icon

Gynekológ verzus gynekologička

16. mar 2025

Viem, že je to individuálne ale kde je vám príjemnejšie chodiť? A ku komu by ste odporúčali ísť teenagerke? Nebojíte sa chodiť ku gynekológovi?

caramellka
16. mar 2025

Nebojím sa chodiť ku gynekológovi, je veľmi empatický, odborník, ale viem, že moja dcéra by prijala ženu ako prvú gynekologičku a budem sa snažiť nájsť jej aj empatickú, aj odborníčku.

lila246
16. mar 2025

ja mam gynekologa a je super, nemenila by som. U zeny som bola tiez parkrat (byvam momentalne v ČR), a popravde som nevidela ziadny rozdiel, čo by sa pristupu alebo komfortu týkalo. Zlu skusenost mam bohuzial iba so sestričkami - pride mi ze zamestvanaju vzdy najvascie neempaticke kravky v okoli.

autor
16. mar 2025

@caramellka
@lila246 a kedy odporúčate ísť na gynekologiu? Myslím v akom veku alebo kedy ste vy išli so svojimi dcérami?

zabka79
16. mar 2025

Zrovna v tomto uprednostujem muzov, mam dobreho odbornika a verim mu, gynekologicky co som mala boli nejake vyhorete podrazdene... inak zeny lebo su empatickejsie...
Mlademu dievcatu asi zenu

lila246
16. mar 2025

@autorka ja som bola prvykrat v 18stich, a to preto lebo som si našla priatela a chcela som antikoncepciu. Dovtedy som nemala ziadne zdravotne problemy, takze som navstevu ani nezvažovala.

caramellka
16. mar 2025

Moja dcéra má len 10 rokov, ale rozprávala som sa s ňou o menštruácii, ktorá možno čoskoro príde a vie, že sa môže spýtať na čokoľvek. Dnes za mnou prišla so svojou spolužiačkou s tým, či oni môžu ísť na gynekológiu.😅 Povedala som im, že pokiaľ nemajú žiadne ťažkosti, nie je dôvod, že ešte sa tam nachodia až až...
Ja som bola prvýkrát tiež až okolo 18 r., ako písala kočka vyššie. Ale ak bude dcéra potrebovať, pôjdem s ňou kedykoľvek.

michaella24
16. mar 2025

Ja som mala v 18tich prvú gynekologičku, pretože som chcela antikoncepciu. Bola veľmi citlivá, milá a empatická. Chodila som k nej pár rokov, vždy pred vyšetrením mi povedala čo bude robiť, že to bude nepríjemné. Neskôr som prešla ku gynekologovi - mužovi, čo som si predtým nevedela ani predstaviť a som rovnako spokojná. Je citlivý, bol aj počas tehotenstva aj po ňom. Myslím, že to závisí skôr od človeka ako od toho či je to žena alebo muž. Ale tak ja ako mladé dievča som mala dôveru skôr v žene. Dnes to už nerozlišujem. Dôležitá je kvalita lekára, nie pohlavie.

okm221
16. mar 2025

Nieje to rozdiel 🙂

petronela1985
16. mar 2025

Chodila som roky ku gynekológovi, keď šiel do dôchodku, tak prevzala po ňom ambulanciu gynekologička. Pri pôrodoch som mala tiež gynekologičky pôrodníčky. Za mňa, ženy citlivejšie vyšetrujú. Naopak, k mužom gynekológom (obvodný aj v CAR) som mala zase väčšiu dôveru. Čiže keby mám teraz meniť, šla by som opäť k doktorovi.

stankadu
16. mar 2025

Ja som bola s dcérou v 17r. u gynekologičky. Sama mi potom povedala, že by radšej prešla k môjmu gynekologovi (chlap). Mala som pred ním 2 ženy gynek. a nepáčili sa mi, také necitlivé boli. Tento pan doktor je citlivý a empatický.

biba_18
16. mar 2025

ja som mala gynekológa takmer 40 rokov 🙂 prvý raz som bola u neho ako 16-ročná žaba, zobrala ma k nemu mama, rodil môjho brata. minulý rok išiel do dôchodku (už fest dlho presluhoval...). ambulanciu prevzal jeho syn s kolegami, som spokojná aj s nimi...

mandzula
16. mar 2025

Mala som aj, aj, rozdiel ziadny. S dcerou sa o tom casto bavime tym stylom, ze je to lekar ako kazdy iny, je teda jedno, ci pojde k chlapovi alebo k zene. A nebojim sa, nie je dovod, odbery "stetinkou" prijemne steklia.

kiki68
16. mar 2025

Zalezi od povahy dievcata, ja iba muzov. Zial zenu som este dobru odborne a ludsky v tomto smere nestretla. To boli vzdy take brutalne lekarky,ci povahou, alebo tym pristupom. Ale verim, ze nejake dobre existuju

mimikarol
17. mar 2025

Ja chodím k mužovi, a nemenila by som ho. Je dobrý odborník a má aj ľudský prístup, nemá problém vysvetliť veci tak aby som pochopila, už ma aj operoval. Mimo neho ma vyšetrovali aj iný doktori ale žena len raz, a to som sa cítila ako u mäsiara. Jasné že to bola len náhoda, mohla som natrafiť aj na tak necitlivého doktora. Ale od nej to vyšetrenie bolo najbolestivejšie.
Dcéra má zatiaľ len 10r ale určite by som chcela aby chodila v budúcnosti môjmu gynekológovi. Nezáleží na tom či je chlap alebo žena, ale na jeho prístupe

bozzie
18. mar 2025

Mam skusenosti aj so zenou gynekologickou aj s muzom. Ono je to velmi individualne, ale ja som osobne spokojna s muzom. Chodim k mudr. Millymu a nemenila by som absolutne. Predtym som chodila k zene, ale nemala som z toho uplne dobry pocit – bola sice profesionalna, ale nezdala sa mi taka citliva a empaticka. Obcas mi prislo, ze niektore veci brala prilis rutinne a menej sa zaujimala o moje pocity alebo obavy. Celkovo mam teraz pocit vacsieho respektu a starostlivosti.

bert22
18. mar 2025

Ano je to dost individualne, no ja napriklad nelutujem ze som prestupila k muzovi je to sto a jedno. Neviem preco to tak je no napriklad u mojho gynekologa Pavlitu sa citim zakazdym uvolnena a odchadzam s dobrym pocitom.

cajchana
18. mar 2025

@bozzie Suhlasim 🙏 Mam s nim rovnaku skusenost.

bielasovicka
18. mar 2025

Nikdy som nemala ženu gynekologicku.