Gynekologicé problémy z indukčnej varnej dosky?
Ahojte maminy. Asi rok mam novu indukcnu dosku na varenie, predtym som mala plyn. Dlho som ju zvazovala, zistovala som si pre a proti. Odradzala ma jedine udajna ,,skodlivost zdraviu", ktora ale nebola nikde oficialne potvrdena, vraj kvoli silnemu elektromagnetickemu ziareniu. Ale hovorila som si ze uz to ma tolko ludi, hadam to bude ok. Tak sme ju kupili. Zhodou okolnosti som bola v tom case na kontrole u gynekologa, robil mi aj sono vramci prevencie. Vsetko bolo ok. Vo svojom blizkom okoli mame cca 6 rodin s varnou doskou a pocas debat som zistila ze 5 znamych malo s odstupom casu nejaky gyn. problem, napr. jedna mala myomy a skoncila s hysterektomiou, druha obrovsku cystu a pri operacii sa ukazali dalsie nalezy a nakoniec skoncila s hystetektomiou tiez. Dalsia polycysticke ovaria a dalsia jednu velku cystu na vajecniku. A mne na minulotyzdnovej prevencii nasiel gynekolog 4,5cm polyp. Pritom takto pred rokom bolo vsetko ok. A asi rok ju pouzivam. Ked som dlho predlho googlila, hladala, nasla som od vyrobcov len jednu formulku ohladom zdravia- ze varna doska je bezpecna na varenie cca do hodiny. Cize len na obcasne a kratke varenie.... varim denne...Mate prosim nejaku vlastnu skusenost? Dakujem vam

Je indukčná varná doska škodlivá?
Táto otázka je často skloňovaná v rôznych diskusiách. Jednoznačná odpoveď, podložená vedeckým výskumom, však neexistuje. Doteraz sa uskutočnilo len málo štúdií o účinkoch indukčného varenia na ľudí.
Nakoľko však existuje pomerne dosť informácií o elektrine, elektromagnetickom poli a žiarení, ako aj o úrovniach výkonu, generovaných v priemernom dome (teda všetkých prvkoch, zapojených do indukčného varenia), môžeme skonštatovať, že indukčná varná doska je rovnako bezpečná, ako akékoľvek iné domáce zariadenia.
Elektromagnetický smog šíria do prostredia aj mobily, počítače či televízory, ktoré používame denne. Indukčná doska však nemení molekuly potravín pri tepelnej úprave, takže netreba mať zbytočný strach.