to nevylúčiť? Nerozumiem tvojmu pohoršeniu
@anonym_autor ahoj daj sa vyšetriť na metabolické poruchy....to čo popisuje s je presne to čo ja mám a tiež mám hit ale ešte aj metabolické ochorenie a hormonálne my zistili nízku rezervu. Tiež som mala 50kg a začala som priberat

@anonym_autor a aky je dovod ze aj napriek nazoru 2 lekarov stale trvas na hormonalnom profile? Kolko mas rokov a ake tazkosti?